- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
Uraim, volna volna 2 darab kerdesem :
1. A CPU-Z 1.428 V-ot jelez, az AMD overdrive-ban visszont 1.3875 V van, mi a kulonbseg a ketto kozt ?
2. Szamomra eleg hihetetlen hogy egy processzor atom stabil tobb ideje mindenben (munka, jatek, bench) 4.7 ghz-en es 1.428 V-on meg 4.5 ghz-en es 1.368 V-on es 5.1 ghz-en elkeri piszkosul az 1.51 V-ot.
Valami juzer problema volna ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Jim76
aktív tag
válasz MiklosSaS #25653 üzenetére
Dehogy... ez így normális. Nem lineáris a fesz igény, nem arányos az órajel emelkedésével. Valahol láttam grafikont is róla, de nem találom most sehol. Ez látszik az első két értékpárodból is, ha meg eléjük tennéd, hogy alapórajelen, alulfeszelve mi elég neki, már jól látszik, amiről beszélünk. (Gondolom 1.250V-al is elketyeg, vagy max 1.2750-el) A cpu-z meg a pillanatnyi értékeket mutatja, az amd tool meg a beállítottat.
[ Szerkesztve ]
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
MiklosSaS
nagyúr
Ertem, nagyon fura mert oriasi az ugras 4.7-rol 5.1-re. Mar koraban iks feltettem ezt a kerdest, de most ujra piszkalta a csoromet. Az a baj hogy tul sok a fesz 5.1 ghz-en es feljebb mar nem birom huteni.
Alapon soha nem probaltam csak mig a win fel lett telepitve.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
gaben82
tag
válasz MiklosSaS #25653 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet, alapon 1,275V is bőven elég neki.
4700-on 1,428 csontra ugyan az mint nálad, viszont nekem 5100-on 1,51V-on be sem bootol a win 7.
1,524V-on bebootol, de prime-ot nem merek neki nyomni, mert már 4700-on 1,428V-al is 58 fok a magok és 64 fok a kupak.
1,524V-on ki tudja mi lenne...
Nálad hogy alakulnak a hőfokok 4700-on vs 5100-on??? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz gaben82 #25656 üzenetére
4, 7 ghz-en jatek kozben 50 mag, max 54 a kupak. 5.1 ghz-en mar eleg nagy a gaz, mivel beleharap a 75-80 fokba, ez persze tobb oras full terhelesre ertendo.
A baj az hogy zajos a silver arrow hut mint egy bestia de zajol, szivesen lemondanek 100 mhz-rol csak csendben legyen.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
- = Zk = -
félisten
fact az abrakolótokba...
dobálóztok itt a 4,7 / 5,1GHz-ekkel.... nekem a 4,6van épp (léggel)... 4,7-ez vízzel ment (előző tulaja)" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
kungzi
veterán
nekem 4,8GHz 1,47V-n stabil játékok és videokonvertáló alatt. A Prime meg annyira nem izgat
-
- = Zk = -
félisten
-
kungzi
veterán
válasz - = Zk = - #25660 üzenetére
léghűtéssel
BF3 alatt 58fokig megy fel max, bőven elég nekem
de van tervezve nyárra egy komplett vízhűtő rendszer
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz kungzi #25661 üzenetére
jah, 8350... akkó' jogos.... (Y)
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
kungzi
veterán
-
- = Zk = -
félisten
válasz kungzi #25664 üzenetére
jah, téényleg. pedig 2x is megnéztem előtte
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #25663 üzenetére
Kemény víz nem jó, lerakódik a radiban és csökken a teljesítménye. Valamint a csöveket is elszínezi. A Ca lerakódások pedig szigetelőként viselkednek a blokkon, radiban, így én mindenképpen a lágy (ioncserélt, desztillált) víz használatát javaslom, némi (5-15%) tisztaszesszel "megbolondítva", megelőzendő az algásodást.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
xatos3
senior tag
válasz ViZion #25666 üzenetére
és mi van akkor ha pl olajos hűtést akarnék mint a trafó ba ami van?
vagy ha azt a munkagépekhez használt fehér folyadékot ami 3szor hatékonyabb hőszállító a víznél?[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
ViZion
félisten
válasz xatos3 #25668 üzenetére
Semmi. Kipróbálod és írsz róla cikket...
Nem a víz a baj (hanem a delta T többnyire). A különféle cuccok: pl a tömlő olajálló-e, a fehér lötyi mit művelne rézzel, stb...[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
DeadMeat
nagyúr
Hogy finom legyek és nőies konkrétan les*arom, ha elszíneződik a cső De eddig szerencsére nem fordult ilyen elő, sem kicsapódás.Legalábbis a blokkban, szivattyúban nem találtam trutyit.Nem a teszkógazdaságos löttyöt kell venni.Amit használok nem volt olcsó, de legalább illatos És még a fele megvan, pedig már párszor az évek alatt cseréltem benne vizet.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
ViZion
félisten
Fenéért panaszkodsz? Mások meg drágán vesznek zöld csövet, neked meg csak bumm, és ott van!
Komolyan: az a baj a ződdel, h az gyanúsan réz-oxid, ami előbb-utóbb hiányozni fog valahonnan...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jim76
aktív tag
válasz - = Zk = - #25658 üzenetére
Pedig azzal a lappal kéne csak igazán mennie...
Itt a sokszor leszólt ASrock 970 Extreme 4, 3,3GHz alap órajelű FX6100-ammal, 1,45V-al 4,7GHz-en:
Nincs vdrop, szépen kitartja, bár kemény 1000 Ft-omba került a megoldása:
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
- = Zk = -
félisten
(Y)
nekem szép nagy a borda rajta... lehet kéne rá venti nekem is ....
bár a házventi hűti valamenynire. meg a CPU-é is" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Jim76
aktív tag
válasz xatos3 #25682 üzenetére
Cseszdmeg, ha tudnád mennyit kerestem, kinél láttam, aki nagyon dícsérte
Nálam ráadásul, mikor rá akartam próbálni, a pereme beszorult a bordák közé, és úgymaradt, így nincs gondom a rögzítésre semMinden kisbordás vrm-es, vagy pici chipset hűtős lapra kötelezővé tenném, minden problémát megold hangtalanul.
-
mackosajt
addikt
ilyen hűtéssel én is próbálkoztam anno, és tényleg bevált
Azóta viszont annyi venti lett a cm690-ben, hogy nincs rá szükség. Elég rendesen kavarog a levegő most nekem. Viszont nem csendes, ezért gondolkozom a vizezésen.
Amúgy szépen ketyeg manapság 4 ghz-en non-stop a 8120
Nekem ez is elég jelenleg, amennyit játszom.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
foka
aktív tag
válasz Malibutomi #25678 üzenetére
De ez a hengerfejet lyukasztotta ki, úgy, hogy a víztér egybenyílt az égéstérrel!
Üdv: Fóka
-
foka
aktív tag
válasz mackosajt #25685 üzenetére
Nekem most 2 db vrm blokkom van, az egyiket most szedtem le a 990 Extreme 3-ról (elkelt ma délután a lap), a másik parlagon hever. Hétfőn, v. kedden meglesz a M5A99FX PRO 2.0, majd az megkapja. A HAF-X most elég tréül néz ki, mert a fölső 2db 20-ast kiraktam a Morára.
-
mackosajt
addikt
Ez burkolt célzás akart volna lenni, hogy van némi felesleges alkatrészed, ami nekem éppen lehet illene a jövöképbe?
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
sto1911
veterán
Szerelem ossze a konfigot, de a tapon az atx tap csak 4 csatis, a lapon meg 6 van. Rakjam ra ahogy ramegy, eleg lesz?
-
vakond5
őstag
válasz - = Zk = - #25658 üzenetére
Jó uram, próbálj meg valami olyan feszt mint én. Nem vágom láttad-e a validomat, ami mellesleg stabil: 4.8 @1.488V. Persze mindez offset-tel, úgyhogy van frankón CnQ is.
[ Szerkesztve ]
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
foka
aktív tag
válasz BomiBoogie #25689 üzenetére
A kisebbik gyerkőc abban ül amikor hétvégén, vagy szünetben nálam vannak, és nézik mit csinálok a gépen (pl Crysis 2-3, Far Cry 3), bár most már valamiért kezdi megutálni!
-
-
foka
aktív tag
válasz BomiBoogie #25694 üzenetére
Igazság szerint anyámnál lakok és nincs net.
Ezekbe a gámákban azt szeretik ,amikor vezetni kell valami járművet (kiszállsz, beszállsz, mászkálsz).[ Szerkesztve ]
-
foka
aktív tag
Jóccakát, jön a vonatom, megyek haza (ahol nincs net ugye).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest