-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos3
addikt
Zinho és ballington
Köszönöm a választ! És igen elfogadok egy pár jó könyv ajánlást, úgy is nyakunkon a karácsony
A homály része meg pontosan az amit ballington is írt, hogy nem tudom még pontosan, h mi mivel függ össze, mit kéne pontosan bizonyos szituációban csinálnom. Talán ha lenne vmi okos leírás ami így összegzi és helyre rakja letisztázva akkor gyorsabban menne, de bízom benne, hogy magamtól is a gyakorlások/próbálgatások árán megértem majd Már annak is örülök, hogy rájöttem, hogyan kell manuálisan beállítani a fókuszt, meg a vaku fényerősséget meg ilyen kezdő lépéseket -
Zinho
aktív tag
Az iso-rekesz-zár triótól függ az expozíciód, ha pl. eggyel tágabb rekeszt választasz, akkor gyorsabb záridőt használhatsz, ugyanannyi fényt kap a szenzor. Tehát pl.: rekesz f/5.6 mellett 1/30ad záridő = f/4 és 1/60 mindkettő ugyanolyan iso érték mellett. Ha nem tudod nagyobbra venni a rekeszt és a záridőt sem hosszabbra (mert mondjuk bemozdul a kép), akkor az iso-t kell növelni, viszont akkor a kép lesz zajosabb.
-
aldebaran
őstag
válasz ballington #3897 üzenetére
Thx
LR-hez nem értek, csak a PS-hez...Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
válasz ballington #3906 üzenetére
Különben ahol a kiégés van, ott egy büdös nagy 10 emeletes panelház van, mert ez a kép egy lakótelep közepén készült és hát inkább maradjon szerintem kiégve...
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
válasz AMD Power #3910 üzenetére
Hát ez a kép is ferde volt, de a PSCS5 10mp alatt segített... Állványom nekem is van, de mindig itthon hagyom a polcon...
És szerintem is az avar mennyisége ami bal oldalt magasabban van, mint a jobb oldalon.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Zinho
aktív tag
válasz ballington #3906 üzenetére
Köszi! Micsoda szerencse hogy átalussza a fél életét, tudok rajta gyakorolni
-
Murphistic
aktív tag
Szervusztok!
A sok őszi témájú próbálkozásom közül talán a legjobban sikerült:
Kicsit megnöveltem a kontrasztot és a színtelítettséget, bal oldalról levágtam egy részt, az autókat próbáltam eltüntetni, de nem nagyon működött ez a "rámásolgatom a szomszédos egyszínű területeket" módszer.
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
fattyu
veterán
válasz ballington #3919 üzenetére
köszönöm szépen.
A tiedről. Miért nem hagytad meg az eredeti képarányt? gy oltári középen van a gaz ami a téma. Jó a kő baloldalon és pöpec a háttér. A színek ellenben fakók. Erre mehetett volna némi szaturáció vibrancea hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
total90
veterán
válasz Murphistic #3914 üzenetére
Sötét picit, viszont a bal felső sarok totál kiégett... ferde is, meg maga a téma nem sokat mond.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Murphistic
aktív tag
válasz total90 #3922 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! A feltöltés után, amikor nézegettem, már nekem se tetszett annyira, de pl. elsőre a ferdeség és a sötétség annyira nem is tűnt fel. Szóval köszönöm, hogy rávilágítottál a hibákra.
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
aldebaran
őstag
Nem gondoltál arra például, hogy más nézőpontot keress?
Ez a kép pont olyan, mint amikor megy a gyerek az utcán és rácsodálkozik: jé, egy pad! és lefotózza.
Nekem legalábbis ez jön le belőle.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
ballington
addikt
Csak alulról és jobb oldalról vágtam, hogy a "gaz" jobban érvényesüljön, mert úgy kicsit elveszett a képen. A szaturációt és vibrance-t direkt vettem vissza, nekem ez a színvilág jobban tetszik, de elfogadom a Tiedet is, ha gondolod csinálok egy olyat is.
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
ballington
addikt
Ahogy reggel mentem dolgozni, csak nézegettem a tájat, olyan gyönyörű idő volt: köd és napsütés. Természetesen a gép nem volt nálam
-
m3ss
veterán
válasz aldebaran #3926 üzenetére
azert ezt nem mindig konnyu megoldani, de teny, hogy semmi kulonleges nincs azon a kepen, pedig komoly baj sincs vele. amugy arboretumban csinaltam en is egy halom nagyon hasonlo pados kepet, aztan kidobaltam kb oket, egyszeruen tul zsufolt a novenyzet, millio noveny a hatterben, mintha kicsit a te kepeden is ez zavarna. ha csak a pad lenne, meg mondjuk egy sargulo fa az meg ok. de sztem tul sok minden van a kepen
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
fotoelohivas ujra: amit sikerult talalnom fotoelohivot, ott vegyi uton fotopapirra hivjak elo a digi kepeket is, nem nyomtatjak. ez jobb vagy rosszabb minoseget eredmenyez vajon?
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
fattyu
veterán
Na... még egy Zeiss üveg
Distagon 28 2.8 C/Y
Fájt de nem bírtam ki.... Ezért mentem el még a baleset után és mocskosul megérte...
Tesztfotók főleg bár nekem van amelyik tetszikMásodik negyedik nyitva többi 8ra rekeszelve... Utómunka szinte csak a FFen van. A többin minimál clarity és kontraszt semmi más... Szeretem...
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
ballington
addikt
Ezekkel AF-ben tudsz fényképezni?
A 2. és 4. tetszik, a 2-nak egyetlen baja, amin utólag sajna nem tudsz módosítani, az az, hogy a téma fele árnyékban, fele fényben van. Nekem is van egy ilyen képem, egy békáról, annak is sztem az a baja.raziel (3936): gondolom a másik topikban szereplő kép láttán szántad rá magad, hogy feltöltsd. Annak megvolt az az előnye, hogy felülről lett fotózva és látszottak a sínek vonalai, ami sajna a tiednél nincs meg, amúgy meg nem látok benne semmi különöset, bocsi. Főként az a nagy fagerenda rakások zavarnak be, illetve az előtérben az a bak, vagy micsoda, ami egybeolvad a mögötte lévő rakással.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz ballington #3937 üzenetére
Nem ezek manuál üvegek. Se af se blendeugrasztás.
Köszönöm amugy. AMD Power: neked is
Még egy...
South park metrosexuális részből idézve: Jaj isztenkém a házim...[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz #71897088 #3942 üzenetére
Köszi. Érdekes amugy néztem én hogy arrébb rakjam a levelet az árnyékból de inkább hagytam ahogy volt lévén nem kreált megrendezett téma volt hanem így találtam...
Ballington: Köszi ez nekem is tetszik. elég kifejező lett
-
raziel01
veterán
válasz ballington #3937 üzenetére
Azt a másik képet nem láttam de most megnéztem és az állam lesett, szuper nagyon.
Fagerendával igazad van, nélküle jobb lenne. -
m3ss
veterán
grey autumn nekem tetszik. undertemple kicsit nem sotet? hdr? en mar teljes hdr orult lettem. mindenbol 3-at lovok
mi meg epp a kadban ultunk, aztan parom adta az otletet, hogy a habfurdo habjat fotozzuk le ugyhogy egy kis minimal probalkozas. kar hogy az asztali lampammal kellett megvilagitanihttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
raziel01
veterán
válasz Murderer69 #3946 üzenetére
Tudom, hogy a csizma lenne a lényeg de nekem személy szerint jobban tetszene lentebbről fényképezve csizma nélkül, csak a táj.
-
cOxeR
Ármester
válasz Murderer69 #3946 üzenetére
Pedig a csizma eldobása a legkevésbé érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest