- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
meg persze a távkioldó ami fontos lehet még.
-
SkyLaci
őstag
"Tűzijáték fotózási tippek kezdőknek
Pontos recepttel nem szolgálhatunk, hiszen a különböző gépek és a környezeti tényezők más-más beállításokat igényelnek, ám kiindulásképp adnánk néhány tippet, mindenekelőtt viszont rengeteg gyakorlást javaslunk. Használjunk alacsony ISO-értéket és végszükség esetén kapcsoljuk be a plusz zajszűrést is (ha van), hogy a hosszú záridő és képérzékelő melegedése okozta képzajt a lehető legalacsonyabban tartsuk – különösen kompakt gépeknél.
A látványos felvételek titka az, ha nemcsak a robbanás, hanem a hosszú fénycsóva is látszik, tehát az említett hosszú záridő használata kötelező. Másodpercben mérve először 1-8 másodperc közötti záridővel kísérletezzünk attól függően, hogy milyenek a környezeti és a robbanások által generált fényviszonyok. Később növelhetjük a záridőt és legvégül kipróbálhatjuk a BULB módot is, amelynek hatására gépünk olyan hosszan exponál, amíg a gombot nyomjuk, de maximum 30 másodpercig. Ha már ráéreztünk a beállításokra, extra hosszú záridőt használva két tűzijáték-rakéta fellövése között használhatjuk a kezünket a lencse eltakarására, hogy az állandó fények (például az épületek fényei vagy közvilágítás) ne égjenek bele a felvételbe. Mindeközben tartsuk fejben, hogy minél hosszabb a záridő, annál több tűzijáték-fénycsóva fog a felvételre kerülni (ami attól is függ, mennyi rakétát lőnek fel az exponálás ideje alatt), ami egy bizonyos szám felett kaotikus látványt eredményez.
Az érzékenység és a záridő mellett a blende, vagyis a mélységélesség beállítása sem elhanyagolható. A szebb látvány érdekében válasszunk szűkebb blendét (f/8–f/16), ezáltal könnyebben elkerülhető a túlexponált felvétel és a tűzijáték fénycsóvája nem ég be, hanem természetesebb, realisztikusabb látványt nyújt."
[ Módosította: 7 ]
-
Des1gnR
őstag
válasz SkyLaci #4657 üzenetére
Csináltam az imént pár képet a naplementébe, 1-2 egész jó lett, ezeket fel is tettem.
Auto beállításokkal készültek. Próbálgatom mindig manuálisan is, de az auto mindig felülmúlja a beállításaimat.
[link]v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
bartucc
addikt
válasz Des1gnR #4658 üzenetére
Milyen gépe(tek)d van? Jó képek egyébként.
Tegnap volt egy nagyszerű helyzet: út, egyik oldalt a fák előtt betűz a nap, arany ragyogás az aszfalton, bringaúton, és a fák sziluettje. A telón megfagyott a Zoom FX, a fényképező táskában, és nem volt memóriakártya benne, a busz meg már jött. De a pillanat fényképet érdemelt volna...
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
bartucc
addikt
válasz Des1gnR #4660 üzenetére
Ti zajosodással hogy álltok? Milyen iso érték mellett lehet még elfogadható minőségű képeket készíteni? (rájöttem, hogy max egy második gép mellett kell nekem DSLR, mindenhova nem vinném magammal, úgyhogy vagy LZ-10 marad, vagy valami jobb, egyelőre, aztán majd egy DSLR, ha kell...)
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
fattyu
veterán
válasz bartucc #4661 üzenetére
Marhára nem mindegy milen gép.
Komapkton 400 fölé nem megyek hacsak nem bizonyíték kell és mindenképp kell a kép.
A rendes gépemen a 3200 még kifejezetten használható.[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
törölt tag
Első panoráma próbálkozásom elég unalmas színek voltak ma ezért próbáltam valahogy fel dobni de nem sok sikerrel... [link]
Ja és Boldog Új évet!
-
cOxeR
Ármester
válasz #56824064 #4665 üzenetére
Nem a színekkel van a gond, hanem hogy nagyon szűkre sikerült, és a bal szélén az az életlen fa... az nagyon képromboló. A kémények tetejének a levágása sem szerencsés.
Nagyobb látószöggel lődd újra szerintem, valamint keressél valami érdekesebb nem szobaablakból lőtt tájat. -
törölt tag
Köszi a véleményt. Csak ki szerettem volna próbálni a panorámát nem volt különösebb célom a következőt érdekesebbre szeretném majd Nagyobb látószöggel egyenlőre nem birom mert 50mm-es objektívem van. Ahogy így mondod tényleg zavaró a kéményes rész...megfogadom a tanácsokat.
-
Murderer69
őstag
unalom
[link]https://www.flickr.com/photos/118057417@N08/
-
Des1gnR
őstag
Egy könyvben olvastam, hogy ha olyan képet akarok ahol ki szeretnék emelni valamit akkor minél nagyobb rekesznyílással fotózzak. Én a lehető legkisebbre állítottam az értéket, hogy ugye minél nagyobb legyen a rekesznyílás, de pont a lényeg lett homályos.
Mit csinálok rosszul?
[link]v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
-
A Zéé
addikt
válasz Des1gnR #4673 üzenetére
Kompakttal nem lehet nagyot alkotni (a kicsi szenzor miatt), mint ahogy a kolléga is írta.
Próbálj meg nagyobb gyutávot, és mellé a lehető legnagyobb rekeszt használni, és minél laposabb szögben fotózni a témát, akkor van esély valami háttérmosásra.
Pontosan már nem emlékszem rá, de barátnőm sx120 is-e sem jelölte automatikusan, hogy mire fókuszál. Be kellett állítani valamit, és utána már ott volt a kis keret, ami alapból piros, sárga, ha nem talál fókuszt, és zöld ha megvan a fókusz. Az abban látható kép lesz a fókuszpontod, és ha átállítod MF-re a fókuszálást, akkor elvileg lehet mozgatni minden irányba azt a keretet.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz SkyLaci #4675 üzenetére
ekv. 28mm-en akkor is nagyon nagy lesz a mélységélesség.
[link] itt lehet próbálgatni a dolgokat. Konkrétan az ágas képnél 5mm-es gyutávon f/3.4 rekeszen majd 2,5 méter.
Ha pedig nem tölti ki a téma teljesen a képet, akkor vágni kell belőle, mese nincs.
Lehet mosni a hátteret makró mód nélkül is, de nagy gyutáv kell hozzá mindenképp:
[link]Just a simple Lineman...
-
Murderer69
őstag
1: túl "éles" a vágás kicsit lejjebbről lőtted volna jobb lett volna a csimma jó így de az alsó tár zavaró az ff nagyon jól áll neki..
2: Nagyon bejövős jó pillanat jó megvalósítás szépek a színek tetszik hogy harmonizálnak bejön és kész[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/118057417@N08/
-
Real_Necro
veterán
Nekem az elsőnél túl sok minden van a képen. A második tetszik, talán fölötte még egy kis helyet hagytam volna.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
fattyu
veterán
válasz ballington #4681 üzenetére
Csak a történeti hűség kedvéért
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bongeszo
aktív tag
-
zool1
őstag
Egy kis állványos próbálkozás... Angyalka
-
Zol01
tag
Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
semmi extra, csak mikor a hsz-t irod, nem linket szursz be, hanem Képet (elso sor, jobb szelso gomb). csak ne a kepfeltoltes.hu-t hasznald
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
a flickeres kep teljes url-jet bemasoltad? ha megbokod a Kep gombot egy kis ablak kell, hogy megjelenjen, ahova csak copy-pasteled a flicker-es linket
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Zol01
tag
második.
[link]Inkább linkelek,most sem jött össze!
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Én is jövök egy újjal:
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
HartgeH3-2.8
addikt
Grat srácok minden elismerésem, brutális képek.
Te jó ég fel van adva a lecke
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá