- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marky21
aktív tag
Lehet hogy jobb lett volna ha fák felé megy,de akkor nem a nagy semmibe menne. Az tetszett nekem különösen ,hogy ködös volt az idő és így egybe olvad a háttér a hóval és úgy nézz ki mintha nem lenne ott semmi egyedül a kis erdőrész mutatja hogy mégis van valami a háttérbe.
-
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Nem tom hogy jól sikerült itt komponálni kép. Lehet kicsit több mély élesség kellet volna? V agy fekete háttérrel jobban mutatna?
[ Szerkesztve ]
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
JohnyBlue
addikt
válasz korcsillio #4604 üzenetére
A második ami talán jópofa is lehetne ha nem lenne tiszta homály az egész kép.
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
_stick_
őstag
Sziasztok fotósok!
Jelenleg egy éve nyúzom Panasonic FZ38-as típusú gépemet. Sok képet készítettem, de két gyerkőc mellett nem igen tudok tovább lépni a kezdő hobbi fotós szintről. Le is vagyok ragadva a következő problémánál: nagyon zajosnak találom a képeket. Van lehetőség max iso beállításra, amit 200-ra vagyis a lehető legkisebbre állítottam. Illetve van egy beépített zajszűrési lehetőség, egy -2-től +2-ig terjedő skálán, fölfelé haladva valóban csökken a zajosodás mértéke, de részletvesztéssel is jár. Jelenleg is +1-en van.
Tudnátok szolgálni pár, gépen beállítható praktikával, illetve tapasztalattal zajcsökkentésre? -
cOxeR
Ármester
válasz _stick_ #4609 üzenetére
Nem a gépen kell zajt csökkenteni, hanem szoftveresen, erre van megannyi jól bevált szoftver, amivel se perc alatt tudsz javítani, kisebb adatvesztéssel, mint amit a géped produkál.
Javasolt: Lightroom
A gépednek utánanézve:
- ugyanaz az érzékelő van benne, mint az elődban a DMC-FZ28-ban
- +2Mpixel
- ergo több zaj lesz a képeken...[ Szerkesztve ]
-
válasz _stick_ #4609 üzenetére
Lehet hogy hülyeség szal javítsatok ki ha tévedek. Nekem Fz45 van. és nekem is az előző széria érzékelője van benne de meg van növelve a Mpixel. Én visszavettem a felbontást és így nem zajosak, 6 Mpixel-es képet szoktam csinálni.
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
m3ss
veterán
hmm holgyek, urak ez a tema nem nagyon porog, mindjart elkezdek en is a haladoba irogatni...multkori ff portrera vki, vmi konstruktivat?
btw itt egy karacsonyi panorama, kicsit atdolgozva a multkori verziot. technikailag meg sajnos igy is vannak vele gondok, de ilovekecskemet fb-on azert kapott 1500+ lajkot, meg 400+ sharet kimentem meg utana egyszer hogy megcsinalom jobban, de mar elolvadt a ho, es ugy nem mutat olyan szepen[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz aldebaran #4613 üzenetére
panorama foto, amiatt torzul itt-ott, meg dol a torony, ennyit sikerult kihozni belole. eloszor olyan volt mintha Pisa-ban lotted volna
hmm de a vagasban igazad van, tenyleg jobb lett volna ugy. elvileg meg szelesebbre akartam, bal oldalt meg egy templomtorony is latszana, csak havas, foltos volt a lencse, es bebuktam a kep szelet. igy is annyit mahinaltam a foltok eltuntetesevel..
vmi ilyesmi lett volna a cel, de itt meg mas gondok voltak...[ Szerkesztve ]
-
korcsillio
addikt
-
cOxeR
Ármester
válasz korcsillio #4615 üzenetére
Alexpós, keszekusza, a fák teteje elvágott, nem ad jó hatást a képnek.
[ Szerkesztve ]
-
ballington
addikt
Néha azért csak betévedek ide.
Nekem teszik így a kép, tény, hogy a ferde torony kicsit fura, viszont a fák szerintem jót tesznek neki, ad egy kis keretet a képnek. Grat hozzá.
Irigylek, hogy legalább ekkora hó volt. Veszprém és környékén szinte semmi nem volt múlt tél óta.Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
m3ss
veterán
válasz ballington #4617 üzenetére
koszi. en is hianyolom mar a havat, johetne meg egy adag...lehet erdekes temakat talalni.
-
zolka78
senior tag
Szerintem alapvetően jó, a torony bedőlését én még elfogadom mivel panorámáról van szó. Ami nekem szemet szúr az az, hogy a középső szobor dől. Viszont ezt nem tudod megváltoztatni mivel ha egyenesbe hozod akkor a mögötte lévő épület fog dőlni, és ez a rosszabbik. Ezzel a problémával már én is sokszor találkoztam. Erre nem rég találtam egy tippet, egyszerűen ki kell cserélni a kisebbik dőlő kép elemet, ha megoldható.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
m3ss
veterán
válasz ballington #4619 üzenetére
sielesen is van boven mit fotozni, foleg ha jo magasra mesz. hude gyonyoru tajakon sieltem anno, miert is nem kezdtem el fotozni korabban amig visz a felvono lehet is keresni a temakat en vagy 10 eve nem sieltem mar, nagyon mennek en is, nekem viszont terdszalag gondjaim vannak serv helyett
-
ballington
addikt
tavaly Zonkolan-on voltam, akkor egy napra magammal vittem a gépet, párat csináltam is, azokat Flick-re is feltettem.
Őszintén szólva a felvonón kicsit félek elővenni a gépet, a fotós táskából kicsit macerás elővenni.Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
m3ss
veterán
válasz zolka78 #4620 üzenetére
nagyon nagy szivas panorama fejes allvany nelkul ilyeneket csinalni, raadasul a gagyi allvanyomon meg a vizszinttel is vannak problemak ha forgatom korbe. kell egy nagylato asap.
tegnap probalkoztam szabadsaghid-gellert-bme panoramaval is, most minden kepen kulon-kulon beallitottam a vizszintet, talan igy kevesebb torzulas lett, igy hirtelen csak a bme ferde kicsit, de az meg sullyedjen nyugodtan
sok idom nem volt szorakozni vele, de olyan szep az egesz varos a rakpartrol, hogy nem tudtam nem megallni. biztos lehetett volna jobb kompoziciot keresni, mert igy kicsit olyan, mintha budai rakparton lenne a szabadsag-hid.. na meg megvarhattam volna amig elmegy a hajo, meg lenyugszik a viz. engem zavar. eg az meg orok rejtely szamomra, probalom atlagolni a mert expokat es ugy loni mindet, de allandoan foltos lesz...ugyhogy rahuztam jo -expos graduated filtert. jobb mint volt, de...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
A Zéé
addikt
"bme ferde kicsit, de az meg sullyedjen nyugodtan" +1
Életemet évek óta megkesetító intézmény. Szegény épület tök szép, de amire használják...Nagyon szép ez a látkép tényleg, egy ideje én is meg akarom örökíteni, csak a szép tiszta égbolt és a szabadidőm közül az egyik feltétel közül valamelyik sose teljesül
A híd kicsit tényleg furcsán belesimul a rakpartba
Az égbolt meg szerintem a párás levegőben megtörő utcai fények miatt foltos.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
zolka78
senior tag
Mi a franc van itt , terjed valami panoráma vírus . Most akarok össze rakni egy 180fokos Duna partit Parlamenttel a közepén. Nekem is még a kompakthoz évekkel ezelőtt vásárolt gagyi van - már tervezgetem az újat - jó lesz az még egy darabig. A másik topikban linkelt második Margit hidas pano. az kézből lett lőve, megoldható a dolog ha nagyon akarjuk. Jó lett szerintem ez is. A vízzel nem nagyon kell foglalkozni, ez folyó, ráadásul nem igazán nyugodt sosem, jó ha látszik rajta egy kis kuszaság. A BME épületei és a Gellért szálló egy hullámzásban van, az jobban feltűnik. De engem nem zavar, imádom a Dunát és Budapestet. Mivel fűzöd össze a képeket?
[ Szerkesztve ]
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
m3ss
veterán
válasz zolka78 #4626 üzenetére
ty. ja nekem is kell majd vmi normalis allvany, de egyelore inkabb obira koltom majd. megallni ezen is megall a kamera, max a beallitas korulmenyes hugin nevu ingyenes progival, sokkal jobban tudod kezelni vele a torzitasokat, mint tobbi panorama sw.
-
Cancer
senior tag
-
ballington
addikt
válasz Real_Necro #4630 üzenetére
nemá, még tél sem volt
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
Real_Necro
veterán
válasz ballington #4633 üzenetére
Az lehet, de nem is szeressük.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
Most jött meg a 2 év garis 50mm f/1.8D-m Hamarosan remélem újabb képekkel szolgálhatok.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
korcsillio
addikt
válasz korcsillio #4615 üzenetére
-
bartucc
addikt
Sziasztok!
Azt hiszem, ez a legjobb fórum ahova írhatok. Van egy Panasonic LZ-10-es gépem. Hosszú válogatás után esett rá a választás, de mai napig dicsérem érte a szerencsém. Szeretnék vele kicsit komolyabban értékelhető képeket is készíteni, viszont hiányosak az ismereteim, és inkább vagyok a megértem hogy kell, mint sem a ránézek, és érzem hogy jó kép lesz típus. Milyen szakirodalmat ajánlanátok kezdésként Scott Kelby - Digitális Fotóskönyv sorozatán kívül? Most találtam rá Joe McNally: A Nagy Villanás című könyvére, épp ez van most terítéken hogy beleássam magam.
Valamint, kezdő felszerelésre tippek?
Ha rossz helyre írtam volna, elnézést.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
bartucc
addikt
válasz izomhod #4640 üzenetére
Igen, elfelejtettem írni, hogy már beszerzés alatt, hosszas nézelődés után szerintem Cullmann Primax 180 lesz a befutó. Inkább ez, mint egy 4-5 ezres Hama, ez biztos kiszolgál egy darabig.
ballington: utánanézek a könyveinek, köszi a segítséget!
Hogy álljon valami ideillő, eddigi 3 kép, amit nem rég lőttem:
Kettő az autópályánál:
Egy villámfotózás, sajnos 7 képre volt elegendő elemem, feltöltve persze egyik sem volt, még nyár közepén készült. Azóta se volt semmi villámlással tarkított vihar errefelé
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
bartucc
addikt
válasz bartucc #4642 üzenetére
Ami előzőbe nem fért bele: a Pana LZ-10 egyetlen hibája, amit fel tudok hozni, hogy nagy a zajosodás, és ezt csak számítógépen láttam meg. Az autópályás képeknél látható folt középen szintén itthon volt igazán látható, véletlen fotózás közben az ujjam hozzáért a lencséhez.
-
izomhod
őstag
na, estére tűzijáték-contest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest