Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • norbeey

    tag

    válasz Ruhes_kutya #13089 üzenetére

    A kormányzati cég pontosan mit jelent? Feltételezem nem az államé csak a megrendeléseit kizárólag az állam adja és valami pénztáros lölő szerű tulaja van?

    Szvsz. ha jót akarsz magadnak kizárólag a piacról próbálsz megélni akármilyen szakmában is dolgozol és nem az állami, általában rossz hatékonyságú, alacsony színvonalú és korrupt intézményekből.

    A korruptságot nem színtisztán csak politikailag kell érteni hanem olyan módon is hogy az államnak természeténél fogva "végtelen" pénze és hatalma van, így nincs ami motiválja minőségre, korrektségre és hatékonyságra legyen szó bármilyen tevékenységről is. [Egy jó magyarázat erre az egészségügy példáján keresztül.] A piacon viszont jobb esetben a túlélésért megy (amíg szintén az állam nem szól bele) a harc ezért minden és mindenki aki sikeres fejlődik.

    Nyilván túlegyszerűsítettem a dolgot az érzékeltetés kedvéért. Az angol nyelv használatának hiánya miatt sem ajánlanám. Csak akkor mennék oda ha valamiért az az egyetlen lehetőség a létra 0. fokára fellépni hogy utána tovább tudj menni de amilyen emberhiány van ezt kizártnak tartom.

    Továbbá állami helyeken nem hallottam még olyat például hogy a karrier első 3-5 éve alatt mondjuk 3-4x fizetésnövekedést ér el valaki, sőt, még egy élet alatt sem inkább, ellenben multiknál...

Új hozzászólás Aktív témák