-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltannagy
aktív tag
Szia V/!
Rendeltem jó pár nappal ezelőtt egy Androidos TV okosítót, de a feladási "határidőből" már csak 23 óra maradt
Esetleg, ha lejár és nem kerül feladásra, akkor várnom kell még vagy milyen opció van amit javasolnál?
Linkelek egy képet az eladóról (2011-es reg) de így még nem jártam, nem úgy látom, hogy rossz eladó lenne csak furcsa nekem, vagy van aki az utolsó óráig vár a feladásra?
[link] -
fairi
addikt
válasz zoltannagy #33354 üzenetére
kezdem rájönni igazán %-ok sokat nem jelentenek.
130 ezer adásvétel, 4500 követő, 5 éves reg, 97,8% elégedettség.
Erre fizettem ajánlott levélért nem is keveset, és elküldi sima untracked csomagként. 3 napja nem olvasta el a levelem. persze untacked csomag még el se indult, és 11.12-ei rendelés.határidőt meg hosszabbítsd, ha plus 2 napra se adja fel akkor hagyhatod kifutni, lehet valami baj van. nem érdemes erőltetni.
-
Topikgazda
válasz zoltannagy #33354 üzenetére
Ha lejár akkor ez a vásárlás sztornó és jön a pénzed vissza, ha volt valami kedvezményed az ugrik. Ilyen esetben írok az eladónak hogy már jó lenne ha feladná és ha szükségem van rá akkor ott a gomb az időkérésre:
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
Kezdeményezett már valaki dispute-ot a Meest-Pick Pack Pontos szállítással kapcsolatban?
Nem szívesen teszem, de nem igazán látok más megoldást, mint visszakérni a vételárat, hisz rendszeresen nem a megadott címre küldik a csomagot.
Ez nem lenne feltétlenül korrekt dolog, de az eladókkal való konzultáció kb. teljesen felesleges ezekben az ügyekben, ők a szállító cégekre és az Alira mutogatnak. -
fairi
addikt
válasz perros #33361 üzenetére
Ez egy teljesen legális rendszer. Többen próbáltak dispute-ot de mindnek visszadobták az indokát.
Ez a szállítási mód az Aliexpress standard shippingel lehet megkapni, igy világos jóváhagyták vagy most építik ki. Gondolom Alinak is tele a tőke sokszor a postával.
Csak a tájékoztatás hiányos, pl Face-en most bukta el valaki a csomagot, mivel azt hitte hogy meest üzije spam.
Dispute-ot elvesztette, mert a csomagot leszállították.nekem is jön ilyen, 2 órája kaptam az e-mailt. "Parcel from China"
-
ecaddsell
aktív tag
válasz perros #33361 üzenetére
Te komolyan erre akarsz dispute-ot indítani, hogy érte kell menni a csomagért? A posta láthatóan nem bírja, most meg a november elején feladott csomagot 2 hét alatt megkaptam.
Nem neked való az Ali standard shipping, sőt lehet a külföldről rendelés sem, ha ezen fennakadsz.Én akkor kezdtem kiakadni amikor idén zsinórban nem jöttek meg a csomagok és ami megjött az is kb. 2 hónapra. Hiába fizette ki a posta 1 részét 3 hónap múlva vagy az eladó.[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
Holnap nekem is lejárt a csomagfeladási idő 11.11-es rendelésemnél.
Eladót kérdeztem még múlthéten pénteken mi van, türelmemet kérte hamarosan feladják. Tegnap újra megkerdezetem, sok a rendelés várjak még. Meghosszabbítom a feladási időt, de félek ebből nem lesz semmi.
Spanyol raktárból rendeltem kuponokkal. Másik termeket kínából két napra rá feladták, nemhiszem, hogy nagy a pörgés spanyol raktárba, ráadásul elég rétegtermék, pár darabot ha vehettek.Ha nem jön össze akkor kénytelen vagyok újra megrendelni mástól, de szerintem több eladónak ugyan az a raktára van eu-ban ugye?
Ráadasul jó 60usd-t bukom akkor az akció és kuponok miatt, nem lehet valahogy az alival majd boltolni, hogy legalább egy 15usd-s kupont adják vissza? -
UzziVp
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy vki kapott e már ilyen csomagszámmal terméket: UE874368205YP?
Azt mondja az eladó hogy végig követhető lesz.Küldött egy ehhez hasonló számot: UE849647993YP, ami valóban végig követhető volt.
-
Topikgazda
válasz UzziVp #33366 üzenetére
Igen, de ezek nem követhetőek, mert nem igazi postai azonosítók, nem látod a kézbesítés napját a postai oldalakon, mert ez DPD csomag volt, ezzel a számmal: 05168964937745, ezt követted, nem a kamu postai azonosítót.
A Yanwen összevissza hazudik, írnak egy számot aztán másikkal szállítják.
A UE874368205YP is valószínű hogy DPD lesz, nem posta. De majd kiderül.[ Szerkesztve ]
-
Flashy
veterán
hát az biztos hogy kupont nem adnak vissza, vagy visszaadják, de 2019-11-11-én lehet elhasználni
szerintem várj még. ha tényleg nem akarnák feladni egyáltalán, belemennének hogy kérd a törlést vagy hagyd lejárni. simán hihető hogy sok a rendelés, de nem kizárt hogy a hajó a cuccokkal még csak most van úton spanyolba és addig húzza az időt. viszont neki is fontos a megrendelésed, mert mégiscsak a sikeres üzletből élnek, és ha lemondod, tuti másnap már feladta volna -
Fail3D!
addikt
Blackfridayre van valami kupon aradat? Esetleg valami kihagyhatatlan vetel?:)
-
p87
senior tag
válasz Flashy #33368 üzenetére
Köszi!
Végül feladták elvileg, de, hogy ne legyen meg az örömöm kaptam szépen egy EMS EV...CN trackinget, mikor spanyol raktárból rendeltem... Pedig van most is raktáron nekik ott, lehet rendelni.
Rákérdeztem az eladónál, gyorsan írt is ne aggódjak, biztos vámmentes lesz, majd ad egy új trackinget is.
Nem tudom mi ez a kavarás, ha jól értem úgy működhet, hogy kínából feladják spanyolba és ott kap egy új trackinget és átcsúsztatják a vámon? -
sysrq
őstag
Az Ali-n vásároltam majd megváltoztatta a hirdetést az eladó, nem akartam problémát (tvbox) lemondtam hogy nincs szükségem a termékre. Az eladó elfogadhatta mert a státusa closed, de nem jött semmi email vagy egyéb üzenet. Most pislogok mint hal a szatyorban, várjak idövel megjön a vételár a számlámra?
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
Fail3D!
addikt
Szomoru vagyok, de legalabb marad akkor penzem:) Amin lassan kiborulok.. 11.11 felrenyomtam a vasarlast, azota toroltem es meg mindig annyi van csak hogy refund processing... A masiknal az eladonak adtam meg 2 napot letelt a lehetosege a postazasra (2 eladonal is ez van). Ott sincs sehol vege a visszafizetesnek. Azert ebben mi a bonyolult, ha nincs vasarlas akkor inditsak el az utalast? Hetekig tart ameg utalnak es meg napok ameg megerkezik:(
-
Topikgazda
válasz Fail3D! #33377 üzenetére
Mikor nézted a bankszámládat a refund processing... -es összeghez? Mert nem az a szöveg számít.
Nálam ez van írva, pedig a pénzt már ők 15-én elküldték, a bankom 20-áig a szokása szerint csak a zárolt tételek közt tárolta, de az egyenleghez hozzászámolta és 20-án ténylegesen könyvelt[ Szerkesztve ]
-
zoltannagy
aktív tag
Üdv!
Tegnap írtam "
Rendeltem jó pár nappal ezelőtt egy Androidos TV okosítót, de a feladási "határidőből" már csak 23 óra maradt
Esetleg, ha lejár és nem kerül feladásra, akkor várnom kell még vagy milyen opció van amit javasolnál?
Linkelek egy képet az eladóról (2011-es reg) de így még nem jártam, nem úgy látom, hogy rossz eladó lenne csak furcsa nekem, vagy van aki az utolsó óráig vár a feladásra?
[link]
"
Még pár óra maradt a feladási időből, ha nem várom meg, hogy lejarjon és nyomok egy Cancel ordert az gáz , vagy mindenképp várjam meg?
Mert akkor megrendelnem inkább másnál már. -
Topikgazda
válasz Fail3D! #33379 üzenetére
Gondolom van egy bankszámlád, amelyhez tartozik az bankkártya amivel fizettél. Ha a banki számlatörténetet lekéred november 12 és november 21 közt, amelyben a zárolt tételek is benne vannak, ott kell már lenni. Ha gagyi bankod van akkor persze lehet hogy holnap lesz ott.
Látod az enyém egy nappal későbbi volt és 2 napra rá már banknál volt a pénz. -
Topikgazda
válasz zoltannagy #33380 üzenetére
Ha nem kell akkor Cancel order, de esetleg az utolsó percben feladja, ha most nyomsz Cancel-t akkor is "feladhatja" mert a rendszer megengedi, hogy a törlési kérésed megérkezése után is szállítottnak jelölje, ha megvárod hogy leteljen akkor a vásárlás sztornó és jön vissza a pénzed.
De vásároltam már tőlük, igaz nem 11.11 volt és másnap már feladták.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz zoltannagy #33383 üzenetére
Volt olyan is, de nem, hanem hogy ettől az eladótól már én is vásároltam és már a következő nap el is küldte. Nem jellemző rá az ok nélküli késlekedés.
-
Topikgazda
válasz zoltannagy #33385 üzenetére
Félreérted amit írtam, ha lejár az idő akkor már nem tudja elküldeni. Amit írtam a Cancel kérés dolga. Kéred és nem arra reagál hogy elfogadja, hanem beírja hogy szállítva, aztán egyszer csak elküldi a következő 60 napban.
Ha szükséged van rá akkor kérsz hosszabbítást. Ha nem kell, akkor mivel nem küldte el az ideig, a vásárlás sztornó lesz ha lejárt a processing time.[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz ecaddsell #33364 üzenetére
Te komolyan erre akarsz dispute-ot indítani, hogy érte kell menni a csomagért?
Az megvan, hogy az átvevőpont esetenként több 10km-re van? Ne csak Budapestben gondolkozz.
Nem neked való az Ali standard shipping, sőt lehet a külföldről rendelés sem, ha ezen fennakadsz.
Címre, házhozszállítással rendelünk és ez eddig működött is. Most tájékoztatás nélkül bizonyos csomagok véletlenszerű átvevőpontra érkeznek. Igen, én is fennakadnék ezen.
Jester
-
veterán
Karácsonyra kenyereslányom és két testvérének vennék vmit. Mondjuk egy xiaomi mi band 3-4-et. Mivel nem túl idősek 12-10-8 ezért elég lenne a 3 is. Kínából már nem érne ide és a vámhatárt is meghaladná, ezért eu-ból kellene és minél olcsóbban. Elő a jóféle kuponokkal.
Segítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
válasz Jester01 #33388 üzenetére
"Az megvan, hogy az átvevőpont esetenként több 10km-re van? "
ezt érdemes lekommunkálni a céggel. mikor jön a csomagom pár napon belül biztos kifaggatom őket.
ám ahogy nézem ez egy új útvonal lesz és nem lepődnek meg ha nemsoká jönne egy Meest-Alibaba együttműködésről egy hír."Címre, házhozszállítással rendelünk és ez eddig működött is. "
ez már évek óta nem így van, ha levélküldemény méret feletti akkor postán lehet csak átvenni és értesítőt hagynak. Innentől hogy magáncéghez adják nem változtat, Meest is hozhatja futárral. -
Topikgazda
Egy gond van, az átvevőpontos megoldás a csomagelvesztés, vagy másnak kézbesítés esetén nem igazán jó a felelős megtalálására.Ha nem kapjuk meg az sms-t vagy az e-amilt hogy hol lehet átvenni az is probléma.
A regisztrált küldemények esetén ki kell hozni a postának, ami belefér a postaládába ki kell hozni a postának, persze marad ami nem regisztrált és nagyobb méret azért be kell menni.
Az hogy nem vagyok otthon és nem tudják kézbesíteni és be kell a Postára menni, vagy mindenképp egy PP pontra kell menni akkor is ha otthon vagyok, nem azonos kategória. Nekem a Posta közelebb van mint bármelyik Sprinteres PP pont.
Ha választhatjuk a Pick-Pack pontot vagy házhoz kézbesítést a fizetésnél vagy jelzik hogy ez a szállítás mivel jár és dönthetek hogy milyen szállítás legyen végül, akkor elfogadható lehetne, így nem korrekt. Van olyan dispute ok hogy rossz cím.[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
ki kellene hoznia, de nem fogja, ami teljesen érthető a körülmények miatt. Én igazából örülök, hogy még létezik postai szolgáltatás az országban, amilyen mentalitással itt egyesek kezelik őket, meg a WC papírt is Kínából rendelik, mert 3 forinttal olcsóbb...
A környezetnek már úgy is rég mindegy.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A körülményekkel, amelyeknek a javítására milliárdokat kapott az EU-tól, a magyar adófizetőktől és tőlünk a szolgáltatást igénybe vevőktől ne takarózzon, nincs joga rá. Elköltötte a pénzt és rosszabb a helyzet, ha ez van, akkor nem arra költötte el amire kapta.
Az hogy küldenek nekem valami és ideér 12 óra alatt, 2 nappal később ugyanonnan megint küldenek és már 96 óra de semmi nyoma, a nagy fejlesztéseik ellenére, az már tényleg bosszant. -
fairi
addikt
Igazi gond az, hogy Ali-n nincs lekommunikálva ez a dolog. Létezik bármilyen tájékoztató?
Rossz cím indokkal az a baj nem tudod bizonyítani a rossz címet. delivered de az nincs hova. Meestről azért tudunk mert küld email és sms-t.Mondjuk vámra kíváncsi vagyok, mivel cuccom érték alatti, így tuti nem lesz ezzel baj.
"Nekem a Posta közelebb van mint bármelyik Sprinteres PP pont."
nekem a PP jobb lesz, én összeset odakérném, de fene tudja mi alapján dől el. úgy tűnik 23 ajánlott küldeményből csak 1 PP-s lesz. -
Topikgazda
Volt aki nem kapott sms-t mert a telefonszámát lehagyták, és ahol követte ott az nem jelzett másik számot. A másik nyomkövetési oldallal megtaláltuk.
A lengyeleknél kéne az EU-ba vámszabadforgalomba helyezni, mert ott lép be az EU-ba, hogy a Sprinter csinál-e ilyet azt nem tudom ha mégsem a lengyelek végeznék, vagy ez egy új kiskapu 2021 január 1-ig.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Ilyen még nekem nem volt. 4-ből 4 küldemény megállt 26-a körül. Lassan egy hónapja. Amit később rendeltem már azok közül is megérkezett pár.
[link] -
ecaddsell
aktív tag
válasz Jester01 #33388 üzenetére
Az megvan, hogy az átvevőpont esetenként több 10km-re van? Ne csak Budapestben gondolkozz.
Inkább ez mint a két hónapra meg esetenként soha meg nem érkező csomagok. Nem mellékesen a csomagok többségét a posta se hozza ki, ui. csak azt hozzák ki ami befér a szabvány postaládába ami nem tudom pontosan mennyi de kb. 3.5 cm vastagságot jelent. A legtöbb küldemény ennél sokkal vastagabb mert nagyon be szokták csomagolni. Egyébként én is a postát preferálnám mert nekem is közelebb van. Sőt még mindig reménykedek, hogy idővel meg tudják oldani ami most nem működik. Igazából vsz. csak a NPKK környéken vannak gondok.Most tájékoztatás nélkül bizonyos csomagok véletlenszerű átvevőpontra érkeznek. Igen, én is fennakadnék ezen.
Kaptam e-mailt amikor megérkezett az országba:
"A csomagja Kínából ROXXXXXXXXXEE sikeresen megérkezett Európába.
A csomagját a Meest pár napon belül fogja kézbesíteni Magyarországra.
A csomaglogisztikai szolgáltató a Pick Pack Pont. Kérjük várja az ezzel kapcsolatos következő üzenetet."Ismét kaptam e-mailt amikor átvehetővé vált: "Pick Pack Pont - Értesítés csomag érkezéséről".
+Kaptam SMS-t is: "T.Címzett MSTXXXXXXXX csomagja megérkezett a PickPackPont-ra!"Ja és nem mellékesen nem véletlenszerű helyre jött, hanem a megadott címhez legközelebb eső átvevőhelyre.
Gondolom nem jókedvükből találták ki ezt a megoldást, hanem mert a panaszok alapján rájöttek a posta nem tudja időben kézbesíteni a csomagokat. Simán felvehették volna még alternatívaként az országot azon országok közzé ahova nem szállítanak. <1% bevételkiesés nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest