Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz szaszlaci #2137 üzenetére

    De kitaláltak, csak az alkalmazását nem a felhasználóra bízzák. Ha egy gépet AA-méretű elemekhez / akkukhoz terveztek, akkor abba nem tudsz lítiumakkut tenni. Ha meg lítium-ion akku való bele, akkor nem AA-méretű a foglalata. Igen, tudjuk hogy létezik AA-méretű Li-ion cella, de a létrehozása nagyon rossz ötlet volt a tervezői részéről. Bezzeg más, egységes lítiumformátum meg nem nagyon van..
    (Mod.: Egyetlen egyszer kell beszerezni egy normális, töltés előtti lemerítésre képes, megfelelő túltöltés elleni védelemmel ellátott NiMH-töltőt, és az általad említett macerát onnantól el is felejtheted.)
    #2135: Igen 'töltve' árulják, de nagyon valószínű, hogy szokásosan legalább fél éves gyártású példányokat fognak neked eladni, amelyekben már 'csak' 70-75% a megmaradt töltés a névleges kapacitáshoz képest. Az elmúlt egy évben már több alkalommal is teszteltem általam bontott új Eneloop cellákat, és nagyjából a fenti eredményeket kaptam. Tehát nem akkora hülyeség az a refresh, mint amekkorának elsőre tűnik. Persze akkor sem veszt sokat, ha ezt nem teszi meg, de ha igen, akkor rögtön a teljes kapacitást kapja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák