- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
Aktív témák
-
poffsoft
veterán
nézd, a sérülés akkor lesz érdekes, ha működésképtelenné válik tőle a cuccos, mindenféle karcolások persze keletkeznek rajta normálisan is, de ha a proci környéke fel van szántva a második szendvicsig (szakszerű hűtőfelrakás), felrobbant kondisor, szénnéégett tápcsati , hiányzó ellenállások, törött nyák van a lapon, az tutira nem rendeltetésszerű használat során keletkezett.... szvsz.
Nem vagyok bolond, a hangok is megmondták!
Persze, a skizofréniában meg az a jó, hogy sosem vagy magányos....
Alzheimerrel pedig minden nap egy csomó új ismerős....[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
Elöljáróban: nevet nem írok, míg rá nem kényszerít az illető, mégha ez is a topic lényege.
Most az eset tanulságát fontosabbnak tartom, mint az ember lejáratását, nem is az a célom.
Megvolt a látogatás.
Elhajtottam.
Nagyon meg volt sértődve, közölte, adjak akkor el másnak is sz@rt nyugodtan, meg ennyire vagyok becsületes, stb.
A lényeg: az alaplap sz@rráégett, a hosszabbik oldalon több mint fele hosszúságban végig volt égve.
Szerinte az én hibám, mert azt mondtam, kezeli a 8x agp kártyákat, ő belerakott egy olyat, és már égett is, a táp is meg a lap is.
Én valóban mondhattam neki, hogy 8x agp a kártya ami benne volt, egy MX440 8x agp-vel.
Mutatta a tápot is, hogy szétégette, igaz, nem láttam ott semmit ahová mutatott.
Hozzá kell tenni, előzetes telefonálás nélkül állított be, kérdeztem, miért nem hívott, mondta, átment a telóján egy autó.
Ehhez képest a számát felhívva bemondja, hogy a hívott szám átmenetileg ki van kapcsolva a forgalomból, ami köztudott hogy mit takar.
Szóval, kérdeztem, mire számít, mit szeretne.
Azt hogy vegyem vissza, amit eladtam hibátlanul, és szétégve visszahozott? Mondta, nem, van egy mérnök ahol dolgozik, és az mondta, hogy 3000ért megcsinálja.
Mondom, és? Mondta, a 3000-et akarja. Mondtam, ne nézzen madárnak, eleve nem javítható a több rétegen átégett alaplap, másrészt semmi közöm hozzá ha ő szétégve visszahozza.
Mondta, van ilyen törvény, stb. Mondtam, igen, csakhogy nem egy szétégettre vonatkozik, nem akartam belemenni a törvényekbe. Hasonló területen vagyok szervízvezető (nem PC, de az mellékes), szóval rossznál próbálkozott.
Érdekes még, hogy kérdeztem, tönkretette ezt az egy tápot? Mondta, igen. Kérdem, érdekes, a telefonba kettőt mondtál.... Erre mondta, ja igen kettőt.
Namármost. Ha sz@arrá ég az alaplap, még az IDE műanyagja is fekete, akkor rádug (ide jelzőt írtam, de kitöröltem) akárki is még egy tápot, nem látva a szobában keletkezett füsttől semmit, de behozza, és megnézi azzal is?
Nehezen hihető.
Ezek után is szidta az alaplapot, hogy milyen sz@rt adtam el neki. Én meg természetesen szemét vagyok...
De szerinte egyszerre leégett a táp, az alaplap meg a videokártya.
Szóval több ponton is sántít az egész történet.
Most egyszerre vagyok ideges, meg nyugodtabb is, de ezt nem részletezem, elég ennyi is nekem, hogy mik meg nem történnek már.Postázást nem vállalok.
-
ssolitude
őstag
Durva fizikai sérülésre nem vonatkozik a garancia.Nem rendeltetésszerű használatnak minősül. Maradj nyugodt
Szerk.: a topic meg azért van, hogy tudjuk, kivel nem szabad üzletelni. Tehát bátran írhatsz nevet.
[Szerkesztve]''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
gban
Közösségépítő
Még valami: itt a link az alaplapról.
[link]
Idézem: Important note: AGP slot supports only 1,5V mode (see below)
Ha jól tudom (másvalakitől is megkérdeztem) , a 8x kártyák tudják a 1.5 voltot, nem csak a 0.8-at, tehát ez megint lehet hogy kamu?Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
Lényeg a lényeg, a hirdetésben link is volt az alaplaphoz, igaz, nem pont az előző hsz-ben megadott, de ismert volt az alaplap pontos típusa, tehát ha ő tudta hogy mit akar belerakni, akkor meg tudta nézni mindentől függetlenül, hogy a kívánalmainak megfelel-e az általam kínált alaplap.
Mi van a 8800 Lamborghinivel?
Tartom még hogy ha megvan az IMEI akkor minden infót lekérek róla.
[Szerkesztve]Postázást nem vállalok.
-
ssolitude
őstag
Abszolút vétlen vagy, nem találhatnak fogást. Nekem néhány éve egy 4x AGP-s Epox lapban ment egy ugyanilyen MX440, mondanom sem kell, hibátlanul. Tudtommal ma is működik.
Ne rágd magad rajta, ilyen emberek is vannak.''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
mhif
senior tag
[link]
Tessenek odafigyelni... -
fodi-nka
tag
Ajánlom figyelmetekbe KOX88 korrekt hozzáállását...
''Lehet hogy nincs is ilyen kártyám, lehet hogy már elkelt, lehet hogy ez egy teszt?
Lehet hogy valaki ezen felhuzza magát.
Én speciel már könnyesre röhögtem magam.
Zárjam vagy ne Ti adjátok meg a választ.''
[link] -
Mecy_Lacee
senior tag
válasz poffsoft #546 üzenetére
Magamra ismertem...
Én csak reméltem, hogy a lap jó. Így csak a postaköltséget buktam, nem a lap árát, ami ajándék lett volna, karácsonyra bnémnak. De akkor már nem kellett neki... Kellett a változás, no!
Amúgy, ha lett volna időm, s nem sajnáltam volna a gépemet 2 héten belül 3x-4x szétkapni, akkor lehet, hogy én és a kollégák rájöttünk volna a bibire. De lusta voltam...
Amúgy, akinek eladtam, annál se mükődött először otthon, de a pc-s boltban/szervízben ''felkelt'' a lap. Cimbim (aki eladta+szerette volna beüzemelni) se tudott rájönni, mi a baj, pedig ugyanolyen deszkája volt neki régebben.
Bocs az offért, de ezt le kellett írnom.
Amíg 100%-ra nem bizonyosodtam meg, hogy a lap xar, addig poffsoft kollégát nem AKARTAM meghurcolni/besározni. Többek között ennek a totyiknak az ellentetjében meg dicsérik, s a postázásával sem volt problémája soha. Így vártam a nyárra, hátha több időm lesz majd tesztelgetni. De szerencsére nem kellett addig várnom.Az alkohol nem oldja meg a problémákat - bár a tej sem....
-
fuzik
aktív tag
válasz fodi-nka #567 üzenetére
Elég szégyen az ami ott kialakult - és nem csak az eladónak.
Én nem linkeltem volna ide --> nem vagyok meggyőződve a jogosságáról.___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....
-
ez_meg_emaz
őstag
gban és mhif NEVEKET LÉCCI!!!
Mivel nem akarja szerintem senki(aki nem jár ide a topikba naponta olvasgatni) végigolvasni 3-4hét után se az egész topikot ezért rá szoktunk keresni egyes nick-ekre a topicban. És ha nem irjátok ki csak linkelgettek akkor lehet más is beszopja csakazért mert nem fog végigolvasni több száz hsz-t egy üzletelés előtt.
Énis csak rá szoktam keresni meg néha olvasok is, de ha épp sürgös lenne eladnom/vennem vmit nem lesz időm mindig végigbujni a topikot.
gban, ahogy olvastam téged át akartak verni szal nem kell sajnálni a vevőt esetedben hanem le kell irni a nevét. Köszönöm.
mhif: linekek nevei: ''előző nickjénél találkoztam vele, ez volt Phantasy'' aztán PCDancer, a mostani nick: Retropoint
gban egy nicket szeretnék ha máshogy nem pü-ben legalább. Thx.
[Szerkesztve] -
gban
Közösségépítő
válasz ez_meg_emaz #574 üzenetére
Ok, sokadik kérésnek eleget téve: CsabuReload volt aki szerette volna ha visszaveszem az általa leégetett alaplapot.
Nem azt mondom hogy szándékosan átverne mindenkit, szerintem csak menteni akarta a menthetetlent, azért nem írtam eddig le a nickjét, mert nem átverős fajtának tartom, csak egyszerűen hibázott, és nem tudta hogy másszon ki belőle.
Ezért volt a próbálkozás, igaz, nem tolerálható módon.
Összegezve: nem szándékos átverő a srác (szerintem), csak másra akarta verni a kárt amit okozott.Postázást nem vállalok.
-
ez_meg_emaz
őstag
Értem. Attol hogy ide bekerül vkinek a neve nem feltétlen jelenti azt hogy átverés volt és direkt le akart huzni mindenkit mint egy kis csalo. Vannak itt finomabb esetek is. Mivel a nicknél általában le van irva az is hogy mi történt pontosan el lehet dönteni hogy egyáltalán nem üzeltelek a sráccal vagy ovatos, elövigyázatos leszek ha vele akarok boltolni de ezt mindenkinek saját magának kell eldönteni. És hogy ezt el tudjuk dönteni a gyanusabb vagy kevésbé durva ám kellemelten eseteket is jo ha leirják ide. Azért term tulzásba nem kell esni (pl késett a találkárol, mekkora szemét) de eddig amiket olvastam ienek nem voltak. Szal a topik ellátja feladatát ahogy kell.
-
poffsoft
veterán
válasz Mecy_Lacee #569 üzenetére
És én még ma sem tudom, végülis miért xarakodott az a lap!!!! mi volt a nyűgje
[Szerkesztve][ Szerkesztve ]
-
Sanyi2007
aktív tag
Bikcsabu:
Kétszer ígérte meg, hogy elivsz egy hdd media playert, az első esetben még szólt hogy nem jön érte, másodjára csak azt ígérte, hogy jön érte. Nem jött, és nem is szólt... -
gban
Közösségépítő
Tisztelt Moderátorok, és mindenki!
Nem lehetne létrehozni egy táblázatot vagy valamit, ahová bekerül az itt véleményezett eladók nickje, az egyszerűbb keresés érdekében?
Mondjuk, ha új név kerül ide, bekerülne az adatbázisba, ahol névsor szerint vagy egy egyszerű kereséssel sokkal könnyebb lenne megtalálni az eladót, persze ha már véleményt alkotott róla valaki.
Lenne egy link, vagy bármilyen hivatkozás, azt megnyitva simán csak a nickek szerepelnének ott, vagy esetleg kibővítve valamilyen viszonyszámmal/osztályzattal vagy bármivel, de anélkül is hasznos lenne.
Ugyanezt javaslom az ''ellentett'' rovatban is.Postázást nem vállalok.
-
oregcsóka
őstag
válasz Krissz22 #585 üzenetére
Hát igen, de sokan azt mondják, hogy 20.000Ft alatt nem foglalkozik vele a rendőrség, mert csak szabálysértés. Pedig az OTP-s számlaszám alapján simán ki lehetne deriteni a címét a madárnak....
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
poffsoft
veterán
válasz oregcsóka #586 üzenetére
lassan emberölés, rablás, garázdaság miatt sem nyomoznak, akkor mi nekik a 20k
Esetleg próbálj totyikot nyitni neki....
'csalót keresünk- ki tud segíteni beazonosítani' vagy valami hasonló - de csak ha nagyon elhivatottja vagy a köz érdekének...
[Szerkesztve][ Szerkesztve ]
-
Krissz22
senior tag
Lehet, hogy hülye ötlet, csak egy felvetés....
http://www.telefonkonyv.hu/mtt.exe?FILE=advanced.html&wy=WHITE
Beírod a Benked nevet és a kidobott lehetőségek közűl felhívod a számokat és kéred Barnabást. Ha van ilyen, akkor van rá esély, hogy ő az. 12db találat van.
[Szerkesztve] -
oregcsóka
őstag
Köszönöm szépen az ötleteket, tettem lépéseket az ügyben, nem hagyom ennyiben, természetesen. A topicnyitás is jó ötlet, ha nem boldogulok egyedül, meglépem azt is.
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
fodi-nka
tag
Félelmetes ez a pofátlanság: [link]
-
oregcsóka
őstag
Na, nyomon vagyok. Megvan a figura, tudom a pontos címét, és egyéb dolgokat is sikerült megtudnom róla. Telefonja nincs, egy munkanélküli tróger, ebből él a kölök, hogy emebereket csap be. Nagyon sok embert becsapott már. A baj csak az, hogy tőlem 250km-re lakik.
Szerintetek a rendőrség fog vele foglalkozni, ha feljelentést teszek?''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
oregcsóka
őstag
válasz FehérHolló #593 üzenetére
Nos, azt nem tudom bizonyítani, hogy másokat mivel csapott be, nekem is csak információim vannak róla, a károsultakat nem ismerem, de az én károm akkor is 10.500Ft.
És ha nem tesznek semmit, tovább folytatja az emberek becsapását, és röhög a markába.''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
Johnny
senior tag
Ki mondja ? Mert a rendőrség nem. 10e a szabálysértés, de alapvetően a bűncselekmény típusa határozza meg. pl. üzletszerűség esetén akár 10x10 Ft is már vétségnek számíthat.
Netes csalásokra rászállt mostanság a rendőrség, feljelentés esetén hidd el, eljárnak.
Megjegyzem a szabálysértés sok esetben rosszabb, mármint az elkövetőre. Enyhébb vétség esetén jobb esetben kap egy megrovást a bíróságon. Szabálysértésnél alap a bírság, amit nem 20e alatt szabnak ki. Utána meg polgári bíróságon az ismert elkövetőt perelheted, ha nem téríti meg a kárt. Ez alapból megnyert ügy, nem mellesleg az eljárási költséget is a vesztes fél fizeti - csak hát idő.
Hidd el, megéri feljelenteni. Nem is kell tökörészni a rendőrségen, írsz egy feljelentést - ami természetesen tartalmaz minden, a rendőrség számára szükséges adatot - megcímzed az illetékes kapitányságnak, aztán megy az ügy. -
rlazol
veterán
válasz oregcsóka #592 üzenetére
ha van bizonyítékod, esetleg ismerősöd, akkor igen. Komolyan nyomozni kevésbé.
Szerintem, ha tudod a címét pár haverral menj oda és beszélgess el vele. fenyegetni, megütni nem szabad, de éreztetni vele, hogy bajban van, ráijeszteni igen.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
oregcsóka
őstag
Köszönöm szépen, ha ennyire ismered az eljárás módját, hallagatok rád, és elindítom a dolgot. Megírom a fejleményket, - már ha lesznek- mások okulására.
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- GTA V
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Elite: Dangerous
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 OC 8GB + Intel i5-12400 / B660 / 32GB DDR4 / ARCTIC
- Be Quiet! Pure Power 11 600W CM / CSOMAGKÜLDÉS
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- DG Home 1 ElphaPex Dogecoin bányászgép 620W - 2GH
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest