Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bluemukk

    csendes tag

    válasz Hege08 #23724 üzenetére

    Nekem is ilyen gépem van, épp tegnap előtt szembesültem a BIOS egyszerűségével. Én frissítettem, mert alapból a hűtést sem lehet szabályozni belőle. Az Acer hivatalos honlapjáról szedtem a frissítést, és egy kacifántos youtube videó alapján sikerült megejteni a dolgot, cirka 2 óra alatt...

    Kérdésem is lenne minden 5742G-t (i3-380M, GeForce GT540M 1gb, 4gb ram) ismerőhöz:
    A probléma az, hogy egyes játékok alatt kb. 10 perc elteltével kikapcsol a gép, nyilvánvalóan túlmelegedés miatt. A kezemet nem tudom a kiáramló levegő előtt tartani, annyira forró. A feljebb említett BIOS frissítést is azért csináltam meg, mert állítani akartam a hűtésen. 100°C-nál kapcsol le a gép, ez már alapból nem túl biztató a tekintetben, hogy a még nincs egy éves, és a nyári melegekben már a nem túl durva gépigényű MW2 alatt is kikapcsolt. A problémát 5 behűtött energiaitallal orvosoltam, minden rendben is volt. Jött a Skyrim, na ott eldurrant az agyam, a telepítés után rendeltem egy Cooler Master hűtőállányt, két hűtővel, amiket oda rakok rajta ahol a gépnek szüksége van rá. Sajnos a grafikát rendesen vissza kellett vennem így is, csak úgy bírja.

    Szóval kísérletezgettem most a BIOS-ban, és még akkor sem bírja ez a szutyok, ha a ventilátor 45°C-nál maxon pörög. (Metro 2033 az ominózus játék, és durván használja a Physx-et, ami gondolom nem kis terhelést ró a procira.)
    Szétszedtem a gépet, nem volt számottevő por a hűtőelemeken vagy a gépházban. A hűtőállvány alá bepakoltam egy rakás jégakkut, így sem bírta 30 percnél tovább...

    Kifogytam az ötletekből, és rettentően irritál a helyzet. Ha bármilyen tippetek van, legyetek szívesek és osszátok meg velem!

    (végső esetben szeretném szervizeltetni, nem létfontosságú hogy játsszak rajta)

Új hozzászólás Aktív témák