Aktív témák
-
AdamNorthWes
tag
válasz lajafix #3450 üzenetére
Szia!
A szerelő aki bekötötte a netet a laptopján kipróbálta az ethernet-en keresztül és azon ment.
A DMA -t hol lehet beállítani az usb-kre mert azt nem tudom?
Momdom ha kihúzom a modemet a 220-ból akkor is merad a plusz hőmérséklet és mindegyik usb porton próbáltam (az alaplapi kivezetésen is)!
Azért ennyire nem vagyok lol!'Use your brain and you have a good day.' :)
-
lajafix
addikt
válasz AdamNorthWes #3451 üzenetére
A tcp/ip beállításaid mik? Dinamikus ip cím be van kapcsolva a hálókártyán?
Ha a haverod adslje ment, akor nem telepítettek fel hozzá betárcsázóprogramot? azt szedd le.
Ha nem megy így se, akkor töröld ki a protokolok közül a TCPIP-t és telepítsd újra.
DMA: passz, bocs most néztem, lehet hogy nincs is USBre...Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz AdamNorthWes #3451 üzenetére
az alaplapi driverek frissek? Talán egy frissítés megoldás az USB problémára.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz AdamNorthWes #3455 üzenetére
Ha routerről ment akkor biztos nem telepítettek fel semmilyen betárcsázó programot és dinamikus IP címed is van.
Elméletileg semmit nem befolyásol.Rock'n Roll
-
zso73
veterán
válasz AdamNorthWes #3448 üzenetére
Kábel net: A Hálókártyád mac adres-ét kell a szolgáltatóval beállíttatni, hogy működjön a dolog./Chello/
USB: Szerintem nem lesz rá szükséged, ha normál hálóról megy majd a dolog."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Parlagfű
tag
van az nf7 2.0 -án hálokártya? thx
-----------
-
Enguszz
csendes tag
Szazs!
Van egy problémám, ami egyre jobban idegesít!
Van egy nf7-em, beletolva egy 2.8-as barton 512 DDR (2x256 Dualban), meg egy radeon 9200-as! Minden pöpec, de ha elkezdem terhelni, akkor max 1 óra után kikapcsol és a speaker szirénázik mint a hülye! Már megnéztem mindent! A proci terhelve max 65 fok, a videokártyán passzív hűtés van gyárilag de már arra is toltam egy hűtőt! Az alaplap max 38 fok, vinyó max 45 fok => nem melegszik semmi! Futtattam egy virus scant, semmi! Cserélgettem a memóriákat, az egyiket kivettem akkor is ez van, aztán a másikat vettem ki, akkor is! Kipróbáltam másik slot-ban akkor is! De már kicsit idegesít mert kb. 1 hónapja még nem szüttyögött! Mit csináljak? ?????? -
llax
senior tag
válasz Calogero #3464 üzenetére
Szerintem ne a BIOS-ban állítgasson, hanem inkább a hűtéssel csináljon valamit... 65 fok még egy tuningolt Barton-tól is sok lenne... Nekem egy GlacialTech Igloo 2520 van a procin + egy 12 centis venti nyomja szemből rá a levegőt. Ha nincs ez a nagy hőség, akkor procihőmérséklet 40 fok alatt van, csak nagyon megterhelve megy fölé.
-
-
válasz AdamNorthWes #3455 üzenetére
Nem, hiszem, hogy driver hiba lenne, inkább csak hálózatbeállítási hiba lesz.
-
Parlagfű
tag
Nem tud a hangfalszettem 5.1en szólni, újratelepítettem a drivert, de igy sem megy. Mi lehet a probi? Vagy tegyem be a régi 5.1 es hangkarimat? Az egyáltalán elmenne az nf7 integrált hangkarija helyett? thx a választ.
-----------
-
válasz Parlagfű #3470 üzenetére
Honnan tudod, hogy nem akar? Talán csak rosszul próbálod. Olvass vissza a topikban az 5.1-es hozzászólásokra koncentrálva, és talán rájössz a problémára.
Nem adtál meg sok információt, ez alapján nehéz segíteni. Melyik hangszorókból jön hang, és milyen hanganyag lejátszásakor, stb.? -
Parlagfű
tag
nem lettem okosabb, csak azt látom mint rengeteg sorstársamnál, hogy a két front megy, sub+center+rear, egyáltalán nem. nem lehetne a régi hangkártyámat berakni?
-----------
-
a1rl1ne
tag
Üdv mindenkinek!
A problémám a következő: Abit NF7(s) v2.0,Barton2500+,2 x 512MB DDR400 Hynix D43 , Radeon 9800Pro, konfignál 200-as FSB-nél a rendszer instabil lesz.Lehet hogy az alaplap és a memória nem csipi egymást?Van valami tapasztalat erre vonatkozólag???I was born in a dump my mother died, my daddy got drunk they Left me here, to die or grow in the middle of Tobacco Road
-
AdamNorthWes
tag
Hali mindenki!
Az volna a kérdésem hogy ez az abit flashmenu progi a windóz alol frissíti-e a biost?
És hogy ez a progi jó-e az nf7-es lapokhoz?
Várom a mielőbbi válaszokat sürgős lenne!
Előre is thanx!'Use your brain and you have a good day.' :)
-
(Bundás)
addikt
válasz AdamNorthWes #3476 üzenetére
Igen lehet, igen jó. Abit hivatalos oldaláról letöltheted, valahol az NF7 bios downloads szekció környékén ott van.
-
AdamNorthWes
tag
válasz (Bundás) #3477 üzenetére
Hali!
És akkor csak indítsam el a live update-et és a lehető legfrissebb verziót fogja felrakni?
A régi mentett bios azt rárakjam egy flopira? És azonkivül még mit rakjak a flopira hogy ha nem sikerül a dolog akkor visszabírjam csinálni?
Köszi a gyors válaszodat!'Use your brain and you have a good day.' :)
-
(Bundás)
addikt
válasz AdamNorthWes #3484 üzenetére
Őőő, ha nem sikerül a dolog, az azt jelenti, hogy te már nem fogod tudni megcsinálni otthon, de szakik 2000 HUF körül ''feltámasztják''. Ilyen eset akkor következhet be például, ha leáll a gép vagy a program BIOS frissítés közben, vagy rossz BIOS-t raksz fel.
Amúgy minek akarsz BIOS-t cserélni?
Leszedheted az Abit oldaláról a legfrissebb hivatalos biost, ami olyan 2004.11. havi, és amikor kéri a program, beadod neki ezt. Arra figyelj, hogy az alaplapodhoz megfelelőt töltsél le, tehát a sima NF7-ed van és tényleg Rev 2.0-ás, akkor az ehhez tartozót.
Vannak nem hivatalos tuning BIOS-ok, mint Taipan és miegymás, tuning céljából sokan ezzel próbálkoznak. -
AdamNorthWes
tag
válasz (Bundás) #3485 üzenetére
Hali!
Írtam már azért mert 3 éves a biosom, és emellett bohóckodik egy kicsit a lapom!
Szerintem már kezd behalni a lapom és most ugy vagyok vele hogy lesz ami lesz, mert ugyis akarok venni egy epoxot.
Ezt meg elpasszolom amíg műxik.
El tudnád részletessen mondani hogy mit és hogy csináljak? légyszíves!
Köszönöm az eddigi segítséget!'Use your brain and you have a good day.' :)
-
AdamNorthWes
tag
Hy!
Megtaláltam a biost de itt ír 1 iet hogy: Updated SATA ROM V4.2.5.0. ez mit takar?
A lapomon nincsis sata!'Use your brain and you have a good day.' :)
-
AdamNorthWes
tag
Hali!
Elméletileg a régi bios fájlom 512kbájtos de amit leszedtem az csak 267kbájt.
Vagy ez nem baj?'Use your brain and you have a good day.' :)
-
AdamNorthWes
tag
Hi!
Tehát akkor csak a bios fájlt amit letöltöttem csak azt rakjam rá a flopira?'Use your brain and you have a good day.' :)
-
(Bundás)
addikt
válasz AdamNorthWes #3486 üzenetére
Ha alaplapod típusa NF7 REV 2.0:
[link]
Legfrissebb hivatalos bios a 27-es : [link] Letöltöd, kicsomagolod.
512kb-os az új BIOS is, csak futtatni kell az nf7d27.exe fájt és kicsomagolja a tartalmát.
Két választásod van:
1, Frissited Windows-ból a Flashmenu progival. Ennek hátránya, hogy a Windows-ban nem lehet bízni, bármikor beszarhat vagy hibázhat, tehát van esély, hogy leáll frissítés közben.
2, Csinálsz egy Boot floppy-t, rámásolod a nf7d27.exe tömörített fájl tartalmát (5db fájl) és bootolsz a kislemezzel. Boot után beírod runme.bat vagy abitfae.bat. Utóbbi biztos kérdezi, hogy hova mentse a régi biost, és hogy mi az új bios elérése helye, de úgyis látni fogod. -
(Bundás)
addikt
válasz AdamNorthWes #3495 üzenetére
biosfájlt = mit jelent ez nálad?
Abba a könyvtárba csomagolja ki a nf7d27.exe tartalmát, ahol e fájl található.
Ha mégse csomagolja ki az 5 darab fájlt, akkor rámész Total Commander-ben, Alt+F9 és kicsomagolja.
Mit jelent az, hogy kezd behalni a lap? BIOS frissítés nem sokat segíthet ezen, legfeljebb, ha újabb eszköz van a gépedben és azt nem tudja kezelni rendesen. -
AdamNorthWes
tag
válasz (Bundás) #3496 üzenetére
Nálam a biosfájl=amit leszedtem a netről (nf7d27.exe).
A behalás meg azt jelenti hogy most pl nem működik a hálókártya, instabil.
Ezért akarok biost frissíteni h derüljön ki hogy most a lap rossz vagy csak az újabb eszközöket nem akarja rendesen kezelni!
Ezzel az awdflash823.exe fájllal nem is kell semmit csinálni??'Use your brain and you have a good day.' :)
-
(Bundás)
addikt
válasz AdamNorthWes #3497 üzenetére
Tuning van? Gépet tesztelted?
BIOS frissítés előtt:
1, Memtest [link] a memóriák tesztelésére
CD és floppy verzió is van, boot-olsz vele, ajánlott 3-4x lefuttatni, ha nincs hiba, akkor:
2, Prime95 (google) Torture Test -> Maximum Heat blabla, 1-2 óra alatt kiakad, ha nagyon instabil a rendszer, de ajánlott a 24 órás teszt
3, BIOS-ban a Lan nincs letiltva?
A nf7d27.exe egy futtatható csomagolt fájl, amiben van egy awdflash.exe, szóval nem kell külön leszedned hozzá másikat. A kicsomagolt 5 darab fájl elég a frissítéshez. -
AdamNorthWes
tag
Ja és még annyi volna hogy az eredeti bios mentését (.bin) azt flopira rá szeretném másolni hogy ha esetleg cink van akkor visszabírjam csinálni.
Tehát ahhoz a bin fájlhoz még mit kell a flopira rárakni?'Use your brain and you have a good day.' :)
-
(Bundás)
addikt
válasz AdamNorthWes #3499 üzenetére
1, rendszerlemez
2, az nf7d27.exe tartalma
Ennyi kell a lemezre. Ha a runme.bat-tal indítod a frissítést, akkor le lehet menteni a jelenlegi BIOS-odat akkor is, szóval most felesleges rámásolni.
Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mozilla Thunderbird
- Revolut
- Elektromos autók - motorok
- Gaming notebook topik
- BMW topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest