Aktív témák
-
Gallac
senior tag
válasz tomcsi23 #3750 üzenetére
HMMM akkor szerintem ezzel alappal nem igazan lehet WMV Hd-zni mondjuk nem meglepő mivel haverom 2800-as athlon 64 konfigja 6600Gt-vel is néha akadozva dolgozza fel 1 giga ram és egy NF8-as deszka mellett
mindenesetre meglátjuk ha lesz rá a jövö hónapban keretem lehet szerválok egy 3200+os -bartont veszteni nem vesztek vele...
vagy nézett már valaki ilyen procival WMv hd?t''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
Gallac
senior tag
válasz (Bundás) #3749 üzenetére
ha jól értem tuning nélkül reménytelen nem igazan szeretnék meg az NF-S2vel nem is lehet tuningolni legalábbis ezt irtak többen, persze 10-15 %ot meg lehet probalni huzni de nem valószínű hogy ezen az uton indulnék el sokkal inkább alapbol beletenném a legmaxosabb procit...
''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
tomcsi23
veterán
Itt van pár kisfilm. [link]
Gyorsan megnéztem. Igaz, hogy itt egy régebbi gép van, p4@1.9GHz (gef2ti), de ha nem megy semmi más, folyamatos a 720-as lejátszása. A nagyobb reménytelen.
Ha lesz lehetőségem, megnézem az adatlapos gépemen is....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Gallac
senior tag
válasz tomcsi23 #3753 üzenetére
én egy nf-7es sima athlon xp 2400+al probaltam azon valamelyik ment valamelyik akadozott igaza vidikártya csak egy mx440es...
A mostani konfigom az adatlapomban van, annak a prociját váltanám le
és köszi
kérdés gef2ti vs ati radeon 9100''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
tomcsi23
veterán
A kérdés az, hogy a lapod (Nf7-S2) engedi-e a szabadon beállított értékeket. Ha ez nem lehetséges, a tuning is felejtendő. Ekkor jöhet jól egy gyári 3200+-os proci (szigorúan 200MHz-es fsbvel). Itt egyrészt a proci üzemelési frekvenciája is erős lenne (2200MHz), de ami a rendszert pattogóssá teszi az a 200-as fsb (ehhez elég a 400as ram).
Szvsz, a 9100-as radeon igencsak veri mindkét dzsíforszt, kivéve, ha valami igen butított verzió.
[Szerkesztve]...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
-
tomcsi23
veterán
válasz antikomcsi #3756 üzenetére
Havernál volt egy ehhez nagyon hasonlító típus, ahol csak valami fix százalékos arányban tudtam állítani az fsb-t. Feszkót meg sehogyse.
Persze, egy 11*200 az átlagos, de megy rendesen....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Gallac
senior tag
válasz tomcsi23 #3755 üzenetére
Hali!
az Ms oldalán lévő videók mindegyike ment nálam pedig csak 1600+os Athlon van...még a Taxi 3 is pedig az 1080p
Érdekességképpen megemlítem hogy a régi konfigomon. ECS K7s5a , benne volt egy 2400+ os Athlon XP, meg az emlitett NV mx440 és a Taxi 3 trailer akadozott...a mostanin nem pozitiv meglepetés
igaz most Abit lap és Ati kártya meg hangnak Live 5.1..és 512 ram 400on
ugy érzem megéri egy proci ápdét....és akkor még egy évet simán eldöcög nekem a masinám..
azért tesztelj nyugodtan...de ahogyan elnéztem neked sokkal jobbak a cuccaid meglepő lenne ha akadnának..
Lejátszónak pedig Media Plyaer Classic legujabb verziója...azért Mplayer alatt akadozott meg a WMP11el is
közepes ára mennyi lehet? 10-15 ezer között? 3200Bartonra értem..
a 9100esre az van írva 9100 Radeon 128 mb DDR VD/VO...nem extra változat de nem is butitott talán..''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
tomcsi23
veterán
Na, akkor ez jó jel.
A béna lap áldásos tulajdonságait én is megtapasztaltam.
Igen, egy proci ápdét még megéri. (remélem én is, hogy 240*10en ketyegő barton megbírkózik a feladattal )
Lejátszónál én is észrevettem, hogy a WMP jobban leterheti a masínt.
Barton tekintetében nézz küröl a piacon. Egy tuningosabb 2500+ vagy mobil barci, ami elketyeg 2300-2400-on már kellően kiszolgálná a gépet.
9100-esből 64 bites cuccos, az a butított - asszem. De inkább a gép lesz a nyerő, az meg most is jó....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Gallac
senior tag
ha valakinek van elfekvőben nf-s v 2.0 akkor keressen meg priviben thx
-
ir0nman
csendes tag
Halihó!
Vki megtudná nekem mondani hogy hogy tudom megnézni,
hogy rev2-es-e az alaplapom? -
Gallac
senior tag
nf7-s2/s2g-ben nem lehet..
-
nexus6
aktív tag
Nekem is egy nf7 v2.0-s alaplapom van 2800+ procival. Jelenleg 2x256 mb brand memória van a gépben, az 1-3 sloton (everest szerint: 2x256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz). Szerintetek melyik megoldás lenne jobb memóriabővítésre? A gépen eddig elég jól ment (tunning no), csak az újabb játékok akadoznak, ezért akarok bővíteni. A videokártyám leadtek 6600 gt.
1. Megtartom a 2x256 mb memót és veszek egy 512 (15 ezer) vagy 1024 memóriát (25 ezer) harmadiknak.
2. Vagy inkább vegyek 2x512-t? (25-30 ezer)
Ha valaki tudna segíteni, esetleg emailre tudok küldeni everestes reportot is.
Előre is köszi...
A nagy ram topicban memória áresésről rebesgetnek, talán bejön a számítás?Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
(Bundás)
addikt
Dual Channel-nek semmi értelme nincs K7-es rendszerben, hiába a két memória.
Én az első megoldás első verziójára szavazok, vegyél még 512 Mb-ot. Ha szeretik egymás társaságát, akkor minden rendben, maximum a 3 modul miatt az alaplap visszaveszi a memóriák sebességét 333 MHz-re, de így is ezen mennek, mivel a proci 12.5x166-on van, azaz 2x166=333 Mhz-en a memória.
Talán ez a legolcsóbb megoldás, a többivel se vagy előbbre...
Az más tészta, hogy az újabb játékokhoz már jobb videókártya kell, legalábbis ha grafiügyileg szépen szeretsz játszani... -
nexus6
aktív tag
válasz (Bundás) #3788 üzenetére
Köszi, nekem is ez a megoldás tetszett legjobban (persze a pénz miatt is). Milyen típust ajánlanál? Most ajánlottak egy kingmaxot 1024-est 21-ért használtan (?). És szerinted bele lehetne tenni esetleg 1024-et is? Csak mert egy darabig nem akarom fejleszteni a gépet. És ha beleteszem a plusz memót, akkor ugye azért gyorsabb lesz a gépem?
Azt olvastam még itt, hogy akkor az 1-2 slotba tegyem a 256-osokat és a 3.slotba (különálló) a vett memóriát (512-vagy1024).
Még egyszer köszi...
nexus6
[Szerkesztve]Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
Släsh
csendes tag
va egy kis gondom az nf7 el
elment a hang
próbáltam a front audio panelt beállítani a boltos csávóval
de ahogy hazavittem nemvolt hang
leszedtem róla a connectorokat és visszaraktam a két jumpert úgy ahogy kell de semmi
ugyan az
driver gond kizárva mert házban lévő kishangszóró(speaker) nemsipol -
-
Släsh
csendes tag
válasz antikomcsi #3791 üzenetére
a 2 db jumper jóhelyen van
akkor létezik hogy megfőtt a hangvezérlő
és akkor vehetek hangkártyát? -
(Bundás)
addikt
Supports 3 DIMM DDR 200/266/333 (Max. 3GB), tehát 3GB-ig bővíthető 3 memória esetén. Most eléggé fent vannak a memória árak és elvileg karácsonyig nem is nagyon csökkennek. 20.000-nél többet nem nagyon adnék 1GB memóriaért, néha nevetlenebb márkákat is árulnak itt a PH!-n olcsóbbért, legutóbb 16.000-ért láttam Infeont, ami elég jó árban volt.
Ám:
Gyorsaság. Szerintem sokat nem fog dobni az egész rendszeren, a mostani 512 és 1024 között talán érezhetsz különbséget, de 1024-1536 között már nem nagyon, nem sok értelme van még többet venni.
Ha gyorsaságot akarsz talán picit megnyúzhatnád az a Barton-t, nem lenne rossz, ha esetleg nem lenne rajta szorzózár és a 200-as FSB-t el tudnád érni némi plusz MHz kíséretében. Ez esetben már lenne értelme a maximum 2 darab memória használatának a gépben. Ekkor minimum a 400 Mhz-es sebességüket is ki tudnád használni.
Helyedben még memóriavásár előtt picit megtuningolnám a Barton-t, s ha hajlandó egy jó eredményt produkálni talán el lehet gondolkozni a 2x256 MB eladásán, és 2x512, esetleg 1x1024 MB vásárlásán. Ennél több nem nagyon kell.
Ami a tuninghoz kell: jobb hűtés, a lapod rev 2.0-ás legyen, memóriád rendben van (érdemes egy modullal próbálkozni előszőr), ezen kívül már csak a proci lehet akadály.
Igazán nincs mit. -
nexus6
aktív tag
válasz (Bundás) #3794 üzenetére
Mégegyszer thx, még csak annyit, hogy ugyanolyan cl2,5-t pc3200, 400 mhz-st nézzek, ugye? húzni nem tudom szeretném -e vagy mégsem vagy jobb lenne a gépem ? És persze tunningról melyik topicban olvashatok (progi, bios beállítás) ? thx előre is
nexus6Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
nexus6
aktív tag
válasz (Bundás) #3794 üzenetére
Mégegyszer thx, még csak annyit, hogy ugyanolyan cl2,5-t pc3200, 400 mhz-st nézzek, ugye? húzni nem tudom szeretném -e vagy mégsem vagy jobb lenne a gépem ? És persze tunningról melyik topicban olvashatok (progi, bios beállítás) ? thx előre is
nexus6Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Azonnali játékos kérdések órája
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Szólánc.
- Mini PC
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest