- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
-
Ha mindenképpen 32bites k7 rendszert akarsz, akkor abit, a magánvéleményem alapján.
Bár ha figyelembe vesszük, hogy itt van a küszöbön a 64bites windows (hivatalos), és azt, hogy az új vga kártyákat nem csak megvenni kell, hanem ki is kéne tudni hjtani valamivel, akkor legalább egy s939 rendszer az alap.
K7-be fektetni csak nagyon jó ár esetén éri meg. -
glacious
addikt
válasz antikomcsi #2101 üzenetére
Ez fura
SL: 400 ULTRA, hiszen kétcsatornás
MCP2-T elnevezésben különbözik az MCP-T-től, a lényeg a ''T'', ami a soundstorm jelenlétére utal.
És máris megkaptuk az előző hsz-ed igaz voltának bizonyítását -
Zero77
csendes tag
Nem teljesen nekem kell én csak utána jártam. köszönet nektek.
[Szerkesztve] -
Torry
addikt
Hi all!
Olyan hatalmas nagy gondom lenne, hogy amióta moddingoltam a csóré házamat (értsd: kivágtam a lyukacsos ventihelyet, meg elebarmoltam az elejébe) kihúzgáltam pár feleslegesnek vélt cuccost az elejéből pl a hangszóró meg a csippano izé meg minden ilyet.
Nah azóta a hang része teljesen megborult. Sípol, zúg amikor nem hallgatok zenét. Nah, gondoltam pci-s hangkártya jó lesz. De az meg alapból van neki egy zúgása ilyen alap.(2 pci-sel is próbáltam) Régebben játékok alatt nem hallottam a zúgást, mostmár hálistennek ott is
Nos szerintetek ez mitől lehet? -
Zero77
csendes tag
Nemtom de ismerös is csinált 1 ijet.Úgyanezt csinálta még a levágott kábelt (azt a csipogószart)visszan nem rakta onannotól minden némi nemü szarja elmúlt.!!!
-
-
-
Murok
tag
an7-ben hogyan lehet állítani 1T- 2T -ket?
-
Probiker
aktív tag
Hali mindenkinek.
Nekem lenne egy nagy kérésem, hátha tud valaki segiteni.
Szóval (abit nf7 v2.0) az lenne az én problémám, hogy mikor a bios-ban állitottam a szorzót utána elsötétült se kép se hang. Probáltam Jumperelni is de semmi.
Tud valaki segiteni
A proci az tuti jo, most is azt használom (palomino, és lehet hogy az nem tetszik neki, hogy ezek sorzo zárasak
Ja és már az elemet is kivettem hosszabb rövidebb idöre de semmi
[Szerkesztve]Ford Mondeo Tournier 2.0 16v Ghia. ABS,ASR... Röviden Ghia :)
-
misu
senior tag
Hy!
Most kaptam egy ilyen lapot, illetve cseréltem, de ez tökmind1.
A bajom az, hogy az előző tulajnál ment szépen egy 2.6 barcival, én beletettem a kis 2.2 atlonomat és utána elsötétült se kép se hang. (nf7 legújabb BIOSsal.)
A BIOS-ig nem jutok el!!!!
A proci az tuti jó(ram is, minden külön-külön), egybe nem megy.
Illetve a lap meg sem szólal...
Már az elemet is kivettem hosszabb rövidebb idöre, de semmi , CLRcmos is többször de semmi...
kicsit rohadtul idegörlő!
Valaki???
Bye!Bűn az élet.
-
misu
senior tag
Hy!
Az azonnali kérdések között is felvázoltam a kínom és most itt tartunk:
vidikari, memó oke...a procihoz most nincs másik lapom, de 99%, hogy megy....
Háát, ha minden benne van, nincs sípolás...
Ha a mem hiányzik, akkor okét sípol(azt ami a gyári.. )
ha nincs benne VGA, akkor nem...ez már lehet nyom is akár, nem?
Ha nincs benne proci, akkor sem sípol....ezt nem tudom...
A többi cucc:
Ati 9500
256/400 samsung ram,
2200+ t-bred procc.
300w-os codegen (egyenlőre)
Minden segítséget szívesen veszek!
Bye!Bűn az élet.
-
neotheblade
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy Abit NF7.S2G lapom van,amin nem akar a lan és az USB együtt müködni!
Ha mindkettöt bekapcsolom a lan csak küldött csomagokat mutat!
A LAN 10IRQ van az USB 20IRQ.
A 20IRQ-n van még a hang.Tudna valaki segiteni aszt megköszönném!
Probaltam másképp kiosztani de csak 3-15 ig tudom az IRQ varialni.
Elöre is köszi
[Szerkesztve] -
blacky36
tag
válasz neotheblade #2117 üzenetére
Szia!
Nem vagyok szakértő csak ugyanilyen lapom van remélem az segít,
hogy nekem a 10IRQn nincs semmi 20-21IRQn van usb és a lan ha
ez a VIA networking.....ot jelenti a 18IRQn -
-
misu
senior tag
válasz Pist@bácsi #2119 üzenetére
Hy!
köszi, kipróbálom!
egyenlőre csak a reset (vagy a power?) és a speaker van rájadugva...
De ma lebontom az egészet és módszeresen kivizsgálom, ki lehet a ludas...
elvileg ''csak'' képet nem ad, mert minden felpörög és nem sípol...
Szóval kemény dió.
külön minden működik, de így egybe nem akar menni....
Bye!
mod: igen, már a memóriákat is végigzongoráztam...
[Szerkesztve]Bűn az élet.
-
misu
senior tag
Hy!
Most olvastam visszafelé, hogy Probiker kollega is hasonló problémával küzd...esetleg egyvbevághat a két dolog, nem?
Bye!Bűn az élet.
-
Probiker
aktív tag
Bezony nekem is az lenne a problémám
Nekem tökéletesen müködöt az alaplap!
Beraktam a házba beleraktam az összes cuccost (Ram, VGA......), feltelepitettem az Xp-t, egy kicsit neteztem/töltögettem (kb:2-3órát), és gondoltam megnézem, hogy mit is tud ez a lap. Beléptem a Biosba, elöször csak az fsb-t állitottam. Mikor a proci már nem birta akkor automatice visszaállt 100as fsb-re!
Gondoltam megprobálom a szorzót is állitani, habár tudtam hogy a palomino magos prociknál nem lehet dehát nemlehet semmi baja.
(Az alaplapnak ilyenkor bootolni kellet volna de ugye nemtudot, és vissza kellet volna neki állni 11,5x100as fsb-re, mint mikor az fsb-t állitom (1800+os proci) De nem ezt tette
Se kép se hang
Probáltam a jumperelni de semmi
Tud valaki vmit ez ellenFord Mondeo Tournier 2.0 16v Ghia. ABS,ASR... Röviden Ghia :)
-
Probiker
aktív tag
Valaki
Ford Mondeo Tournier 2.0 16v Ghia. ABS,ASR... Röviden Ghia :)
-
Pist@bácsi
őstag
válasz Probiker #2123 üzenetére
Nem tudom olvastad-e amit a kézikönyv javasol ilyen esetekre
1.lépés
kapcsold le a tápon a főkapcsolót egy percre, utána kapcsold vissza
tartsd lenyomva az <insert> gombot és kapcsold be a gépet, ha elindul, akkor a <del> -lel lépj be a BIOS -ba
ha elsőre nem sikerül, akkor ismételd meg ezt háromszor egymás után, ha nem segít akkor a második lépés jön
2. lépés
táp lekapapcs, CMOS jumpert rakd át 1-2 ről 2-3-ra egy percre, utána vissza eredeti állásba
kapcsold be, ha indul, akkor <del> setup
ha nem működik, akkor 3.- ik lépés
3. lépés
ugyanaz, mint a második, csak a tápkábelt is húzd le az alaplapról, és az elemet is vedd ki egy percre
ha már túl vagy ezeken, akkor hirtelen nincs több ötletem,
nálam az <insert> mindig segített eljutni a BIOS setup -ig, másodikra, harmadikra
[Szerkesztve] -
válasz Probiker #2122 üzenetére
Szia!
Nem kell visszaállnia. Ha elállítod a szorzót lockos procinál, akkor jön a se kép, se hang jelenség. Ez után nem fog elindulni, viszont egy rendes bios reset mindig megoldja a dolgot.
Lockos procin nem lehet szorzót állítani sajna. Ha csak a szorzót állítottad a biosban, akkor nem lehet semmi baja. Viszont jumperelni nem kell semmit, minden biosból állítható, és be kell kapcsolni a cpu interface-t is.
Jumperolni csak a cmos-t kell, ha a hiba előállt. -
Szia!
A baj az, hogy nem jelentkezik be a proci, magyarul a lap nem is látja.
Vagy a proci hibája, vagy a lapé.
Sajnos gyakran előfordul egy tipikus hiba, amikor olyantól veszel valamit, aki a nagy sietségben, nem kellő óvatossággal szedi szét a gépet.
Ezért nézd meg az alaplapot jól, és ellenőrizd a proci foglalat körüli alkatrészeket, és az áramkörökrt a nyákon.
Keress csavarhúzó nyomot, ami úgy jöhet létre, hogy a csavarhúzó kipattan a hűtő leszorító fülből szétszerelés közben, és végigszántja a lapot.
És persze ekkor lehet mondani, hogy ''mielőtt szétszedtem jó volt, hisz láttad, és biztos Te rontottál el valamit''. -
Probiker
aktív tag
válasz antikomcsi #2125 üzenetére
Hát igen, nem sikerült semilyen Insert billentyü nyomogatásával életrekeltenem a lapot.
Viszont nem vágom anyira a dolgokat ugyhogy megkérdezném, hogy hogyan kell biost resetelniFord Mondeo Tournier 2.0 16v Ghia. ABS,ASR... Röviden Ghia :)
-
-
Probiker
aktív tag
válasz antikomcsi #2128 üzenetére
Sajna igy sem megy
Na mind1, holnap leviszem egy szervízbe, ott megnézik, ha még megy valaha akkor mákom vanFord Mondeo Tournier 2.0 16v Ghia. ABS,ASR... Röviden Ghia :)
-
Hunter2
addikt
A történet a következő:bios beállításokat modosítottam és mikor kiirta pirosan hogy nenyomjam ki akkor kifagyott,reset után nem adott képet a vga(a alaplapi bios eldobta magát).Havernál az ő lapjával újraflassheltem a biost(menetközbeni bioscsere RULEZ).
A probléma a következő: az alaplapi hálókártya megadta magát,ez újjabb bios frissitéssel javítható lenne? -
misu
senior tag
Hy All!
Köszi a segítséget, megnéztem a lapot, semmi nyoma ''erőszakos behatolásnak''...
Nekiálltam, kitöröltem alaposan a BIOS-t és egyre érdekesebb a dolog.
A memória a 3. slotban lett téve, ekkor a lap elindul, megjelenik a boot képernyő,
kiírja a procit, és hogy ''press del, to...stb'' viszont itt le is fagy...
Ha nyomok egy resetet, akkor a monitor kikapcsol, és megáll az egész.
kikapcs. újra ugyanez...
5let?
Bye!Bűn az élet.
-
Torry
addikt
válasz antikomcsi #2109 üzenetére
Speakert egy az egyben kivágtam
A jumpereket hogy ellenőrizzem? Kézikönyvben benne van a helyes állás? -
válasz Probiker #2129 üzenetére
Szia!
Remélem sikerül majd életet lehelni bele, de vigyázz, nehogy drágább legyen a leves, mint a hús.
Ha 1-2 órát elszöszölnek vele, annak már van ám munkadíja, plusz az egyéb költségek, amit akkor is fizetni kell, ha a lap végűl nem lesz 100%-os.
Ezért nem árt szam előtt tartani, hogy 6-8k-ért, már kapsz egy tuti NF7-et, én épp a minap vettem, egy NF7-S v2.0-át 7.9k-ért.
Viszont ha nem sikerül beleverni a lelket, akkor ne törd szét, engem érdekelne, már csak pusztán a szépsége miatt is. -
-
Probiker
aktív tag
válasz antikomcsi #2133 üzenetére
Sajnos nemsikerült elinditani
Nem kértek érte semmit a szervízesek mert hát nemsikerült semmit sem csinálni vele
A lapra akitöl vettem adott rá 1év garit amiböl még jócskán van még több mint 11hónap
Remélem sikerül valahogy érvényesiteni a garit. Ha nem akkor persze neked adom a deszkát ha kell.Ford Mondeo Tournier 2.0 16v Ghia. ABS,ASR... Röviden Ghia :)
-
-
-
Probiker
aktív tag
válasz antikomcsi #2137 üzenetére
Azt mondták, hogy az alaplap azt érzékeli hogy a reset gomb folyamatosan nyomva van, és ezért nem indul.
Az alaplapot még meg is nézték hogy hátha nincs valami fizikai sérülés és nem is volt, nem is lehetne. Mivel a zárt házban volt mikor a hiba keletkezet.Ford Mondeo Tournier 2.0 16v Ghia. ABS,ASR... Röviden Ghia :)
-
-
Hunter2
addikt
válasz antikomcsi #2134 üzenetére
A winben látszik csak nemcsinálja a dolgát, vettem bele egy realtek8139-et most azzal megy.De a lap eladásánál ez gond lehet.
''Ha fizikálisan ment tönkre, azt nem lehet szoftveresen orvosolni.'' ezt magamtól is selytettem.A bios egy másik lapban lett flashelve ez nemlehet a bak forrása?Mind a két lap v2.0. -
-
misu
senior tag
válasz antikomcsi #2136 üzenetére
Hy!
Jól mexívtam....eheheheheee...
Semmi baja nem volt a rendszernek, csak nem csipázta a ramot...
tegnap beletettem egy űberrégi 256/266-os kiscsodát, elindult, megy szépen
wintelepítés és után sem volt semmi gond...
most van egy eladó hibátlan 256/400-as blokkom...
De ennyi baj legyen!
Köszi a segítséget!
További kellemes fórumozást!
Bye!Bűn az élet.
-
-
misu
senior tag
válasz antikomcsi #2143 üzenetére
Hy!
Jaja...hát ne tudd meg, vazze, mit izzadtam...ráadásul ez volt a III. vagy IV. blokk, amit belepróbáltunk...és még a volt Tulaj előtt is égtem mint a Reistag..
Nagyon becumiztam...
Azóta, megy mint a golyó!
a 256/266-os memcsivel az everestben nyom egy 2000-es olvasást, 780 körüli írást és egy 110-es késleltetést...2200+os proccal, minimális (4-5 MHz) húzással..
NfSMW-al ünnepeltem..
Elég kajak egy lap!
Szép napot!
Bye!Bűn az élet.
-
Hunter2
addikt
válasz antikomcsi #2141 üzenetére
Azóta hogy felmerült ez a probléma már túlvagyok két Xp+1 suse 9.1 telepítésen.Tehát a driver nemlehet a probléma.Különben az 5.10-es driverek vannak rajta.
Van a 27-esnél újabb bios az nf-7-hez?
[Szerkesztve] -
-
wolfy84
csendes tag
sziasztok!!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek!
Én még nagyon kezdő vok ebben a témában!!
Egy szakdoga van készülőben,amiben a tuningról lenne szó (szóftverikusan illetve hardverikusan is) szóval a gépemmel szeretném demonstrálni az egész dolgot!A legelső lépésektől kezdve, a végkifejletig!!Majd a legvégén egy tesztelést akarok bemutatni!Amiben a 3DMark-ot fogok tesztelni.
Közben szó esne az Intel és AMD tuningolhatásáról, és az összehasonlításáukról is.
Ja és amiről majdnem elfeledkeztem a videókártyát is megpróbálnám huzni, és
a következményekkel járő hömérsékletváltozást sem feledném ki.Erre a célszerű hűtéseket is leírnám
A gépem adatai:
ATI NF7 alaplap
Athlon 1700+ AMD proci
Geforce FX5500 256Mb Ram
512 DDR ram
maxtor 120GByte vinyo
tudom,hogy ez nem a mai gépek egyike, de szerintem ez is megteszi a célra!
szóval ha tudnátok v.mi ötletet arra, hogy mivel lene célszerű kezdeni a szk.dogát akkor szivesen meghallgatnám öket. V.mi történelmi hátter van ennek??Vagy inkább a Biosban kezdjem elmondani, hogy mit hogyan kell állítani??
Azt is meg szeretném érdeklődi, hogy mit érdemesebb állítani az NF7 BIOS-ában??
Sajnos még én sem vok tisztábba pár dologgal: FSB és a szorzó közti kapcsolat. Igaz olvastam ezzel kapcsolatban, de még mindig nem teljesen világos !
előre is köszönöm hozzászolásaitokat!!!
wolfy84!!wolfy
-
válasz wolfy84 #2147 üzenetére
Szia!
A 3dmark nem kimondottan lesz jó ilyen feladatra, hisz az inkább a grafikus teljesítményt méri.
Szerintem inkább pl. everest féle progikkal kéne szemléltetni a változásokat.
És így bemutatni az elért sebességnövekedést.
Ezt nagyon jól tudod demonstrálni a prociddal ha 133-ról 200-ra tudod emeln i az fsb-t.
Ez elég sok dolog függvénye, javaslom olvass vissza a topikban, és előzményeiben, mert ki lettek tárgyalva ezek a dolgok egy párszor.
Ha valamire nem derül fény, itt leszünk, kérdezz...
[Szerkesztve] -
WillChi
őstag
válasz wolfy84 #2147 üzenetére
Nem tiszta az FSB és a szorzó közötti kapcsolat? Egyszerűen összezorzod a kettőt (pl: 11x166= cca. 1833 -> 2500+ Barton) megkapod a processzor üzemi frekvenciáját. 166 MHz-es FSB mellett, ha szinkronban hajtod a RAM-okat (AMD-nél létszükséglet ), akkor azok 333 MHz-en fognak üzemelni. Nagyobb növekedést igazából úgy tudsz elérni, hogy nem csak a processzor órajelét növelgeted, hanem a memóriákét is. Ebben az esetben, ha sikerül az FSB-t 200 MHz-re tornászni, és a RAM-ok is szintén szinkronban mennek, akkor elérted a 2200 MHz-et, ami egy 3200+ Bartonnak felelne meg. Ha a processzor még bírná tovább, de a memóriák nem, akkor a szorzót növeled (mondjuk) 11.5-re, elérted a 2300 MHz-et, maradt a 200 MHz-es FSB, a memóriák ismét szinkronban mennek. Ha nagyon jó memóriáid vannak, amiket 400 MHz fölé is tudnád vinni (elmélet), akkor lefelé kell venni a szorzót, és fölfelé emelni az FSB-t (pl.: 10x220 -> Ismét megkaptuk a 2200 MHz-et, de a memóriák már 440 MHz-en mennek. Remélem érthető volt.
Keresek C64-hez Action Replay MK6 vagy MK7 kártyát. Esetleg Final III-at tudok cserébe adni.
-
válasz WillChi #2149 üzenetére
Szia!
Nem figyeltél eléggé.
Neki 1700+ procija van, amiről nem tudni semmit. Se azt, hogy milyen maggal van szerelve, se azt, hogy egyáltalán lock mentes a procija.
És az ő esetében a 2,2GHz nem jelenti a 3200+ szintet, ha mást nem is nézünk csak az L2-t.
Mondjuk abból a szempontból szerencsés helyzetben van, hogy van vagy 4 féle 1700+, de mindnek 11 a szorzója.
És ha esetleg egy jófajta TbredB. magja van, akkor könnyen elérheti az általad felvázolt eredményeket, egy paloval viszont nem lennék ilyen derűlátó.
Szerintem érthető voltál.
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest