- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
a chipsetnek lehet + feszt adni? mert nekem alapon 290fsb-t bir. és ha igen akkor hol?nem láttam a biosban pci-e/pci freki fixálót.ez autómata?
csak érdekesség képpen kérdezem hogy hátha segit rajta.
amugy elégedett vagyok vele.az ami zavar kicsit hogy a guru szobahő alá pozicionálja a proci hőmérsékletét. -
donw3ga
őstag
Elég érdekes dolgot csinál nálam egy aw8-max 667-es hynix ramjaim vannak, felraktam az 15 biost és sötét képernyő fogad indítás után, cmos clear sem segít. Ha belerakok egy 533-as ramot akkor minden gond nélkül elindul a gép. Most visszaraktam 14-es Biost és a 667 ramokkal is elindul viszont, ha 533-ra állítom a a ramokat akkor egy szöveg jelenik meg a induláskor a ramtest alatt, mindjárt csinálok egy képet.
-
prmcsk
addikt
Nálam ugyanez volt....Ezek szerint természetes.
Ha a ramot, vagy 533Mhz-ba, vagy By CPU-ba(erre már nem emlékszem)
tettem, tehát a 667-hez képest, downgradeltem, ugyanez fogadott."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
donw3ga
őstag
-
prmcsk
addikt
A 800Mhz-es ramok használatát már biosban is megjeleníti a 15-ös.
Emiatt szerintem számtanilag is át kell írnia a CPU/Ram áttétel viszonyait is.
Másra nem tudok gondolni mint, hogy ezért lehet ez az '' anomália ''"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Fori23
őstag
Úgy látszik,a 955x-es lapok érzékenyebbek RAM terén mint a régebbi 875-865 stb.
Érdekes, hogy aki ilyen új lapot vesz, nem olvassa, az immár nem kevés tapasztalatot /ASUS-nál sem!/. Még mindig van olyan is, aki a PCI-E fixálását keresi."mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
prmcsk
addikt
Igen. Ma már sokan megtehetnék, hogy mielőtt vásárolnak ilyen lapokat, részletesen elolvasnak minden, a lappal kapcsolatos véleményt és ez alapján dönthetnek, hogy
kell, vagy nem.
Sokan mégsem teszik, pedig nagy sansz az úttőrőkkel szemben, akik elsők között
megvéve bármilyen új lapot, tapasztalat hiján kockáztatnak, a használhatóságot illetően."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
sz.j
nagyúr
''... Még mindig van olyan is aki a PCI-E fixálását keresi.''
Nem vitaképpen mondom, de én ezen egy cseppet sem vagyok meglepődve.
Mert például az a kevés ''hívatalos'' infó amit lehet tudni, sok esetben így vagy úgy, de ellentmond egymásnak.
Akkor meg ne csodálkozzunk azon, hogy ilyen vagy hasonló kérdések olvashatók.
Például az egyik pc újságban ez olvasható:
'' ...A fenti okokon kívül egyébiránt a 955x létrejöttét még három dolog indokolja:
.........
..........
... ...... végül a legfontosabb a két PCI Express x16 sín megjelenése amely erősen az nForce SLI-re emlékeztet. Ez utóbbi egyébbként a számítástechnika nagy rejtélyei közé tartozik: az Intel hívatalos álláspontja szerint ugyanis a lapkakészlet nem támogatja az SLI üzemmódot.
Az Asus P5WD2 Premium alaplapja tovább bonyolítja a helyzetet: dobozában megtalálhatjuk az SLI-videokártyák összekötéséhez szükséges csatlakozót. ...''
[Szerkesztve]Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Abban igazad van, hogy ''körül kell nézni'' az aktuális topicokban, de sajnos néha ott is olvasható egy-két furcsaság, és aki ettől még bizonytalanabbá válik, inkább rákérdez.
Na erre írtam, hogy nem tudok ezeken meglepőni ...Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
bim
veterán
sikerült !1,65-al megy neki a 300-as fsb. max 310-ig jutottam el mert a procim 4,4 g fölé nem megy 18-as szorzóval sem.
igazábol teljesen mindegy hogy megy e neki a 300-as fsb mert a samsungok 750mhz-n gyári ötös időzitéssel majdnem ugyanazt az eredményt hozta mint ugyanezen az órajelen 18x234-el , a ram 625mhz tiszta 4-es.
[link]
[link] -
gege71.hu
addikt
Belinkelem a kivel érdemes üzletelni topik-beli hozzászólásom.
Érdemes elolvasnotok.[link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
Szasztok!
Az alaplapomnál van egy ismeretlen eszköz ill a videokaárty csak vga modba indul el.
Valami tipp ill esteleg telefonszám mert ugy gyorsabb. -
prmcsk
addikt
válasz #00809728 #573 üzenetére
Írd le azt is, hogy AW8-MAX az alaplapod.
Küldtem mailban egy új chipset drivert.....
A 7800GTX kártyával kapcsolatban, itt kérdezz:[link]
Hogy érted azt, hogy VGA módban ?"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
-
gege71.hu
addikt
14es BIOS van rajta.
Kipróbáltam a 15-öst, de azzal csak by spd-n engedi a ramokat, semmi finomhangolást nem enged, mert nem indul el.
Hmm érdekes.
Remélem a közeli jövőben kipeccselgetik ezeket a hiányosságokat, mert elég kiforratlannak tűnik így a dolog.
Bár mos(kopp kopp) stabilan megy.
Alapon 6100/2000-2100 körül nyomat a legújabb everesttel.
Egyelőre jónak tűnik -
törölt tag
Szasztok!
Nos srácok köszi a segitséget és ne hari a telefonálgatásért.
Kővetkező minden jó de ha rádugtuk a tft dvi csatiját akkor behalt.Ha a régi crc monitort a sima csatival akkor jó -
törölt tag
Miért van az beállítom a biosban a ramnál a 677 majd enter +f10 és kétszer YY utána ha megint belépek mindent visszaállít alapra.Bármilyen kicsiny tuning után ha újrainditom akkor viszaáll minden alaplra.
Őtlet? -
prmcsk
addikt
válasz #00809728 #581 üzenetére
Ha uGuruval, widows-on keresztül húzod a procit és ezzel a ramot, akkor a bios a húzást nem fogja látni.
Az uGuru a win. felállása után a beállítot tuningra tesz mindent.
Az uGuru ikont, ha megnyitod, setup, OC guru alatt hétféle tuningot alkalmazhatsz.
Default, turbo, normal, quiet, user1, user2, user3. Ezekben mind külön, külön
állíthatod a CPU-nál a feszt, a vízszintes csúszkával az FSB-t. A chipsetnél és ramnál a feszültségeket állíthatod
Nálam is így van. A húzás mértékét, Cpuz- vel ellenőrizd."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
törölt tag
Feltettem a lemezéről a uGurut is ott is beállítok mindeféle csillagszórót lementem majd újrainditás után ismét visszaál minden alapra.
Beállitottam a csuszkát 250-re majd elleőriztem.Minden oké.Majd újrainditt és visszaáll alapra.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Clock Speed 3500.5 MHz
Clock multiplier x14.0
Front Side Bus Frequency 250.0 MHz
Bus Speed 1000.1 MHz
Nos ez igy kb jó is.De amikor újraindittom akkor visszaáll alapra. -
prmcsk
addikt
válasz #00809728 #584 üzenetére
Egy dologban tévedtem....
Nem hét, csak négy tuning lehetőség van. Default, user1, user2, user3.
A defaultnál a kívánt értékek után Apply gombot kell nyomni, ami teszteli a beállítást,
majd OK gombbal mentjük.
Az user1-2-3-nál a kívánt értékek, majd OK gomb, amivel mentjük.
Először csak a default fülnél állíts értékeket, Apply, amjd OK gomb. Nézd meg a
Cpuz-ben, hogy a beállítot értéket mutatja e ? Ha igen akkor indítsd újra a gépet.
Ne menj be a biosba, hanem hagyd, hogy felálljon a windows.
Nézd meg újra a Cpuz-t, aminek az előzőnek beállított tuningot kell mutatnia."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
törölt tag
Szasztok!
3.0/2mb/800 prockot kb meddig lehet huzni?Nem akarom szétégetni de mennyi amit folyamatosan elbír én olyan 3750-re gondoltam vagy esetleg kicsit feljebb. -
törölt tag
Vazzeg.A hangarija nagyon állat.Srácok álom ahogy szol.Meg a menürendszere KIRÁLY. Vagy én nem halottam eddig szépet szolni....
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ami kicsit bánt,hogy a 3 régi csatis cuccomból csak 2db lehet fent.Igy a mobilreckes vinyom sajnos nem játszik.
Valami őtlet milyen megoldást ajánlotok.
2db író
1db 160Gb/2mb mobil winyo
1db rendszer ami sata2
Ajánlottak Coolink külső alu házat amibe vinyo ill író elfér hordozható mindenféle tartozák ill csatival. 2.0usb.Gondoltam veszek egy ilyent ugyanis ahogy elnáztem van kb ugy 6-7 ilyen 2.0 Usb-s csatim. -
prmcsk
addikt
válasz #00809728 #587 üzenetére
Meddig húzható ? Azt a procid és a hűtésed együtthatója dönti el, ja meg az'' égiek ''.
Most nézem, hogy 2MB-os procid van. Vigyázz, mert rémlik, hogy
becsapós a szorzója. 14-15 között terheléstől függően váltakozik.
Kb. 1.45 volt környékére és 267 FSB-re tedd a gurun keresztül, szerintem
mennie kell. Nyisd meg a Cpuz-t és szerintem alapból,14-es szorzót, 267 fsb-t és
37xxMhz-et fogsz látni.
Ha viszont terheled a procit, a szorzó 15-re vált, ami 15x267=4005 Mhz-t jelent.
Ezt kell a cpuz-nek mutatnia."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Petya25
őstag
válasz #00809728 #587 üzenetére
Nekem is ilyen procim volt tegnapig, 630-as ugye?
A 4000-et simán bevállalhatod (267fsb), nekem úgy gyári hútővel 30-35 fok között volt alapon, hajtva 55 körül, hónapokig így ment. Bár ment így alapfeszen is (1,28), én egy kis pluszt adtam neki (1,33) és teljesen stabilan bármit bármeddig elvitt hiba nélkül. A feszt BIOS-ból állítottam.
300-as fsb-n is ment nekem 4500MHz!!! úgy hogy winben tesztek is futottak, de nem akartam kihajtani a belét, csak próba volt.
[Szerkesztve]Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
törölt tag
Köcce.Én is tartos tesztre tőrekszem tehát nem akarom mindeáron szétgyalázni.
Nekem egy Coolink U9 -est vettem a kicsimkére 12cm ventivel.De aztán gondoltam ugy is rakok majd bele később dual nagyobb pocit akkor majd elkél a dupla 12cm ventivel a hőtű.
Tegnap 26 fok volt a szgép boltban kb a masina ugy 4 órát ment Windos+ kacatok feltelepítése 36foknál nem ment feljebb.
Jó kis cucc őrülök a választásának.
Majd délután akkor probe 267-ig.
Mitől van az ,hogy az everest ha 200fsb ill 250fsb-n is ugyanazt méri tehát nem megy feljebb se az írás se az olvasás?Őtlet?
[Szerkesztve] -
törölt tag
PRMCSK
Válláról le szerettem volna venni a tegnapi beállítos, telefonálgatos terhet de sajnos nem sok emberkének van beírva a telcsiszáma .
De akiket hívtam és segitettek azoknak még egyszer ezer hála!
[Szerkesztve] -
törölt tag
De még mindig van egy problémám.
Új dvi csati ha rá van dugva egy lcd akkor lefagy ha a régi crt van akkor jó.
De ha megy a gép és a régi crt le ill új lcd rá akkor jó.De ha ujraindul a szgép akkor lcd lefagy.Mitől lehet.Halottam ,hogy az alaplapi bios lehet?Csak őtlet volt mástól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest