- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Intel P4 3.2 GHz/800MHz 2X1Mb Dual Core Socket 775 ELADÓ.
-
bim
veterán
szedte már le valaki a feszstabokrol a bordákat átpasztázás céljábol?
ha vannak észrevételek szivesen fogadnám. -
prmcsk
addikt
A CPU körüli FET-ek és a borda között hővezető szalag van, ami a kisebb
szinkülönbségeket is korrigálja. Akkor érdemes csak pasztázni ha a FET-ek
teljesen síkban vannak, amihez nagy szerencse kell."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
bim
veterán
megmondom őszintén hogy nem elsősorban az átpasztázás mozgat hanem az hogy nekem elég magasak ezek a hőfokok mert vizzel hűtök.
és ha adott már a lehetőség akkor lehet készitek rá blokkot és bekötöm a rendszerbe.
nekem ugy hogy egy 8-as venti 1800rpm-el tolja le rola a hőt,dualprime alatt 4,1ghz-n simán felmegy 63°környékére ami nem nagyon tetszik ahoz képest hogy a proci közben 35°körül mozog.
az érdekelt volna hogy nehéz e leszedni a bordákat-esetleg van e valami trükkje.
ha ez összejön és beválik akkor valszeg fabrikálok a délihidra is vh.blokkot. -
dpek
tag
Milyen a vizes rendszered hogy 115W-ot húzva full terhelés alatt 35 fokon tartasz?
Erre kiváncsi lennék.
Az enyémmel 84W-ot tudok 35 fokon tartani húzás és terhelés nélkül.
Komolyan érdekel hogy miből van a vizes rendszered.
Vagy ennyit csal lefele a szenzor?82-es 123 300D 6-700E km, 92-es 1.6i 8V vectra 300E km
-
-
dpek
tag
Min múlik ez hogy ekkorát hűt?
Blokk vagy radi?
vagy a radi venti pörög ezerrel?
vagy a PC házon kívül van a radi?
Tudsz egy képet dobni a rendszeredről meg az összetevőkről valami rövid infót?
Kösz.
Akkor ezek szerint szoba +15-20 a proci húzva kiterhelve?82-es 123 300D 6-700E km, 92-es 1.6i 8V vectra 300E km
-
prmcsk
addikt
A FET-ek ről könnyen lejönnek a bordák. Megnézheted őket víz szempontjából
de de a síkságát nagyon nézd meg.
Leveszed a kis bordát és róla a tapaszt. A FET-ek re gombotűfejnyi paszta, majd
visszarakod, leszeded és ha teljes felületen szétterül az anyag, akkor sík."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
prmcsk
addikt
A blokk és radi jó megválasztásán múlik, a proci hőfoka.
Az EE- met 4,7 Gigán járatva, nem megy fel 30 C fok fölé. Jó hőfelvétel és
leadás kérdése."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
dpek
tag
Mindjárt lehidalok olyan értétkekről beszéltek.
Biztos nem fullon 30 fokos.
És ? fokos szobában? nem mindegy.
Hát akkor el vagyok keseredve hogy vizem van és ennyire szar.
A radimat tudom hűteni rendesen azon nem múlhat.
A blokk amit nem lehet befolyásolni olyan amilyen.
És pl a te blokkod milyen hogy ennyire jó?
mennyit számít hogy a blokk talpa polírozva van -e vagy csak simán finom csiszolóval áthúzva?
ha a víz a proci hő alatt van 5-10 fokkal akkor nem a blokknál van a gond?
persze fullon terhelve.
[Szerkesztve]82-es 123 300D 6-700E km, 92-es 1.6i 8V vectra 300E km
-
prmcsk
addikt
Pegig komolyan mondom.... Alphacool Nexxxos XP szett van a procimon és
egy 3 x 12-es radi. A három venti tuning nélkül 5 volton, tuningban 12 volton
forog. Mindez 23 fokos szobában."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
bim
veterán
végülis egy saját gyártmányú blokkom van ami erősen hajaz az alphacool-ra.
radim 2x12 alphacool extrem. eheim 1048. a pumpa.természetesen alámér a szenzor mert most pl. szobahő alatt vagyok.a 35 fokot viszonyitási értéknek irtam hogy annak tükrében sok a 63!
egyébként a DFI szerintem jol mért. ott 14x228 speedstep 29-30°dualprime alatt 18x228 55-60° ugy hogy az extrem radin mindkét venti 900rpm-el ment. ha felhuztam 1500rpm-re akkor 50°alá ment dualprime alatt. -
bim
veterán
tulajdonképpen el kel ismerni hogy a prescotthoz ha igazán csendesen szeretnéd hűteni akkor kell a viz.
és ebbe a körbe még beszállhat simán a vga is hogy valóban csend legyen.
ha 900rpm-el forog a 12 centis venti az hangtalan.én csendpárti vagyok ezért cseréltem le a tápomat is enermaxra.igaz most egyelőre a 6600gt-n a gyári hűtés figyel de nem sokáig lesz ez igy. -
.: JuSzT :.
addikt
Ma már nekem is ilyen lapom van .D:
-
oyko
tag
Üdv mindenkinek!
A segítségetekre vagyis a véleményetekre lenne szükségem!
Be szeretnék ruházni 2x 1gb ramba, szerintetek melyiket vegyem: Samsung 533 Mhz?
Hynix 667Mhz?
AzSamsung 533 cl.4
A Hynix 667 cl.5
A hynix ramokat nem ismerem, de látom ATI007-nek az van!
AW8-MAX lapba természetesen!
Márk -
törölt tag
Szasz!
Ha minőségre mész és nem mennyiségre akkor Corsair 2*512*667 v. a Gege71 féle vadálataiból veszel !
Ha mennyiségre mész akkor bármit.
Az a baj,hogy 2*1gb-ot nehezen fogsz találni ami tőkéletesen fog müködni.
PRMCSK úrnak szerencséje van neki a samsungok hasítanak mint állat.
Sajnos probáltam én is onnan szerezni ahol ő vette de párban szarok ha külőn-külőn mennek akkor jók. -
oyko
tag
válasz #00809728 #840 üzenetére
Igen, én is gondolkodtam, hogy szükségm van-e egyátalán 2Gb-ra?
Most olvastam egy tesztet a Toms Hardware.... oldalon '' How much ram do you really need'' cimmel!
Ott az jött ki hogy 1 és 2 gb között semmi sebességkülönbség még 512 vs. 2gb között is elhanyagolható!
Azt irták hogy a 2gb legfeljebb ott nyújt előnyt ahol több cpu van és nagyon sok alakalmazás fut egyidőben!
Tehát lehet hogy elég lesz a 2x512! Mindenképp váltanom kell mert most a gépben 2x256 corsair value select, és 1 512 kingston van!
Nem tudom másnak volt-e gondja a corsair-ral nekem ezek a 256-os modulok vékonyabnak tünnek mint a kingston 512 és már volt rá példa hogy nem müködtek rendesen mert elmozdultak a slot-ban!
Szerinted hol tudok 800-as DDR2 ramot szerezni, és egyátalán megéri-e?
Esetleg mit ajánlasz? -
gege71.hu
addikt
Ahol vettem a GeiL-eket ott már érkeztek 800-asok is.
Azt, hogy megéri en nem tudom, azt neked kell eldöntened. Jómagam féligmeddig ''márkahűségből'' vettem a GeIL-eket
Én innen rendeltem(ld link lent), kb 10 nap múlva hozták a cuccost.
A listán nincs 800-as geil ddr2, de amikor hozta a srác(ugyanis kihozzák Bp-en ingyen) mondta, hogy 800-as is rendelhető.
Van sokféle rendelhető ramjuk, corsair is , samsung is, geil is. Egyégb hardwerben nem épp a legolcsóbbak, de Geil-t nem leltem olcsóbban újonnan papírokkal, garival, szlával.
Telefonon érdeklődj, velem nagyon szimpin intézték a dolgokat.
[link] -
Petya25
őstag
Nem is a sebesség a lényeg, hanem az, hogy a progik mennyi ramot tudnak megenni anélkül, hogy a vinyón kéne swappelni.
Ha a 800-ra váltasz az számít valamit, de nem olyan nagyot.
Persze a legjobb a 2x1GB DDR2-800 lenne, ha megérné.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
Alvin_ti4200
félisten
Érdekelne, hogy van-e valakinek SIMA Abit AW8 (tehát nem MAX) és Dual-Core-os P4 (Smithfield vagy Presler). Érdekelnének tuning eredmények, mert szomorúan látom, hogy a 945-ös lapokban nem nagyon lehet húzni a DC-ket
-
oyko
tag
Most olvastam a Tom's H.. -en hogy nincs különbség 1 és 2 gb között semmilyen téren!
Egy kis előny a több cpu-s , egyszerre több szálat futató alkalmazásoknál van!
Gege71. hu adott egy linket most ezeket az árakat próbálom összehasonlítant más boltokéval!
Találtam ott corsair twinx xms2 2x512 675Mhz 4-4-4-12 ramot! br. 30.210 Ft-ért!
Szerinted megéri? (ezt mindenkitől kérdezem) -
gege71.hu
addikt
A Corsair megéri szerintem. Jó kis ram és a 4-4-4-12-t szerintem 7-800ig is bírja. Persze erre nem lehetne mérget venni.
Én ezt lestem ki magamnak:
Van egy barátnőm aki kint dolgozik és vele valszeg meg tudom boltolni ezeket a Mushkinokat. 2x512 szerintem 35be megállna kb. A 2x1 GB mondjuk már húzósabb lenne, de lehet benevezek majd 1-re
[link]
[link]
Ez az OCZ is szép egy dög. Erről US árat így hirtelen nem leltem.
[link]
Itt egész korrekt tesztek vannak ahol sandrát, everestet meg superpi-t is használnak.:
[link]
A 2x1GB egyébként egyes játékoknál sajnos kell ill a nem is oly távoli jövőben kellhet.
A mostani konfigommal a F.E.A.R. bezony volt, hogy swappelt rendesen a vinyóról. Nagyon nem volt zavaró, játékmenet szempontból. Ritkán 1x 1x megált a kép kb fél másodpercre.
Amit néztem ezeknél a ram teszteknél: A legtöbb 2,2-2,3 volton nyes a magasabb frekiken. A geiljeimnek 1x adtam 2,3v-ot.
Hát szirénázott a lap mint az őrült, bár a memó gyári specifikációja szerint 2,3 volt simán belefért volna neki.
Kérdés:
Ha a ram engedné is a lapban nem lehet szirénázás nélkül 2,3V-ot adni a moduloknak???
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Kicsit off:
Akármennyi ramot berakhatsz a gépbe, a windóz jelenlegi felállása mellett sok sok progi használ ill fog is használni swapfile-t. Ez sajna javarészt ezen oprendszer velejárója.
A mostani 2x512MB RAM-om mellet is 1024-2048MB tól - ig értékre rakom a pagefile.syst.
Sőt mindkét sata vinyómon van pagefile azonos a már említett értékkel.
Egy időben rohadt sokat foglalkoztam az oprendszer meg úgy általában a progik harmonikus és gyors finomhangolásával, kipróbálva számos utilt, registry buherálást swapbeállításokat és ez is az egyik javallat közt volt. Mármint a swapfile fix méretre állítás...na jó offnak vége -
prmcsk
addikt
válasz Alvin_ti4200 #845 üzenetére
Érdekelhet akár MAX-os tuning is, mert a két lap tuningban és biosban
milliméterre ugyanaz.
Mindkét fajtából van, volt nekem, tehát tapasztalatból beszélek."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest