- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz Raymond #32701 üzenetére
Ugyanúgy megriccen, max. nehezebb észrevenni, mert lassú a mozgás. (kb 1px/frame..)
Nálad ezek jók sisakban?? Teljesen fluid, vagy csak nem zavaróan rángat?...
Melyik? Milyen sisakban/appal?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Raymond
félisten
válasz Márton #32702 üzenetére
Van ami jobb van ami erzesre roszabb mint lejatszo de nem irogattam fel igazabol hogy oszinte legyek, csak gyors teszt volt. Oculus Gallery, DeoVR, Skybox, Pigasus amiben neztem es nem allitottam battery saver 30Hz-et. Igy a 72FPS legalabb kettoben jonak tunt a 60FPS pedig pont ugy ugral ahogy azt elvarnam 72Hz kijelzon. Elmeletileg atallitjak ezek a frissitest aszerint milyen a video FPS de azert vannak ketsegeim ami ezt illeti. Itt a PC-n is zokkenomentes a 60FPS video 60Hz-es kijelzovel.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Márton
nagyúr
válasz Raymond #32703 üzenetére
Nézd már meg a 60-ast Skybox-on (ott force-olható a 60Hz a global settingsnél)
Ezek saját videók amúgy? Ha igen, a 72-est rendereld le 3-4x gyorsabb mozgásúra és nézd meg úgy is..
Ha nálad is ránt, akkor megállapíthatjuk, hogy a jelenlegi HMD-ken _nincs_ tökéletes videólejátszás? (mondjuk a jó öreg cv1-et még nem próbáltam 90-en )Az mondjuk fura, hogy az én videóm nálad nem jó pc-n.
Nem kéne elfelejteni azt a fránya VLC-t?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Raymond
félisten
válasz Márton #32704 üzenetére
A Skybox ugyanolyan rossz mint a Gallery, a DeoVR jobb, ott ha ugrik is akkor csak ritkan vagy egyaltalan nem, parszor megneztem de keresni kell a problemat. A Pigasus-ban a 72FPS teljesen sima volt, a 60 pedig egyenletesen "ugralos" pont ahogy egy 60FPS video 72Hz-en, ami fura mert elmeletileg valt 60-ra a 60-as videonal. De mara eleg volt ennyi
-
Márton
nagyúr
válasz Raymond #32705 üzenetére
Tehát azt mondod, neked DeoVR a GO-n a 60-as videóval nem, vagy csak nagyon ritkán ugrik?
Akkor nálam miért nem ilyen? (nemrég húztam újra a go-m)
Kár, h a Pigasus fizetős, bár ha ott tökéletes minden, akkor nem véletlenül.. Lehet vérbeli programozók írták?Saját videóid ezek? Mert kéne valami gyorsabb sample.
Mondjuk asszem engem ezzel a 2 válasszal meg is vettek!
Fejlesztik ezt még?[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Raymond
félisten
válasz Márton #32706 üzenetére
Igen, tegnap csinaltam gyorsan kettot, semmi extra, Blender-ben az alap ffmpeg output, csak a minoseget toltam fel hogy legyen 10-hez kozeli bitrate. Majd a heten meg ranezek.
Pigasus helyzeterol nem tudok sokat, nagyon regen vettem mar meg meg az elejen.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Raymond #32707 üzenetére
Ez az első player, ahol olvasom a 3D MPO támogatást, a többinél mind csak hiányolták a userek! És nekem rengeteg mpo-m van
Na, majd csinálj légyszi egy gyorsabb scrollt is.off: Blendert mennyire vágod? most kezdeném lányommal tanulni..
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
bunnyhu
senior tag
Ha már videó a téma, NEM oculus store-ból milyen lejátszót javasoltok, amivel le lehet játszani a 3D-s mkv-kat is (BD3D is szuper lenne) és 360 fokos videókat is?
Illetve youtube 360-ra? Utóbbira a youtubeVR a reverb-en nem működik, mást nem találtam.
https://divecenter.hu
-
Márton
nagyúr
válasz bunnyhu #32710 üzenetére
Skybox VR, de szaggat.
Most nézem ez 15EUR? Nekem anno ingyen volt. Vagy ez bizonyos verzió óta fizetős?
Hát, akkor pedig valamit kéne prezentálni teljesítményben is.DeoVR, Moon VR ingyenesek.
kpbendeguz: ez már off, írtam privit.
[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
Emlékszel mit írtam kb egy hete? Azt írtam, hogy ehhez chiphez nem kell sok mindent köré rakni, hogy bárki csináljon egy mobil headsetet, és jöhetnek az új gyártók. Megint csak abban tévedtem, hogy nem új gyártók jönnek ki ilyennel hanem a régiek is rámennek a mobil technológiára.
Indulhat a verseny, a régivel tényleg csodát kellett művelni, hogy tudja mindazt amit tudott, ezzel csak megfelelő háttár kell.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Imilenni
addikt
Most akkor Németo. - ban nem lehet már kapni Oculus terméket a Facebook miatt?
Nem teljesen értem, de téma volt itt hogy Facebook fiókhoz kell rendelni az Oculus fiokunkat, lehetséges hogy később amiatt lesz elérhetetlen a fiokunk, mert Európában élünk?Press "F" to pay respects.
-
Imilenni
addikt
válasz barcalaci84 #32715 üzenetére
Nemtudom, az indexnél volt egy cikk hogy az adatvédelem miatt kivonulhat a Facebook Európából, aztán ezért kérdeztem
Press "F" to pay respects.
-
barcalaci84
őstag
válasz gulasoft #32713 üzenetére
amúgy ez több hetes hír h az új vive focus-ban is xr2 lesz , ahogy a pico neo 2 -ben is az van már egy ideje és év elején több kis gyártó is xr2 -t választott a leendő hmd-jébe...
bár én nem látom h ebből h lesz verseny az oculus zárt patformot épít és máshol nem lesz tartalom , úgyhogy halott ügy mindegyik (még business vonalon is) -
Bagoly81
aktív tag
válasz Márton #32712 üzenetére
milyen videokártyád vann? milyen kodeket használsz?
klite codec pakk fenn van? ms áruházbol a hevec bővitmény vann van?hevec video beálitásoknál ha nvidiád van kapcsold be a hardveres gyorsitást, cuvid re a vidokártya beálitásoknál az energia managdmentnél maximális telesitmény beálitást használjál nekem is szokott szagattni rtx 2070 deovr a legjobb szvsz , direckt show ot kapcsolgassad 5k s videok felett gyakorli az akadozás
[ Szerkesztve ]
-
-
gulasoft
őstag
válasz barcalaci84 #32717 üzenetére
Androidra azért lehet tartalmat gyártani, és ha eladnak belőle 100.000 darabot, akkor a kis stúdióknak lehet megéri fejleszteni rá. Most mondhatom azt is hogy oculusra is csak olyan tartalom lesz amit a felvásárolt stúdiók csinálnak, de biztos lesz más fejlesztő is rá, az android meg nagyon durván specifikált.Nézd meg hány nem fostalicska alkalmazás van a store-ban
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
a2d2
addikt
válasz barcalaci84 #32717 üzenetére
Szeptember 9-es hír és itt a csoportban még nem volt eddig szó róla. Bocs ha kicsit le vagyunk maradva.
A pico neo 2-ben meg 845-ös van.A Vive Focus-al ugyanúgy streamelni lehet majd a Steam-es játékokat. Csak épp kb 2x olyan drágán viszont FB fiók nélkül
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Imilenni #32716 üzenetére
Erről egy külföldi cikket olvastam, de a szalagcímek túlznak a kattintás vadászat miatt. A Facebook annyit nyilatkozott, hogy valami írországi incidens és a fokozódó EU-s helyzet miatt egyelőre nem látják hogyan tudnák a szolgáltatást üzemelni az EU-ban.
Ez egyelőre vihar a biliben, igazából ők is jó sok adót fizetnek az EU felé és több EU-s cégnek is reklámfelületet jelent a Facebook. Nagy kiesés lenne a cégek számára, ha megszüntetnék a szolgáltatást EU szinten de erről egyelőre nincs szó.
Az viszont biztos, hogy a Quest 2 azért ilyen olcsó, mert az adataidat gyakorlatilag eladod nekik. Lehet venni enterprise grade Quest 2-t azt hiszem 800 vagy 900 dollárért, magánszemélyeknek ez nem tudom mennyire lesz opció, de ez alapján úgy tűnik cirka 500$-t érnek az adataink.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
barcalaci84
őstag
a pico-t benéztem
ezt arra írtam , h régebbi hír , de nem kapta fel rá senki a fejét...
a mobil headsetekre mobil tartalom kellene , de az oculussal nem lehet versenyezni , mert senki nem fog a többi gyártó hmdjére fejleszteni...
még rosszabb helyzetben vannak mint a PCVRaz FB zárt patformot épít és ezért öli meg a sidequestet (még ha elsőre úgy is tűnik h segítő kezet adnak )
és könnyen lehet h a oculuson a steamnek is búcsút inthetünk jövőre és csak az oculus store marad...
VD-nek nem engedik majd a streamet , a saját air linken meg csak az oculus store megy majd...
legalábbis erősen kérdeése h mit jelent majd az h eltűnik a rift platform és integrálják a pc-s taralmakat a quest store-ba... -
barcalaci84
őstag
válasz bunnyhu #32710 üzenetére
reverbre yotube 360-ra töltsd le a Microsoft edge-hez a 360 viewer bővítményt [link]
így ha edge böngészőben youtube-ozol akkor alul a videon lesz egy wmr jel ...azt megnyomva elindul a szemüvegben a video...simák egy óriás képernyőn , 360 videók 360-ban...3dmkv-ra én skyboxot használok vagy bigscreen-t...
-
izomman1
senior tag
Ezt most találtam nagyon érdekes összehasonlítás állítólag a tulajok felmérése alapján készült:
[link]Az FOV is jó de az szöveg olvashatóság ha jól értelmezem a táblázatot akkor még a Pimax 5k plus (4.5 )is veri nem sokkal, de igen a Valve Indext (4) . Természetesen az olvashatóságban a Reverb G 1 a nyerő (6) , de nem sokkal és a tapasztalatom az, hogy igen egy Pimax 5k plus élesség szintjén valóban egy Rift CV1 szintjén volt (3) ami katasztrófa volt, ezért is küldtem vissza villám gyorsan... (pont ezt mutatja a táblázat pontban kb . )
Kíváncsi vagyok a Reverb G 2 mit tud, de félelmem a nagy FOV hiány miatt a kissé élesebb kép nem fog kárpótolni.. Mindegy max tovább adom vagy vissza megy az is a feladónak.
Másik meglepő, hogy kép élességben a 8kX az 5K plus al van számok alapján pariba persze biztos jobb a kicsit kisebb pixel , de nem ér meg dupla-tripla árat nekem semmi képen sem ha azt is hozzá vesszük sokkal erősebb gép kell alá és 75 hz et tud csak..[ Szerkesztve ]
-
-
a2d2
addikt
válasz Márton #32727 üzenetére
Én ezt nem értem az olvashatóságnál:
Oculus Quest 3.8
Oculus Rift S 3.3Egész idáig azt mondtátok hogy a Rift S-nek nem olyan jók a feketéi, nem olyan szépek a színei viszont a subpixelek miatt mégis élesebb a képe a Questnél.
De igazából már nem érdekel, várom a Quest 2-t hogy befusson végre.
-
gulasoft
őstag
válasz barcalaci84 #32723 üzenetére
Miért nem lehet versenyezni? Ha hónapokig nem lesz új tartalom, a felhasználók nem fogják használni. Egy egy játék kifejlesztése években mérhető, megvett 5-6 stúdiót, csinál egy zárt platformot, fognak rá fejleszteni, de csak elismert nagy stúdiók, és ha el akarják adni a tartalmat, akkor aki csak életben akar maradni a a piacon kiadja steamen is. Ilyen feltételekkel a független stúdiók nem fognak elköteleződni a facebook felé, nem hiába vásárolta fel a stúdiókat, tudták ők ezt már egy évvel ezelőtt is.
-
barcalaci84
őstag
válasz gulasoft #32733 üzenetére
a kis stúdiók , indie-k is csak questre fejlesztenek , mert ott van elég felhasználó h értelmes bevételt tudjanak szerezni...
a többi mobil headsetetet meg nem veszik majd mert nincs tartalaom...ördögi kör...
tized annyi az eladás a VD-s csávó szerint PC-n , így a fejlesztők a mobilt célozzák ha pénzt is akarnak a munkájukkal keresni
ez van most és ez méginkább eltolódik majd
nem biztos h megéri a questes játékot portolni steamre , pcvrra, mert túl sok munka és túl kicsi piac...érdemesebb hozzálátni a következő quest game-hezahogy a FB mondta a bigscreen vezérnek : "Join us , or we will crush you ! "
[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
Egyébként lehet az egész EU-ból kirakják őket a fb összekötés miatt (szerintem nem jelent meg, ezért nem ment nekik az amerikai államok közül egyik sem, meg az EU-ból is csak a németek izgultak még csak rá). Amint megjelenik, és hivatalos lesz az eula, megy a sírás rívás az amcsiknál hogy jaj a az fb megint mit tett, darabokra cincálják, és úgy megrakják őket száraz gumibottal, hogy visítva vonják vissza ezt a hülyeséget. Az amcsiknál úgy is rosszul áll a szénájuk, kapnak egy újabb szenátusi vizsgálatot és megbüntetik őket marhára (remélem) és kiszedetik velük ezt a programból. Az meg akkora piac, hogy le kell nyelniük a békát. (De ez csak remény, majd visszatérünk egy hónap múlva) Azt megtehetik, hogy a facebook horizons-a nem támogatja a hp-t meg az indexet, meg a htc, meg a.... csak az oculust, és sok majom már ezért is megvenné. Azt reméltük az olcsó headset majd jól megdobja a vr piacot, ezek meg beletapostak két lábbal a reményeinkbe, és még ugrálnak is rajta egy sort.
Tényleg veszek egy légfrissítőt egy ford márkaboltba, és kikötik, hogy csak ford autóban használhatom az vicc, de ha csinálok a ford focusba egy gyújtásvezérlőt, annak nem kell működnie egy citroenben. Vagy lehet az lesz a védés, hogy de hát az oculus a fb csoport része, és igazából hívhatnák fb vr-nak is, csak a bevezetett név miatt marad még oculus quest2. Ebben az esetben szopás lenne, mert abba nem köthetnél bele, hogy az fb hardver az fb profiloddal megy.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
gulasoft
őstag
válasz barcalaci84 #32734 üzenetére
Az oculusról portolni egyszerűbb egy erős hardverre, mint egy erős hardverről portolni az oculusra. Legfeljebb félidőben unatkozik a proci. A vas adott, a unity kezeli, tele van vr kiegészítőkkel, lenne időm csinálnák valami kis tesztet, de mostanában viszi az időt az elit, meg most már a pong is. (Megolt az első online meccs, 2-1-re nyertem, de nem volt profi a srác, nekem meg a szerváim 40 százaléka szar volt, főleg a 2. menetben ahol azt hittem már érzem.)
-
törölt tag
válasz gulasoft #32741 üzenetére
Arra, hogy a játékfejlesztés nem a hardver optimalizálással kezdődik, hanem előbb megcsinálják az asseteket a lehető legjobb minőségben (magas textúra felbontás, és nagy polygonszám, stb.) és onnan vágnak vissza attól függően, hogy mit bír a platform.
Ha viszont nem eleve multiplatformra fejlesztenek, akkor nyilván nem tolják maxra az assetgyártást, hanem belövik arra a szintre, ami a célhardvernek elég.
Így míg átlag 1 év késéssel meg tudtak jelenni a multiplatform xbox és ps4 játékok nintendo switch-re, ugyanez visszafelé már nem működött, mert a switch játékokat nulláról kellene újraírni xboxra vagy ps-re. -
a2d2
addikt
Nem értem mi tartott ilyen sokáig de végre van rendes Quest 2 összehasonlító "through the lenses" video: [link]
Mondjuk 3:38-nál látszik az is mit vesztünk az LCD-vel.
Bár 5:35-nél meg teljesen jónak tűnik a fekete.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Jó lesz ez, ez a minimum felbontás, amivel a VR-t kellett volna kezdeni
A feketét sajnálom, de a több pixel majd kárpótol, remélem.
És a különbség csak nagyobb lesz, ahogy mondja, ha majd jönnek a Q2-re írt appok. Vagy ráeresztem a 15.000 pixel széles 360 panorámámEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
p87
senior tag
Magyarországon lesz/van valahol Quest 2 előrendelés?
Vagy egyaltalán elerhető lesz megjelenés után vagy heteket kell majd várni még hozzánk is eljut? -
bunnyhu
senior tag
válasz barcalaci84 #32724 üzenetére
Ez érdekes, hogy edge alatt megy, de chrome alá nincs meg, pedig már az edge is chrome alapú. Mi ebben a logika ...
https://divecenter.hu
-
kerti008
aktív tag
válasz Márton #32744 üzenetére
Nekem Iphone 11-em van LCD kijelzovel (az XR verzionak van OLED-je) es azt kell mondanom hogy a feketeszintje boven az elfogadhato kategoriaban van. Remelem az ul Quest is legalabb ilyen lesz.
Tudom hogy leragott csont de most olvasom hogy letiltottak a Facebook accountjat annak a fiatal sracnak aki az egyik tuntetesen fegyvert hasznalt. Hmmm, ez ugy nez ki ha Quest 2-je lett volna es kizarolag Facebook accounttal lehetett volna regisztralni, akkor "halmazati bunteteskent" most nem hasznalhatna a legalisan megvett jatekait, sem O sem a csalad tobbi tagja sem. Sok csaladban csak egy account van a Questhez amit a csalad pl. a gyerekek is hasznalnak. Remelem ezt jol atgondolja a Facebook es a csalad tobbi accountjai hasznalhatoak lesznek akkor is ha a csaladfo accountjat letiltjak mert olyan helyzetbe keveredett ahol komoly ugyvedek (evtizedes gyakorlattal sem) kepesek a vegeredmeny megjosolni.Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
speppi
csendes tag
Azért kíváncsi leszek egy qvest2 tesztre is. pcvr vs qvest2. van itt egy pcvr vs qvest1
https://www.youtube.com/watch?v=-DLSqfftsnE&t=406s Nagyon lehangoló.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Hirdetés
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Ambilight Light Box Strip kit. 5m/300 led !Új!
- Heusinkveld Sequential Shifter
- Razer Blade 15 2021 Advanced, I7 11800H, RTX 3070, 32GB, 1TB
- 7.1-ES FÜLESEK /ASUS - COOLER MASTER - REDRAGON/ DOBOZOSAK - HIBÁS / ESZTÉTIKAI HIBÁSAK !
- PlayStation 5 (PS5.) 825GB. SSD. Digital Edition (CFI-1016B.) Kiváló állapot,Tökéletes működés.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest