Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fecus

    őstag

    Van egy TPLink WR842ND2 fő router a lakásban, egy ubuntu szerver a garázsban és abban egy wifi stick. A szerver és a router kábelen csatlakozik. A WDS beállítás sikeres volt. Ugyanazzal az SSID-val és jelszóval szépen megy a garázs és a lakás. De...

    Időnként (hónapnyi intervallumban) a garázs wifije elérhetetlenné válik amíg újra nem indítom az Ubuntu szervert. Ezt már el is fogadtam, mert nem találtam a log-ban miért nem csatlakozik.

    A múlt héten nem értem el a netrádiót ami a routerről jár Wifi-n, de a zene szólt, tehát a netrádió látta a Netet. Semelyik eszközzel sem tudtam pingelni a netrádiót, kivéve a router luci felületén található ping funkciót. Azzal ment. Ami az érdekes, hogy távolról újraindítva a szervert a garázsban, feléledt a netrádió ping válasza az emeleten.

    Nem tudom érthető-e és valakinek van-e ötlete, hogy a WDS másik felének milyen hibája akaszthatja ki a fő router wifi-jét az előbbi módon?

    "Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

Új hozzászólás Aktív témák