- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz sesomaru1989 #4301 üzenetére
Szia!
Ha ilyen gyakran kell kiírni egy file-t (bár gondolom nem nagy a mérete), akkor szerintem HDD-vel is érezhető lesz a lassulás, bár nyilván kevésbé, mint pendrive esetén.
De ha már van ilyen jellegű tapasztalatod, akkor nem is értem, hogy miért merül fel a kérdés. Ha valaki válaszolt volna, hogy szerinte a pendrive is megfelelő, akkor megírod, hogy nem, mert már próbáltad?Alex
-
vjozsef
senior tag
mi a lassu?
kepkeszites? hany mp? kiprobaltad parancssorbol pl fswebcammel vagy mjpgstreamerrel? mennyi idot ir ra?
a megosztasok elerese az mas kerdes, lehet a megvalositas a rossz.
-
bambano
titán
szerintem se pendrájvval, sem vinyóval nem fog menni, mert az usb üti le a routert.
a routert felejtsd el, rakjál helyette komolyabb cuccot.egyébként pedig kérdés nélkül is tudni lehet, hogy a pendrájv nem jó a limitált írási számával.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz bambano #4304 üzenetére
Köszi a válaszokat.
A képkészitéssel nincsen gond, hanem ahová menti a képeket annak megosztási mappának az elérésével voltak bajok. Felcsatoltam a kis meghajtót, megadtam h erre mentse a képeket, és onnantól kezdve lassult be minden.A routeres megoldást akkor elflelejtem.
-
vjozsef
senior tag
válasz sesomaru1989 #4307 üzenetére
Raspberryvel csinalom en. Atrakom scpvel cubieboardra es mencoderrel osszerakom. Ha erdekel, akkor konkretabban is leirom.
-
Wasp91
aktív tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. TP-Link 841ND routeremen ma 3x is megszakadt a net. Áprilisi OpenWrt van rajta. Pár napos még csak a router. A logban ezt találtam: [link]
[ Szerkesztve ]
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
-
stopperos
senior tag
Csak óvatosan kérdezem, a 12.09-es stabil kiadást már próbáltad? Nekem 7.2-es van, tudom nem az a hw, mint a 8.x széria, de nagyon stabilan ment 24/7, a T-Home 120/10 -es netjével és ~130 eszközzel.
A te esetedben szolgáltató és fw verzió is közre játszhat, hogy nem a stabil kiadás. Milyen szolgáltatói eszköz van előtte?
[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Wasp91
aktív tag
Most 10 perce ismét megszakadt. Itt a log: [link]
Lehet érdemesebb lenne a DD-Wrt-vel megpróbálkozni? Ha jól láttam abból van frissebb verzió is.Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
idioty
tag
Azért óvatosan a visszaállítással! Érdemes elolvasni ezt előtte. http://wiki.openwrt.org/doc/howto/generic.uninstall
Én úgy jártam, hogy letöltöttem az eredeti firmware-t a gyártó oldaláról, majd luci-n keresztül felraktam, és bootloop-ba került a routerem. Csak TFTP-vel tudtam újjáéleszteni.
Nekem TP-Link routerem van, és ott le kellett volna vágnom az eredeti firmware elejéről 200 bájtot...vót de egyelőre nincs
-
woodworm
veterán
"Nekem TP-Link routerem van, és ott le kellett volna vágnom az eredeti firmware elejéről 200 bájtot..."
Látod pórul jártál mégse emlékszel pontosan. Csak akkor kell vágni, ha a visszarakandó gyári fw tartalmaz bootloadert (a neve tartalmazza a boot szót), és nem 200 bájtot kell vágni, hanem 131,584-et. Amire emlékszel az a hexában megadott méret 0x20200.
[ Szerkesztve ]
-
Wasp91
aktív tag
Igen utánanéztem mielőtt elbarmolnám a routert. Találtam hozzá olyan firmware-t amiből már más kiszedte a bootloadert. Ha visszaállok origire onnan lehet DD-Wrt-re? Kipróbálnám akkor azt is.
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
megema
őstag
Szerk.: Nem válasznak szántam, elnézést!
Sziasztok!
Olyat meg lehet oldani, hogy a helyi hálózatra (akár kábelen, akár WiFi-n) kapcsolódó egyes eszközök csak az internethez férjenek hozzá, a többi eszközhöz ne? Ha igen, akkor milyen lehetőségek vannak? Gondolom a legegyszerűbb egy guest WiFi létrehozása, illetve adott LAN portok elkülönítése lenne. Ezt hogy kellene megvalósítani? Van más, általánosabb megoldás is esetleg? Pl. MAC cím alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Wasp91
aktív tag
Visszaraktam az original firmware-t. Jelenleg 12 órája megy vele a net szakadás nélkül.
Na most a punk17 féle OpenWrt ilyen sz*r, vagy az origi firmware nem annyira érzékeny arra, hogy 1-2 másodpercre esetleg megszakad a net?Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
davidcsaba93
aktív tag
Cisco epc3925-re lehetséges valahogy openwrt-t telepíteni? Nem fontos a tv, telefon, modem rész, csak routerként lenne használva.
-
vjozsef
senior tag
válasz davidcsaba93 #4328 üzenetére
En nem talaltam megoldast meg erre...
-
vargalex
Topikgazda
-
petilaci
csendes tag
válasz vargalex #4333 üzenetére
Köszi a gyors választ
Nem állítottam át a LAN-t PPPoE-ra. A leírásban található 3. pont szerint átállítottam a LAN-t DHCP-re. Az 1. és 2. pontot nem csináltam meg. Így a 1043 1-es LAN portját kapcsoltam a másik router egyik LAN portjára. Megpróbálok egy failsafe módot.
a rendszer papíron elektronikus...
-
Kicsirics77
veterán
sziasztok
tinyproxyban kellene egy kis segítség,gondolom csak van aki használja vagy már konfigolta openwrt alatt.
a megfelelő csomagok telepítve és a szolgáltatás is elindítva.
főként reklám és pár nemkívánatos oldal blokkolására kellene használnom.
segítséget előre is köszi..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
vjozsef
senior tag
válasz Kicsirics77 #4336 üzenetére
Mi a kerdes? vagy azt varod el hogy megoldjuk helyetted?
-
Kicsirics77
veterán
válasz vjozsef #4337 üzenetére
senki nem kérte,hogy old meg helyettem,gondoltam van olyan ember aki használja és már konfigolta
az érdekelt volna,hogy ha engedélyezem a tinyproxy szolgáltatást akkor a general settings fülön maradhat minden alapon a 8888 portal illetve a filtering and acls fülön értelemszerűen megadom az ip tartomány és utána már csak a szabályt kell hozzáadnom mármint a blokkolni kivánt kulcsszavakat illetve oldalakat?
illet azt hogyan tudom hozzáadni?.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy TP-Link 740N router OpenWRT FirmWareel, és időnként sajnos eltűnik a WiFi jele. Nem látszik egyetlen gépről sem, és csatlakozni sem lehet rá. A lan portokon azonban szépen működik minden. GUI felületéről a wifi adapter letiltását és újraindítását követően működik újra a wifi. Külföldi fórumokon is elő jött ez a bug, de megoldást nem találtam rá. Ti már találkoztatok ilyennel? Mi lehetne a megoldás? A legújabb bin formátumú firmwarehez tudnátok linket adni?
Köszi!
-
Crondore
tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítségeteket:
extroot -t megcsináltam minden jónak tűnik, kivéve hogy a dhcp configot, amit luci alól, vagy kézzel szerkesztek az /etc/config/dhcp -be a rendszer nem használja. Helyette a /rom/etc/config/dhcp -ből olvassa fel a beállításokat.
Mit csinálhattam rosszul az extroot során, vagy még mit nem állíthattam be?Köszönöm előre is.
-
adakiller
senior tag
Sziasztok,
Az alábbi eszközök adottak: TP-Link TL-WDR4300 v1 - OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655) -, 500-as sata winyó, Digilan 50/30. transmission 2.84. Mennyire normális, hogy letöltés max 30 mbps, a feltöltés meg 20 mbps torrenten a routerre rákötött winyóra?? asztali pc-n megy maxon. nem a kihasználatlan sebesség izgat, hanem maga a jelenség
-
Crondore
tag
válasz vargalex #4344 üzenetére
Ha simán újra indítom a routert, akkor sem veszi figyelembe az /etc/config/dhcp -ben lévő beállításokat.
Ebben 80-tól 90-ig osztanám a ip-t, ennek ellenére csak a rom alatti dhcp configgal foglalkozik. A változások elmentődnek oda ahova kell, de újraindítást követően nem lépnek érvénybe pedig az /etc/config/dhcp -be ott vannak akkor is. -
vargalex
Topikgazda
válasz Crondore #4348 üzenetére
Szia!
A /var/etc/dnsmasq.conf-ban a helyes értékek vannak? Ha igen, akkor a kliensek egyáltalán próbálnak újra IP-t kérni DHCP-n? Esetleg nem csak egy renew-t küldenek?
Fut a dnsmasq? Nincs esetleg LAN-on másik DHCP szerver, ami miatt az OpenWrt-ben található dnsmasq el sem indul (ugyanis vizsgálja indulás előtt, hogy van-e másik szerver)?
Alex
-
Crondore
tag
válasz vargalex #4349 üzenetére
/var/etc/dnsmasq.conf -ban találtam egy ilyet:
dhcp-range=lan,192.168.1.50,192.168.1.119,255.255.255.0,12h
/etc/config/dhcp tartalma pedig ez:
config dnsmasq
option domainneeded '1'
option boguspriv '1'
option localise_queries '1'
option rebind_protection '1'
option rebind_localhost '1'
option local '/lan/'
option domain 'lan'
option expandhosts '1'
option authoritative '1'
option readethers '1'
option leasefile '/tmp/dhcp.leases'
option resolvfile '/tmp/resolv.conf.auto'config dhcp 'lan'
option interface 'lan'
option leasetime '12h'
option start '50'
option limit '70'config dhcp 'wan'
option interface 'wan'
option ignore '1'config odhcpd 'odhcpd'
option maindhcp '0'
option leasefile '/tmp/hosts/odhcpd'
option leasetrigger '/usr/sbin/odhcpd-update'Amennyiben szükségét látod bemásolhatom az egész dnsmasq.conf-ot is.
Más dns server nincs.
Eddig be nem kapcsolt kliens is 100 felett kapott ip-t.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest