- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, vagy megerősítés, tehát van egy fő routerem a legfrissebb OPENWRT-vel, illetve messzire tőle a LAN portba dugva van egy AL router, amin jelenleg gyári rendszer fut.
Szeretném beállítani a Wifi Roamingot, ehhez a beállításhoz találtam is egy régebbi leírást, ott mindkét routeren openwrt volt, és az ottani beállítások alapján akarom majd megpróbálni a dolgot.
A gond ott kezdődik, hogy az AL routeremben 4MB-os flash van, tehát nem igazán számíthatok majd a grafikus felület össze kattintgatós beállítási felületre.
A router egy TP-Link TL-WR740N V4-es verzió, a wiki oldal szerint támogatott, ez az fw rakható rá: link.A leírás szerint össze kell majd vonni minden portot 1 interface alá (LAN, WAN).
Szerintem így fog menni a dolog, a fő routerem át állítom az alapértelmezett ip címről valami másra, az AL routerre fel rakom grafikus felületről az OpenWRT-t, aztán telneten, vagy ssh-n adok neki egy jelszót, és be lépek rá, gondolom mivel itt nincs grafikus felület, így alapból elérhető lesz a telnet/ssh, mivel nem tudom a webes felület hiányában ezt bekapcsolni.
Meg néztem majd a kedvenc "vi" szerkesztővel a config fájlokat, beállítom amit kell (ehhez még majd kereséseket kell végeznem) és elvileg menni fog a dolog.
Amitől félek, hogy a wifit és a hozzá tartozó jelszót is karakteres felületen kell majd beállítanom, nem tudom hogy találok e ehhez majd valami wiki oldalt, amin ezek részletesen taglalva vannak.
Félek továbbá attól, hogy valamit majd nem jól adok meg az interfaceknél, és kizárom magam a routerből, a kizárás ellen a configolás idejére van valami biztonságos megoldás a visszaállításra?Nekem olyan ötletem támadt, hogy az erdedeti config fájlról csinálok egy másolatot, amit a cronnal ütemezek, és vissza másoltatok mondjuk fél óránként az eredeti fájl felülírva, így ha valamit el cseszek, akkor meg várom a fél órát és utána max újra indítom a routert, és akkor a jó configgal ismét hozzá fogok férni a routerhez, tudom hogy nagyon könnyű elcseszni a dolgot, mivel hülyeség védelemmel nincs ellátva az eszköz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest