Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    válasz Syl #38901 üzenetére

    Intuitív program a Pages meg a tesói is, de nagyon más a "szellemisége".
    Imádom a palit, nagyon jó videói vannak, sokat tanultam már belőlük. Ezt speciel még nem láttam. Köszönöm!

    #38902 titi12
    "Legjobb lenne MSO-ban szerkeszteni, ha abban írták, más alkalmazásba való átvitellel csak gond lesz"
    Látom sikerült megfogni a lényeget... :((
    Nyilván rohanok MSO for Mac-et vásárolni... :N Majd egyszer. Talán, vagy nem. A kérdésem arra vonatkozott, hogy mi okozhatta a leírt anomáliát és nem arra hogyan kell szöveget szerkeszteni.

    Az MSO Word/LO Writer egy szövegszerkesztő, az Afiinity Publisher pedig egy DTP szoftver, (mint az Adobe InDesign). A DTP nem szövegszerkesztő, bár a funkció benne van, a szövegszerkesztő pedig nem kiadványszerkesztő. (illetve lehet az is, ha szereted szívatni magad) Itt a munkafolyamatban a szövegszerkesztőnek egy funkciója van. A forrásszöveg és a szerzői- szerkesztői utasítások, lektori- olvasószerkesztői- korrektori megjegyzések megjelenítése. (a szerzők ragaszkodnak a formázott docx formátumhoz, pedig elég lenne egy mezei formázatlan rtf is) Semmi egyéb, mivel a kiadvány szerkesztése és nyomdai előkészítése a DTP programban történik.
    A LO elbukott - ettől függetlenül, mint irodai szoftvercsomag még lehet jó - a Pages* viszont nem. A sima Szövegszerkesztő sajnos túl buta ehhez. Ettől kezdve a Pages-t fogom használni.

    *:
    Elvileg a Pages-t is lehet kiadványszerkesztésre használni, de mivel egy határidős - nem mellesleg durván kötbéres - munkán dolgozok nem biztos, hogy egy számomra vadidegen szoftverrel kellene kísérletezgetni, a Publisher mellesleg "M"-re optimalizált célszoftver

    #38903 trialboj
    Mac mi? (MB/Mini/MPro/stb...) Simán a gépre kötve próbálod, vagy dokkolón keresztül?
    Én egy DisplayLink képes dokkolón át csatlakoztattam két külső monitort, a másodlagos horizontális a harmadlagos vertikális tájolású. Utóbbi nagyon ritkán van használatban, előbbi is csak akkor ha valamelyik szerkesztő program miatt kell. 13.3-as Ventura van, de nem felejti el, pedig nap végén teljesen áramtalanítva vannak az eszközök.

    #38906 trialboj
    "text edit a notepad megfelelője"
    Annál azért kicsit komolyabb, valahol a Notepad és a Notepad++ között félúton.
    (Notepad++ sajnos nincs Mac-re de vannak egész jó free alternatívák is)

    "nem találom a kukac gyorsbillt"
    Ha Win billentyűzetet használsz Mac alatt akkor pont úgy szopsz vele mint én. Egy custom keyboard layout 99%-ban képes lesz megoldani a problémlád és mg az í/0 is a helyére kerül.

    ""displays have separate Spaces" kiszedtem én is ezt az opciót,"
    Igen, jó lesz. Amíg ez engedélyezett, addig az éppen aktív display-en jeleníti meg a dock-ot és a felső menüt.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák