- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz Kékes525 #64743 üzenetére
a legtöbb megkérdezett egy Magyarországon gyártott védőoltást választana,
valamivel kevesebben kérnének az amerikai fejlesztésű vakcinából,
a magyar kormány által megrendelt orosz gyártmányú oltószert viszont egyértelműen elutasítják, a megkérdezettek mindössze 7 százaléka oltatná be ezzel magát,
és ennél is kevesebben, mindössze 4 százalék kérne a kínai vakcinából.
a szovjet+kínain nem lepődök meg, az általános oltásellenesség viszont elég aggasztó.
ez szerintem elsősorban az intézményekbe vetett bizalom szintjét mutatja, nem a laposföldes konteók miatt van így.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
A hatékonyabb mutációtól szerintem nem kell komolyan tartani. Egyrészt azért, mert lassabban mutálódik, mint az influenza, másrészt ott vannak az RNS vakcinák, amivel nagyon gyorsan ki lehet fejleszteni az újabb és hatékony vakcinát.
#64749 kekedi
Nyugdíjas biológus vagyok. A SZTE-en dolgoztam.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
-
titán
válasz BalanceR #64740 üzenetére
Szerintem ilyen nincs, hogy egy oltást kötelező lehet tenni. Ezért senki nem vállalná a felelősséget, ha valaki épp abba halna bele. Most így belegondolva még azt sem tartom kivitelezhetőnek, hogy mondjuk az eü szolgáltatások igénybevételéhez kötelezővé teszik. Az eü dolgozók végig lesznek oltva, így elviekben rájuk már nem lehet veszélyes a vírus.
[ Szerkesztve ]
-
Csatravi
senior tag
6635 új fertőzött
7693 kórházban ápolt
663 lélegeztetőn
182 elhunyt -
Kékes525
félisten
"Szerintem ilyen nincs, hogy egy oltást kötelező lehet tenni"
Miért ne lenne? Egy csomó oltás kötelező. Másrészt mire ide kerül addigra 100 millióknak már beadták. Így bőven lesz tudásunk a rövidtávú mellékhatásokról. Amúgy a mellékhatásokról már írtam. Persze ezen kívül bármi elképzelhető, csak értelmetlen vele foglalkozni, mert rendkívül kicsi a valószínűsége. A tudomány már csak ilyen, valószínűségekről beszél.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Szerintem ilyen nincs, hogy egy oltást kötelező lehet tenni.
Egy rakat oltás kötelező. Ha a R/R rendben van és az átoltottság hiánya jelentős közegészségügyi problémát okoz, akkor elvileg minden további nélkül kötelezővé válhatna ez is.
Csak ugye egyrészt ebben a pillanatban nem ismert az R/R, illetve ez most nem szakmai, hanem politikai kérdés. A politika pedig nem abba az irányba hajlik, hogy ezt az izét ki kellene irtani.
Az eü dolgozók végig lesznek oltva, így elviekben rájuk már nem lehet veszélyes a vírus.
Attól még a betegek szépen keresztbefertőzik egymást a váróban. Az se buli.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Kékes525
félisten
-
viharhozo
addikt
válasz Kékes525 #64758 üzenetére
Azert ne kapcsoljunk full retardba, azok az oltasok kotelezoek, amikkel evtizedes tapasztalat van. Totalis politikai ongyilkossag lenne kotelezove tenni, raadasul ertelmetlen is.
Ezt ugy altalaban: a "tetozes"-nel celszeru definialni, minek a tetozesre gondolunk. Az aktiv fertozottek szama mar tetozhetett, ahogy valoszinuleg a korhazban levok szama is kozel van hozza, de a halottak szama meg egy ideig novekedni fog.
[ Szerkesztve ]
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
-
Kékes525
félisten
válasz viharhozo #64763 üzenetére
Nem lesz kötelező, de azért olyanokat ne mondjuk, hogy értelmetlen lenne. Nagyon nagy gazdasági és egészségügy érdekek szólnak mellette. Nem a vakcina eladására és egyéb konteokra gondolok, hanem arra, hogy a gazdaság nem tud jól teljesíteni járvány alatt.
-
viharhozo
addikt
válasz Kékes525 #64765 üzenetére
Felmertek, a lakossag nagyobb resze nem akar oltast. Ha ennek ellenere rakenyszerited, az ertelmetlen, mert nem fogod tudni beoltatni oket. Nem tartom realis elkepzelesnek azt, h rendorok vigyek a nepet kenyszeroltasra, a penzbuntetessel meg csak hergeled az embereket.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
HÁZIGAZDA
válasz lacafaca #64750 üzenetére
ha belegondolsz, az a forgatókönyv a sima ráció
itt a vírus, dollárbilliós gazdasági károkat okozva. és itt a vakcina, amivel ezen nagyon jelentősen lehet enyhíteni. én sem hagynám, hogy egy ilyen helyzetben a nép a hiedelmei alapján elutasítsa. nyilván meggyőzném érvekkel , aztán, ha az sem elég, akkor jönne az, hogy mindenhez kell az oltásigazolás
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
andor80
senior tag
válasz viharhozo #64766 üzenetére
Dehogynem.Szépen elöbb vagy később be esz oltva mindenki
Én 2 utat látok
1.Szépen karhatalommal megoldani.Ez a gyors drasztikus de eredményes.Ezt támogatom engem kis pondró konteo hívők ne veszélyeztessenek.
2.Aki nincs beoltva majd nem mehet közértbe ki az utcára stb.
Nem is értem ki az az aki nem karja magát beoltani
Az oltások már réges régen bizonyítottak.
Nyilván lehet velük gond és AKKOR MI VAN?
Annak is van kockázata ,hogy lélegzünk.[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
Kékes525
félisten
Nem ugyanarról beszélünk. Az egy dolog, hogy mit akar a lakosság, az pedig a másik, hogy van e értelme. Amúgy a kormány kampánnyal el tudná érni, -ha nem lenne olyan, amilyen-, hogy sokkal többen válasszák az oltást. Erre már réges-rég kis reklám ismeretterjesztő filmet kellett volna csinálniuk és az 1 perces kormány dicsőítő, az Uniót és Sorost gyalázó filmek helyett ezt a különböző tv-ékben leadni.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz andor80 #64769 üzenetére
az első verziót természetesen elfelejtheted, európában (még) nincs karhatalom. a második verzió sem lesz ennyire drasztikus.
de nem is kell, némi pozitív kampány után bőven megvan az 50%, most azért ilyen szarok az előzetes felmérések, mert konkrétan egy büdös szót sem fecsérelt rá senki, hogy érveljen (reklámozzon) a népnek a témában. ezen felül jön az, hogy szép lassan mindenki családját eléri majd a vírus, aztán nem lesz már olyan heves tagadás, abban biztos lehet mindenki... máris felértékelődik az oltás.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
lacafaca
addikt
válasz viharhozo #64763 üzenetére
a zinternet nem felejt...szeptember végi/október eleji kijelentések:
Napi 30 ezer fertőzött és 200 halott
A mostani számok alapján decemberben tetőzhet Magyarországon a koronavírus-járvány második hulláma. A szakemberek számításai szerint az év utlsó hónapjában - a nem diagnosztizáltakat is beleszámolva - több mint 30 ezer embert fertőz meg és legalább 200 életet követel majd naponta az új kór. Így pedig év végére már akár 10830-ra is nőhet a járvány hazai áldozatainak száma. A legmagasabb várható napi esetszámot - ami csaknem 34100 lenne - pedig december 9-ére teszik.
nemzeti jósda v123.0Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
BalanceR
addikt
Ezért kellene többet fektetni a hiteles, részletes, informatív tájékoztatásba, hogy a lakosság ne a "fésuzbúkról" szerezzen vakcinaismereteket.
Szerintem amnennyiben ezt jól csinálnák , simán 60-70%-ra lehetne vinni az oltás hajlandóságot.
Illetve sokkal határozottaban kellene fellépni a kamuorvosok, gyilkos vakcinával riogaró személyek, illetve csoportok ellen.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
-
nagyúr
Nincs kedvem visszaolvasni szóval bocs ha már volt róla szó de munkahely kötelezhet oltásra?
Ok, látom volt róla szó de gondolom ti állami kötelezésről beszéltetek, szerintem az nem lesz úgyse, de munkahely?
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
lacafaca
addikt
válasz andor80 #64769 üzenetére
milyen isteni szerencse, hogy se neked, se a hozzád hasonlóan gondolkodó embereknek ma már semmiféle ráhatása nincs a világ dolgaira
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Kékes525
félisten
válasz Csatravi #64778 üzenetére
Tudom, hogy tudod, de mások is olvassák és nem biztos, hogy mindenki tudja.
Épp ma reggel néztem az ourworld-ön a harmadikok voltunk az 1 millió főre vetített napi halálozásban a világon a december 1.-ei adatok alapján.
-
Kékes525
félisten
Sajnos a gyógyszerek nagyon kis hatékonyságúak. Ahhoz, hogy igazán hassanak, legalább olyan erős hatással kellene lenniük a koronavírusra, mint amilyen hatásúak az antibiotikumok a baktériumokra. Ettől azonban nagyon távol vagyunk, sajnos. Ja és az egészségügy a nagy esetszám miatt nagyon le van terhelve, így sokkal kevesebb figyelem esik egy betegre.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
31 éves nő, elhízás.
-
Csatravi
senior tag
válasz Jablocskov #64785 üzenetére
A köpcös verheti a mellét, hogy ebben is az elsők leszünk.
-
Kékes525
félisten
válasz Z.É.T. #64788 üzenetére
A hagyományos vakcinákhoz kell adjuváns. Ilyenek az elölt vírust vagy a legyengített vírust tartalmazók. Én az influenza védőoltás hatását ez miatt hetekig éreztem. Viszketett és egy kicsit fájt az oltás helye.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
engem me sem kérdezel?
pjen van miből válogatni igen...az elmúlt évtizedekben az emberállat kimutatta minden báját, amit a sötétség oltárán fel lehet mutatni...
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Csatravi
senior tag
Lassan kormányinfó. Kíváncsi vagyok böffentenek e valami érdemlegeset.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com