- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz snecy20 #64249 üzenetére
Azok a mai napig Horngyulások, Medgyessysek és Gyurcsányosok.
Is. De nem csak. Kicsit gáz, hogy az időseket amiatt, hogy megöregedtek, sokan hülyének is gondolják, ami azért rossz, mert a mai öregek korosztálya meg a mostani fiatalok korosztálya nem összehasonlítható, szinte semmiben sem. Nem részletezném, mert nem lenne népszerű és a mai fiatalokat(mondhatnám lányoknak, fiúknak is, de nehéz megállapítani melyik melyik) is ismeri mindenki a környezetéből és a mai öregeket is.
Amúgy ha lehetne választani, hogy Horn vagy Orbán.....
(#64253) Aweriot
De jó, hogy említed, szerintem nálam ki van kapcsolva most az aláírás is. (néha elég érdekes tud lenni)
Már látom is az említett aláírást!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
-
headhunter
addikt
Már 16 egészségügyi dolgozó vesztette életét koronavírusban...
"...Ideje volna belátnotok, az nem mentség, hogy olyan megfeszített munkát végeztek, mint még soha, mint ahogy az is gyenge kifogás, hogy egymás után halnak meg azok a betegek, akik néhány napja még a saját lábukon mentek be a kórházba. Világjárvány? Állandó életveszély? Kifizetetlen csekkek? Szavakkal leírhatatlan kimerültség? Ugyan már! Ezekkel mind meg tudtok küzdeni... Feltéve, ha szorgalmasan végignézitek a sorozatot, megtanuljátok mindazt, amit a szakértők mondanak és begyakoroljátok az általuk javasolt technikákat...”
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Csak egy kis személyes, szuperterjesztésről és vírusdózisról.
Most hallottam, hogy egy #nemokos 38 éves ismerős csaj - mellesleg masszív "vírusrealista" volt - egy halloween partin megfertőződött, meg volt győződve róla, hogy nem éli túl. (4 nap 40 fok körüli láz, meg a szokásos egyéb tünetek).
Végül szerencsére megúszta, de azért még most sincs jól.
De ami a sztoriban igazán érdekes, mint utólag kiderült, kivétel nélkül mindenki elkapta ott és néhány kivétellel mindenkit csúnyán odavert, annak ellenére, hogy 25 és 45 év közöttiek voltak, négyen intenzívre is kerültek.#vírusterhelés
#szuperterjesztőhttps://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
zsolt_64
senior tag
válasz headhunter #64257 üzenetére
"Ugyan már! " na ettől megyek a falnak. A saját 82 éves anyámtól hallom ezt állandóan akit március 1 óta oroszlánként védek, sehova sem engedem , hordom neki a kaját , fizetem helyette a csekkeket, stb....
ez persze tök rendben is van, de amikor neki kellene valamit is betartania és rászólok akkor
Ugyan már!
Ja és a szociális érzékenységről, meg a mások problémáival kapcsolatos érzékenységről csak annyit hogy amikor bekerültünk a karanténba persze azonnal felhívtam hogy mi van és megszerveztem az élelmiszer-ellátását mi volt a válasz ?
tegnap kiégett 1 égő az előszobában (a 3 ból) azt most ki fogja nekem kicserélni ?[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Csatravi #64217 üzenetére
qrvára a harmadik fázisban vagyunk még csak. a negyedik fázis a valódi összeomlás lesz.
amúgy angolul mennyivel elegánsabb ez a mondás:
hard times create strong men
strong men create good times
good times create weak men
weak men create hard timesdicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ezekiell
veterán
válasz headhunter #64257 üzenetére
Engem anno pár közép/felsővezető társammal IT cégnél beneveztek egy ilyen hangulatú és mondanivalójú "tréningre". 20 perc után olyan üvöltözős k*rvaanyázás indult a tréner irányába mindenkitől, hogy a hülyegyerek inkább sértődötten elszaladt.
És ez egy szaros IT cégnél volt, ami azért nem a stressz csimborasszója - aki ilyesmit akar az egészségügyisek torkán letolni most, azt szívlapáttal arconsimogatnám sokszor...
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ringman
nagyúr
Müller Cecília: most teremtjük meg a közös ünneplés lehetőségét
Müller Cecília azt mondta, most teremtjük meg a közös ünneplés lehetőségét. "Ha betartjuk a szabályokat, bízhatunk abban, hogy az ünnepeket a családunkban, egymáshoz közelebb tudjuk eltölteni" - fogalmazott.
Hozzátette: a kormány december elején dönt az ünnepek idejére érvényes szabályozásokról.
Müller Cecília szólt arról is: noha a járványgörbe - hasonlóan a többi európai országéhoz - még mindig emelkedik, a fertőzöttek számának növekedése lassul. Abban bíznak - mondta -, hogy a járványgörbe rövid idő múlva "eléri a platót", és attól kezdve javuló tendenciáról tudnak majd beszámolni.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
válasz ubyegon2 #64248 üzenetére
A politikai szálat inkább elvarrnám annyival, h a statisztika azért kicsit mást mond;)
Airbnb: volt olyan brit turistás város, ahol eleve barominehéz normál lakást találni, ennek a tetejébe egy háztömb tulaja egyszer csak minimális notice-al minden bérlőt kidobott az utcára, és adta ki köv hónaptól napi 100 fontért a kégliket. A városba érkező eü dolgozó meg könyörög, h adjon már ki neki valaki pár m2-t, nem erbíenbí prájsz, mert annyit nem fizet a kórház. Színtiszta vadkapitalizmus. Sajnálom, túl sokan vagyunk ezen a bolygón ahhoz, h mindenki tengerpartra repkedjen co2 tonnákat fingva és műanyagtonnákat sz.rva. szval ha becsődöl az ágazat, kb annyira sajnálnám, mint pesti taxis az übert.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
HÁZIGAZDA
válasz #20749568 #64269 üzenetére
ott tévedsz, hogy mivel a következmény nem igazán annál jelentkezik, aki "csinálja" a járványt (vagy nem feltétlenül), ezért ezt nem lehet az érdekkövető egyénekre bízni. érted, minden fiatalnak racionális nem önkorlátozni, amivel viszont előbb-utóbb megtizedelik az időseket.
ez egy egyfajta externália, amit az "önző egyén" nem képes kezelni, és nem is szabad engedni neki, ahogy az "önző egyén" (cég) sem teheti meg, hogy beleengedi a mérget a folyóba, hiába racionális megoldás neki így megszabadulni tőle.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zsolt_64
senior tag
"aki fél az maradjon otthon, aki meg nem az élje az életet. A következményekkel pedig mindenkinek magának kell elszámolni."
oké , de ha egy ilyen polgár megbetegszik covidban, akkor ugye kicsengeti a teljes kórházi számláját, vagy rendelkezik legalább 100%-os eü cascóval.
Azt ugyanis nem tartanám igazságosnak hogy az ilyen polgárt a közösen befizetett TB számlájára gyógysák meg. Tehát a polgár elmegy nyaralni beszedi a covidot, én itthon ülök és megkeresem az Ő gyógyítási költségeit.Én búvár vagyok és ha úgy döntök hogy nem kötök biztosítást akkor baj esetén kiállítanak egy 2 millás számlát a deco kamrás kezelésért.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
-
HÁZIGAZDA
válasz zsolt_64 #64276 üzenetére
péntekre én is kértem egyet. nyilván kidobott pénz lesz, mert valószínűleg el sem kaptunk, de azok után, hogy 30% körüli átfertőzöttségek vannak, kidobok erre 9000 ft-ot kíváncsiságból. október végén voltunk nagyon picit betegek:
- fiam osztálytársától jött
- az egyik tanár is elkapta, 5 napig eléggé ki volt ütve
- nekem hőemelkedésem volt, hirtelen marha gyenge lettem, éjjel pedig arra ébredtem, hogy össze-vissza ver a szívem. viszont az egész 1 nap volt, meg némi torokfájás
- elkapták itthon a többiek is, szintén enyhe tünetekkeldicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zsolt_64
senior tag
Az a baj az igG-vel hogy kimutat (vagy nem) 1 féle antitestet, de valaki pont itt magyarázta el hogy ettől még elkaphattam és lehetek immunis. (mert a szervezet másként is kisöpörhette a vírus + vannak emlékező sejtek stb )
Úgyhogy kissé furcsa módon kívánok neked egy 2.5 mutatót
mert az lenne neked most a legjobbupdate : készülj a szurira
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
válasz Ringman #64264 üzenetére
Noha a járványgörbe - hasonlóan a többi európai országéhoz - még mindig emelkedik,
Ausztria pl. csökken napok óta, többet tesztelnek és a találati arányuk is napok óta 20% alatt. Csehek szintén."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Csatravi
senior tag
Most jött a hír. Megint elveszítettünk egy doktort.
-
syberia
veterán
A Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem összefogásával metaanalízis készül, a legmagasabb szintű vizsgálat egy gyógyszer alkalmazhatóságával kapcsolatban. Az elemző kutatás tudományos módon dolgozza fel a humán ivermectin Covic–19-betegségben való alkalmazhatóságáról készült vizsgálatok eredményeit. Eddig már 68 vizsgálat történt vagy van folyamatban ebben a témakörben, melyek többnyire az utóbbi hónapokban zárultak, fejeződnek be. A nemzetközi szaklapokhoz benyújtott vizsgálatok eredményeinek értékelése jelenleg is folyamatosan zajlik. Az igen kedvező, pozitív nemzetközi tapasztalatok alapján a fenti magyar klinikai centrumok vizsgálatot terveznek, az ivermectinnel a betegség megelőzésében és a tünetes betegek gyógyításában egyaránt. Az OGYÉI a Covid–19-hez kötődő vizsgálatok engedélyezését gyorsított eljárásban végzi. A tervezett klinikai vizsgálat optimális esetben a jövő év elején indulhat.
[link](#64285) Csatravi:
(#64278) Parci: Nekem ma reggel lett pozitív egy kedves ismerősöm, csak picit köhög és rázza a hideg néha....szerencsére erős.
A háziorvosunk délelőtt elejtett egy érdekes információt, miszerint több betegének prevenciósan felírt egy eredeti indikációban parazita ellenes készítményt. Nem én beszéltem vele, de nem ivermektin a neve.[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Ricardo
titán
"
amúgy angolul mennyivel elegánsabb ez a mondás:
hard times create strong men
strong men create good times
good times create weak men
weak men create hard times"
Cak hogySkóciai kelta nyelven is meglegyenbidh amannan cruaidh a ’cruthachadh fir làidir bidh fir làidir
a ’cruthachadh amannan math
bidh amannan math a ’cruthachadh fir lag
bidh fir lag a ’cruthachadh amannan cruaidh -
Ezekiell
veterán
az emberek mind önzők, csak saját magukért cselekednek, ezért nem tartják be a korlátozásokat, nem lehet őket hibáztatni
vs
a polgárokra kéne bízni az egészetEz a kettő nem tudom, hogy áll össze nálad, meg hogy szerinted mi történne, ha tényleg semmi állami korlátozás nem lenne, és hajrá emberek! elven lenne kezelve a járvány. Vagy naív vagy azzal kapcsolatban, hogy mi történne - vagy pontosan tudod, csak leszarod. Melyik?
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
zsolt_64
senior tag
válasz syberia #64288 üzenetére
1. indexes cikk khm....
2. szemtanúk állítása szerint a biatorbágyi raktáraknál hat kamion mennyiségű ivermectint láttak ja a szokásos megbízható forrás
3.OGYÉI a Covid–19-hez kötődő vizsgálatok engedélyezését gyorsított eljárásban végzi. A tervezett klinikai vizsgálat optimális esetben a jövő év elején indulhat. és az eltart 2-3 évig
4.Sarkadi Balázs ellenvéleménye nyomán kisebbfajta csata alakult ki a lapunknál megjelent ivermectint tárgyaló két cikkel kapcsolatban. magyarázom a bizonyítványom by Karinthy
5. Ivermectint tart egy egészségügyi dolgozó a kezében...... a kolumbiai Országos Élelmezés- és Gyógyszerfelügyeleti Intézet .... még egy nyüves európai fotót se sikerült levadászni ?
Összegezve : majd ha magyar orvos felírja receptre és magyar patikában kiválthatom...[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
"Én még most is azt mondom, hogy a polgárokra kéne bízni az egészet, aki fél az maradjon otthon, aki meg nem az élje az életet."
Szeretem az olyan elméleteket amik elméletkén jól hangzanak de teljesen kivitelezhetetlenek.Adott egy család. Két gyerek, két szülő nagyszülő. Egy fedél alatt. Suli nyitva. Hogy oldod meg?
Gyereket vinni kell suliba mert kötelező, ha hazahozza valamelyik cseszheted az otthonmaradást. -
nagyúr
válasz t72killer #64268 üzenetére
A politikai szálat inkább elvarrnám annyival, h a statisztika azért kicsit mást mond
Igazad lehet, nem vidékben gondolkodtam. De ugye, ha meg vidék, akkor megint kár kiemelni a nyugdíjasokat, mert az arány másoknál is ugyanez. Szóval mondj egy másik réteget, simán le tudom idiótázni.
Airbnb: volt olyan brit turistás város,
Ha ennyire magas áron ki lehet minden kéglit adni és annyira milliónyi túrista jön oda, akkor gondolom arányaiban több pénzt is hagynak abban a városban. Bocs, de ha jön valaki, hogy neki kell szállás, de csak feleannyiért......jó, hagyjuk. Ilyen máshol is csak vicc kategória. Kapitalizmus van, nem? Ha neked háztömbjeid lennének, nem úgy adnád ki, hogy minél jövedelmezőbb legyen? Ha már egyszer ilyen a fizetőképes kereslet.....áááá biztosan nem.
Fura, hogy meglepődsz azon, hogy valahol baromi nehéz szállást találni és ott magasabbak a díjak! De miért, mikor lehetnének alacsonyabbak is.....
-
snecy20
nagyúr
Végignéztem / Végighallgattam, de nem tudom hogy sírjak-e vagy nevessek. [link]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Ezekiell
veterán
válasz #20749568 #64295 üzenetére
Az állami korlátozások láthatóan nem működnek
Ezt az állítást amúgy jó lenne valahogy bizonyítani is, mert nem igazán tudom komolyan venni, amíg a szakemberek szerint alapvető fontosságúak. Tudnának jobban működni? Hogyne. Lehetne értelmesebben csinálni, gazdaságot jobban menteni, stb? Naná. Láthatóan nem működnek a mostani korlátozások? Ugyanmár....
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zsolt_64 #64274 üzenetére
Azt ugyanis nem tartanám igazságosnak hogy az ilyen polgárt a közösen befizetett TB számlájára gyógysák meg. Tehát a polgár elmegy nyaralni beszedi a covidot, én itthon ülök és megkeresem az Ő gyógyítási költségeit.
Juj, ez nagyon nagy marhaság ám így! A TB költség jelentős része olyanokra megy el, akik önhibájukból szorulnak kezelésre! Kit lenne igazságos a TB terhére gyógyítani szerinted?*
Egyébként most azt mondod, hogy nem akarod otthon ülve más gyógyításának díját megkeresni, de lehet 10 év múlva más mondja ugyanezt majd rólad, de szerencsére a biztosítás az nem így működik, mint tudjuk. Ami meg extrém tevékenységi körbe tartozik, azt miért hozod ide? Nyilván arra célszerű biztosítást kötni, egyébként nyugatabbra lévő országokban meg nyaralásra is kötnek biztosítást. Én is kötöttem egy pár napos jövök-megyek utamra is. Így akkor megnyugszol kicsit?
*Dohányosokat kihagyhatjuk, mivel ők még pluszban fizetnek igen sokat a későbbi kezelésüket fedezendő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest