Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz Cs1csó #112402 üzenetére

    "Pontosan, de az emberek eredendően lusták"
    Ezzel én egyetértek, csak vicces, amikor ezek a "lusták" megszólják a "nem lustát", hogy felelőtlen, mert nem oltatja be magát. :D Bár eredhet ez abból, hogy mindenki "lustának" feltételez mindenkit, önmagából kiindulva. (illetve igen, a lustaság mellé odatenném t72killer időhiánnyal kapcsolatos megjegyzését, emellett ott a motiválatlanság is ezer okból)

    "ha elkezdene zsír, cukor, só mentesebben étkezni"
    Ebből a zsírt és a sót kivenném. A zsírok egyrészt elképesztő fontosak, és ez egy tévhit, ami még mindig él sok emberben, hogy a zsírok fogyasztása vezet az elhízáshoz és egészségügyi problémákhoz. Só ugyanez, ha nem a chips és a többi szar képezik a táplálkozásod alappilléreit, akkor gyakorlatilag még pluszban oda is kell figyelned rá, hogy elég sót vigyél be.

    "A "tökéletes létezés" nem könnyű akarat és sokszor pénz is kell hozzá"
    A pénz megint érdekes kérdés, mert ha az emberek letennék a cigit, édességeket, chipseket, üdítőket, a fogyasztott alkoholmennyiség 90-99%-át (ki mennyit gurít le ugyebár :D ), akkor mindjárt több pénz maradna egészségesebb ennivalóra. De olyan egyszerű dolgokat sem használnak ki legtöbben, hogy nagyobb akciókkor vásároljanak többet xy termékből stb. Így is kell persze pénz - és ez nem jó irányba mozdul az utóbbi időben -, de a legtöbb ember simán el tudna mozdulni pozitív irányba, még ha nem is lenne tökéletes a dolog.

    A társadalom/média/szokások/az ember környezete/ismerősei legtöbbször egyáltalán nem olyan irányba tolják az embert, ami pozitívnak nevezhető, erről megint lehetne egy hosszabb esszét írni.

    [ Szerkesztve ]

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák