- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple notebookok
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Gaming notebook topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Asztrofotózás
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok,
3D filmek lejátszásakor szellemképes a vetített kép. Hogyan tudnám megszűntetni a problémát, illetve hol kellene kezdenem a debugolást.
Konfig: GIGABYTE GA-A75M-UD2H, AMD A6-3500, 4GB RAM, W8.1 64bit, Catalyst 14.12, PDVD Ultra 14,15
HTPC ->1m-es 1.4 HDMI kábel -> Onkyo NR809 -> 15M jóminőségű 1.4 HDMI kábel -> JVC X3, Aktív szemüveg. -
törölt tag
Próbáld meg ez alapján, hátha..:Lacielvtars oldala: PC-ről HDMI kábelen lejátszott 3D tartalmak (mkv) VGA beállítás (ha szellemképes a film)
-
Márton
nagyúr
Ha csak (saját) 3d bluray iso-t akarok lejátszani pendrive-ról egy kompatibilis projektorra, akkor jelenleg mi a legolcsóbb médialejátszó megoldás erre? (ebay és tsai-ra gondolok)
Tehát se mkv, se mp4, se felirat, semmi sallang nem kell, csak az iso, analóg sztereó hangkimenettel.[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Gombinyó
őstag
Médialejátszó kell vagy HTPC. Pont a 3D lejátszás amihez nem mindegy mit veszel. Az olcsóbb 3D képes médialejátszók sztereó kimenete enyhén szólva se a legjobb minőségű.
Az asztali 3D BD lejátszók nem tudom hogy viszonyulnak a pendrivehoz. Ha tudják is valszeg csak fw hekkeléssel. -
Márton
nagyúr
-
StLui
veterán
válasz Gombinyó #9761 üzenetére
Érdekes, én még a half SBS és OU-val is kinlódok KODI-n 15.2, win8.1 alatt, rendszeres, hogy nem tudom kiválasztani a vetítőn a megfelelőt, hanem csak a másikat a kettő közül, PDVD-vel meg még választanom sem kell indítja magától
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Márton
nagyúr
Pedig a halfokat csak ki kell raknia, mint egy 2D videót, a lejátszó mit sem tud róla, hogy 3D.
Nem lehet, hogy a Hz-ek kavarnak be? Nekem pl. a W1070-en 60Hz-en volt SBS és OU lehetőség is a menüben, de 50Hz-en már csak az egyik. Szerencsére most a P1500-zal, minden módban van minden
Esetleg fw-t frissíts ha projiról van szó.[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
StLui
veterán
legtöbbször kirakja a két képet egymás alá vagy mellé, eddig ok, csakhogy a benq menüjében szürke a megfelelő mód, sbs aktív, közben a film ou, és fordítva. Elindítom a PDVD-t az meg magától beállít mindent, nem kell kapcsolgatni a vetítőn semmit.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Márton
nagyúr
Ezt mondom, a fw. nem tudja minden hz-en minden módot.
Nem is értem miért. Én is szívtam vele.
A PDVD röptében csinál bármilyen half anyagból 1.4-es 3D kimenetet,
ezért vált át automatikusan a megjelenítő.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Egreat R6S van/volt valakinek?
Ha viszi a saját 3dbluray iso-t minden sallang és fagyás (!) nélkül,
akkor érdekes lehet számomra akár használtan is.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
némi
újonc
Sziasztok!
Pár óra itteni olvasgatás után úgy döntöttem hamarabb megoldáshoz jutok, ha konkrétan felteszem a kérdésem. Szval vettem egy samsung ue6400-at.
De 3D-t, *.iso-t nem játszik le...a TV-m 3as Pendiről csak a könyvtárat látja...vagy felejtsem el az usb-t és hdmi-n keresztül laposról???
Nem probléma ha 50 gigás gyári filmet kell letölteni , de milyen formátum legyen??
És milyen progi kell hozzá hogy menjen is??
Nekem egy megoldást írjatok már pls, ja és ha nem muszály nem vennék hozzá semmi elektromos kütyüt....
Sejtem hogy voltak már ilyen kérdések...szval sorry! Előre is köszi! -
Márton
nagyúr
usb-ről csak felezett film fog menni.
3dbluray és iso-hoz drága médiaplayer vagy 1.4-es htpc kell,
A powerdvd ajánlott..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
ja de akkor ez lanon vagy wifin kereszül megy már,
tehát egy szimpla player nem elég..Az usb3 feltételt meg nem is értem. Az olcsó 2-esek is tudnak min. 20MB-tal olvasni, ami 160mbps. A bluray szabvány maximuma mennyi is?
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
És egy bluray lejátszón hogy mountolsz be pendrive-ról egy iso-t?
Nekem meg az a tapasztalatom, hogy a 2-3e ft-os "noname" (platinet, omega, stb)
pendrive-ok is simán hozzák a 20megát. De legyen csak 10. Az is 80mbit!
És akkor hol vannak még a (szintén nem drága) Kingston és társaik..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Ne viccelj már, én csináltam itthon az első 3D-s természetfilmet.
Feltettem egy egyszerű kérdést: 3d bluray lejátszón hogy játszol le egy pendrive-on lévő iso-t, amit a kérdező szeretne?
-
Márton
nagyúr
Méghogy én.. olvass már vissza.
1. iso-t (is) akar lejátszani a kérdező
2. ajánlottad neki a 3d bluray lejátszót
3. erre válaszként kérdeztem, hogy az viszi-e pendrive-ról az iso-t?
4. írod, hogy "A lejátszónak mindegy, csak be legyen mountolva"
5. Itt a PH-n azt is figyelni kell, melyik hozzászólásra válaszolunk..Innentől kezdve mindenki döntse el, ki gyártott butaságot
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Itt most sajnos te nem tudtad követni a témát
Ebben csak az a szomorú, hogy utólag sem nézed vissza melyik válaszra ment az újabb válasz, és durván be is szólsz a másiknak[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Hagyd, már lezárta részéről a témát.
Nem gond, biztos törölni is fogják a felesleges hozzászólásokat.
Szerintem mindketten értünk hozzá (én elismerem hogy ő is),
csak figyelmetlen volt, hogy mire is válaszolt.. EnnyiEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
szaszapi
őstag
Megabyte,Megabit nem mindegy.Pendrive elég kevés,elég változó ezeknek az olvasási írási sebessége.Szaros alacsony bitrátás filmekhez elég,de egy komolyabb remuxhoz már szerintem kevesek.USB 3.0 meg csak az újabb tévékben van.Platinet jó pendrive volt de csak az első szériások,utána már szarok jöttek ki negyedakkora sebességgel bírnak.
-
Márton
nagyúr
válasz szaszapi #9788 üzenetére
"Megabyte,Megabit nem mindegy"
És? Elírtam valamit?
"simán hozzák a 20megát. De legyen csak 10. Az is 80mbit!"De hogy pontosan legyünk:
"The maximum bitrate for a 3D Blu-ray playlist is 64 Mbp/s"Vagyis 8MB/sec. Azért irtó gyenge pendrive az, ami 5 megával OLVAS.
(az írás nyilván lassú, de most nem ez a kérdés)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz Dave567 #9791 üzenetére
Felezetten láttam már zavaró életlen részeket, szellemképet, például az egyik LG demófilmen.
Szerintem a felezett az guminő kategória, hasonlít valamennyire az eredetihez, de semmi több.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Dave567 #9791 üzenetére
Az egyik Samsungos kolléga leírta, hogy nem vett észre különbséget, de mindenki kipróbálhatja maga is. Mint ahogy egy passzív Panasonic-on, és LG-n is tökéletes a 3D élmény.
A másik meg az hogy egy Sony aktív is felezi, vagyis jócskán lecsökkenti a felbontást még a 2015-ös teszteken is, meg ráadásul szellemképes is lehet. Szvsz. -
Csigavair
tag
Hali, adott egy Half-ou 3d film, amit ki szeretnék küldeni 3d TV-re pc-ról, mit kell beállítsak, illetve ha simán benyomom vlc-be akkor működni fog?
Bocsi az amatőr kérdésért, csak eddig még nem csináltam ilyet és halvány lila gőzöm sincs, hogy oldjam meg
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csigavair #9795 üzenetére
HDMI kábel, egy kijelző a tv legyen megadva és mehet a lejátszás. VLC-vel is megy de talán jobb a MPC HC a HD filmek lejátszása topik Téma összefoglaló szerint (madVR nem kell) beállítva.
-
littlebell
újonc
Sziasztok! azt meg tudná valaki mondani, hogy LG projiban hol lehet 3D formátumot váltani és mélységet állitani? nyár óta szenvedek egy LG PW800G -vel, LG Blue Ray lejátszóról 10 m HDMI -vel nem ment, most már laptopról VGA meg HDMI is megy és végre nem inaktív a 3D menü, de csak be-ki meg jobb- szem bal szem lehet kapcsolgatni.. vga 1024x768 120HZ a beállítás a szemüvegek meg Acer dlp 96hz-144hz. Lehet a 3D formátummal van baj? sbs, half-out mindkettőt próbáltam a Blue Ray lejátszóban is de csak a két fél kép jelent meg egymás mellett illetve alatt, meg egy letöltött BD25-öt de attól meg USB vinyóról kifagy a Blue Ray lejátszó.. ezért lett Laptop... és Power DVD15.. valakinek van 5lete?
-
Ragnar_
addikt
válasz littlebell #9797 üzenetére
TV esetében a TVn kell beállítani azt, hogy Halfnál (a félképes 3D formátum) melyik az adott file, az alapján generálja a 3D-t a TV, tehát ha 2 egymás melletti képet látsz akkor 3D menü, és kiválasztod az egymás melleti elrendezésű formátumot . Ha minden rendben akkor egy szellemképes kép lesz amit ha felteszed a szemüveget akkor megy 3D-be. Gondolom aktív 3D, akkor a felbontás elvileg nem számít a képfrissítés viszont igen. Ha nem a megfelelő szemüveget használod akkor nem nagyon lesz 3D belőle, de először a 2 képből 1 képig kellene eljutni.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
BBéci
legenda
válasz Ragnar_ #9798 üzenetére
Itt a topikban olvastam, hogy a PowerDVD elvégzi az összefűzést, a TV egyből 3D-nek ismeri fel a jelet és semmit nem kell rajta állítani.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ragnar_
addikt
PDVD-t csak framepacked Bluray3D-vel próbáltam, halfokhoz fölösleges. (Hacsak pont nem az miatt nem fölösleges, mert összerakja a halfokat 3D-re De TV ugye megcsinálja a 3D optionsban csak ki kell választani, hogy a projektor meg csinálja-e passz, csak tipp volt.)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple notebookok
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AliExpress tapasztalatok
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...