- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
samecG
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Panasonic AS640es széria. 3d-s filmeket néznék mkv fáljban. És a helyzet az hogy szellemképes a lejátszás. Olyannyira hogy élvezhetetlen az egész. 3 db filmet próbáltam ki, olyanokat amiket más tévén is leteszteltem. És ott pipa a dolog. Aktív szemüveggel nézem, amúgy a tv is az. RF-es a szemüveg. Úgyhogy ez is pipa. Korábban szinte minden tesztet (angolt is) és hozzászólásokat is elolvastam és egy helyen írták csak ezt a szellemképes dolgot. Valamint mindenhol marhára ajánlották ezt a szériát. De így, hogy ilyen a 3d? De szerintem ez annyira gáz, hogy azon gondolkozom a Pana hogy adhatta így ki ezt a tévét. Ezért gondolom, hogy valami más lehet a hiba. Várom a segítséget. Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Próbáld row interleaved-ben használni, ha már passzív az a tv.
Powerdvd, Stereoplayer is tudja.. Keresd a beállításoknál.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
Márton
nagyúr
nyilván szabad szemmel nézve értem a csíkosságot, hiszen passzív tv-n úgy kell lennie.
nem rossz az a 3d anyag, amit nézel?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
vvillie
tag
Tudtok ajanlani valami profi 3d-t teszt vodeokat?
Koszi. -
vvillie
tag
Miert van az, hogy ha mkv-t jatszok le a power dvd-vel akkor nem erzekeli a tv a 3d-t ?
Ha meg iso-t mountolok daemonnal akkor meg erzekeli a 3d-t es atvalt.
Koszi. -
donceleger8
őstag
válasz vvillie #9326 üzenetére
Mert az ISO egy az egyben tartalmazza a két képet, ha úgytettszik eleve 3D-ben, amit a tv érzékel és átvált. Az mkv pedig egy tömörített formátum 2D-ben, mely külön tartalmazza a képet over/under vagy side-by-side megoldással egy képben, amit neked kell 3D módra váltani a megfelelő 3D móddal. De szerintem beállítható, hogy automatikusan váltson át a két félkép érzékelésekor. De ebben nem vagyok biztos.
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
3D tartalom lejátszható PC-n nem 3D képes monitor esetén úgy, hogy ne duplázódva jelenjen meg a kép, tehát 2D-ben? És ha igen, van hozzá valamilyen ingyenes program?
Köszönöm
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
donceleger8
őstag
Ingyenes 3D program nincs. Csak fizetős változatok. Amennyiben a release tartalmazza a 2D anyagot is, akkor igen. Többsége tartalmazza. Mkv-nál meg nem lehetséges, hiszen az eleve 2D kép csak felezve. Bár lehet olyan program, ami képes csak az egyik képet lejátszani teljes képernyőn, de az nyilvan minőségvesztéssel járna. Akkor már inkább célszerű sima 2D-ben beszerezni az anyagot.
-
Márton
nagyúr
Természetesen lejátszható.
Nem 3D Bluray esetén van ingyenes progi is: Bino3d a neve.
3D Bluray esetén sajna tudtommal is csak fizetős van. A Stereoscopic playerrel megnézhetsz minden indítással 5 percet, így eldöntheted érdemes-e megvenni. Én megvettem..Minden 3D Bluray tartalmazza a 2D-s anyagot is, hiszen az a bal kép, és a szabványban benne van, így lett kitalálva, hogy egy 2d-s lejátszóval is kompatibilis, lejátszható legyen a 2D változat. Tehát olyan 3D bluray anyag nincs, amin nincs meg a 2D verzió
MKV esetén sem feltétlen jár minőségveszteséggel a monó nézési mód, feltéve ha nem half, hanem full SBS vagy full OU anyagról van szó.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Traxx
őstag
és donceleger8: köszönöm
mkv-ról lenne szó, ráadásul kétféléről: az egyiknél egymás alatt-felett van a 2 kép, a másiknál mellette. az elsőt a Potplayerrel (és egy youtube videó segítségével) sikerült végül megoldanom, és le tudtam rendesen játszani, míg a második esetben egyelőre nem. De már ez is jó
"feltéve ha nem half, hanem full SBS vagy full OU anyagról van szó": Ezt nem tudom, így van-e, ez az első 3D-s anyag, amihez közöm van viszont abból, hogy nem lett (vagy csak én nem vettem észre) rossz minőségű a kép, úgy gondolom, hogy ilyen full-ról van szó.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
donceleger8
őstag
Ha ezt valamilyen rendes forrásból szerezted, akkor a fájl nevében benne van a típusa. Ilyet keress benne hogy half-sbs vagy half-ou, illetve full-sbs vagy full-ou. Ha megvan az nfo fájlja akkor abban is le van írva.
-
Márton
nagyúr
nem biztos az, lehet csak egy jobb minőségű half anyag
egyszerű megállapítani: sima lejátszóval, 1:1-ben nézve torzított a 2 kép vagy sem?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
tamas810
csendes tag
Sziasztok! Külső HDD-ről szeretnék 3D filmet lejátszani. ISO-ban vannak meg, de nem tudom sehogy se rávenni a TV-t (LG42LB62) hogy a négy 3D mód közül az utolsót is aktiválja. Próbáltam már DVDFab-bal is rippelni, de vagy nem ismerte fel a file-t a TV vagy nem volt aktív a kívánt mód. Próbáltam a MAKEMKV-t is, de nem sok sikerrel. A lényeg, hogy SBS és TAP az megy DVDFab-bal, de nekem a váltottsoros mód kellene. (Vagy valami olyasmi lehet.) A konvertált file-ok mind Highprofile 4.1. TSMuxer-rel már lenyomtam azt is 4.0-ra de semmi változás. Kérlek segítsetek mert már egy hete ezzel küzdöm eredménytelenül.
Előre is köszönöm az építő jellegű ötleteket. -
Márton
nagyúr
válasz tamas810 #9334 üzenetére
passzív tv-re top/bottomra konvertáld,
pontosan hol akadsz el? már a half videó sem készül el, vagy csak a tv nem viszi?
mp4 esetleg?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
ImI87
őstag
Hello!
Van egy Samsung ue40h6500 tv-m, és szeretnék 3D filmeket megnézni.
Ehhez a tv-hez aktív 3d szemüveg van. Még sosem használtam ilyet.Tudtok ajánlani v.mi összefoglaló cikket, amiben le vannak írva, hogy milyen fájlokat hogyan lehetlejátszani? Sorry, de tök fogalmatlan vagyok ebben a témában......
Alapvetően működik olyan, hogy letöltök v.mi 3d filmet és azt külső vinyóra rakom, és úgy nézem a tv-n?
Vagy ehhez iso-ban kell leszedni, és a gépen v.mi lejátszóprogival hdmi-vel kiraknia képet a tv-re?Ha működik letöltős-külső vinyós módszer, akkor milyen tipusú 3d filmet szedjek le ? sbs vagy ou ?
[ Szerkesztve ]
-
spider80
őstag
Szia! Külső winchesterrel csak az sbs és a ou fog menni. Az viszont minden további nélkül. Hátránya a 3d iso-hoz képest a felezett felbontás. A 3d hatás kb ugyanaz.aktiv tvhez igazábol mindegy hogy sbs vagy ou. Talán inkább sbs.
[ Szerkesztve ]
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
spider80
őstag
válasz devil-k #9342 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok,én is azokat nézem. Csak egy olyan embernek aki most csöppent bele ebbe az egészbe,a legegyszerűbb megoldás. Aztán majd feljebb lép egy szintet minőségben
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
devil-k
nagyúr
-
ImI87
őstag
Köszi az ötleteket.
Akkor majd gépről HDMI-vel megy ki a kép a TV-re.
(Rá is kötöttem a HDMI-DVI portra, PC-hez ezt ajánlották, bár gondolom esetleges játékos szempont miatt.)Ajánlotok egy jó progit, amivel mennek rendesen a letöltött ISO fájlok?
És még lényeges szempont, hogy a jó filmek jó hangja is működjön a házimozin valódi 5.1-ben.
Az megoldható, hogy a dts vagy dolby hang a gépről hdmi-n keresztül bemegy a tv-be, és onnan optikai kábelen kijön, és megy tovább? Elvileg a kábelem HDMI 1.4, azon úgy tudom átmegy a hang is. Kérdés, hogy a TV nem korlátozza-e? -
BBéci
legenda
Lejátszó program: PowerDVD.
"Az megoldható, hogy a dts vagy dolby hang a gépről hdmi-n keresztül bemegy a tv-be, és onnan optikai kábelen kijön, és megy tovább?"
Megoldható, de csak sztereóban megy ki a tévéből. Kivételt képez némelyik LG TV, de ezekről csak hallottam, amiket kipróbáltam, azok csak 2.0 kiadására voltak hajlandóak.Mindegyik HDMI kábelen megy hang is és 1.4-es nem létezik, az kamu. Lásd: www.hdmi.org
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
havri1
félisten
A samsung tv-t viszont be kéne mozizás előtt normálisan kalibrálni, ez megvolt? Van saját Samsung topic, ott az összefoglalót nézd át! Mert film nézéshez nem jó a pc beállítás! A bemenetet át kell nevezni bluray-re, motiont kikapcsolni, stb.
E nélkül kalap... Rossz lesz az élmény!havri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Hálózati / IP kamera
- Lexus, Toyota topik
- Milyen széket vegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...