- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- T-Force szériás szélgépeket mutatott be a Team Group
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fali konzol lapos tévékhez
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tegla80
addikt
sziasztok
130-150 közötti árban gondolkodóknak esetleg érdemes ide benézni.
Igaz tavalyi széria az 40"EH6030 de 139.900 ért a maga 100hz es mivoltával sztem ma is vállalható még,a kínálatot és árakat nézve.
szóval itt elérhető még gyári garival ennyiért.
1etlen hátránya: játékra a mérések szerint alkalmatlan a magas input lag ja miatt!![ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
laacika
tag
A DVB-/C-nél amit ugye kábeles adás,ahhoz már külön nem kellene beltéri egység?Vagy az minden képp kell?
Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
szantojo
csendes tag
Sziasztok,
55colos passziv 3d tv-t szeretnek venni, jatekra is hasznalnam neha de inkabb wii jatekokra. Az elsodleges persze a mozizas:-) Eddig amit talaltam ket lg tv:
55lm760s
55la660sAz lm 10 ezer forinttal dragabb. Melyiket vennetek, miert?
Koszonom a segitseget![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ajánlom az LG 42LA620-at. Sokáig úgy tűnt hogy a Samu 40F6400 a legjobb vétel, de végül az LG-t vettem 165k-ért. Kb mindenben ugyanaz mint a 6400, de van pár előnye, illetve hátránya.
Előnyök:
-nagyobb (42 vs 40)
-kevesebbet fogyaszt 10w-al (elvileg)
-jobb a 3D-je mert passzív (csak arra kell vigyázni, hogy ne alulról nézd a TV-t, mert akkor szellemképes, de középről nézve tökéletes mint a moziban és nincs villódzás, fejfájás, sötétedés), ráadásul 4 szemüveget adnak az LG-hez, samu-hoz 2-t és drágák az a ktív szemüvegek
-bár mind2 TV 100hz-es és sokkal folyamatosabb a képük mint az 50-eseknek, órák hosszat bámultam őket egymás mellett és az LG-é még egy kicsivel folyamatosabbHátrány:
-nincs 2. távirányító
-nem jegyzi meg a TV-csatornáknál a kiválasztott hangsávot (lehet a 6400 se, ezt nem tudom)
-elvileg kevésbé mély a sötétje, de nekem nem zavaró, tök sötétben is nézhetőJa és a színekre millió beállítás van (pl csak fehéregyensúlyt ha jól számoltam 4 féle képpen lehet állítani, ráadásul minden bementre külön-külön), szal ha túl hidegnek vagy melegnek tűnik a képe akkor azon könnyen lehet segíteni
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Milyen tévét ajánlotok 110k max 120k körül? Ami a lényeg, legyen rajta HDMI (WDTV Live + Xbox 360 első körben) továbbá 40 - 42 col. Samsung vagy LG amikben megbízom. 3D nem kell, legyen időtálló esetleg smart.
Köszi!
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
laacika
tag
5202-es re valaki?
Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
zsokagi
tag
sziasztok
Ennek a Panasonic TX-L42ET60E van olyan képe mint a Sony KDL42W650A ?? -
Gymnova81
tag
válasz nightshadow #5198 üzenetére
Nightshadow! Gondoltam szólok hogy a Sony W650-es készüléke natív 100Hz, nem 50Hz. Legalábbis én úgy láttam, olvastam....
-
Gymnova81
tag
válasz laacika #5202 üzenetére
Laacika!
Ha kábeltévé szolgáltatóval van szerződésed, akkor nem kell beltéri egység, ha csak a szolgáltató nem ragaszkodik a beltéri egység betelepítéséhez, és havi bérléséhez (ami persze neki jó biznisz, több bevétel miatt). Ha tud normál coax-kábelen keresztűl digitális jelet adni, (és miért ne tudna), akkor sem kell beltérit venned, mert a "mai" tv-kben már a kábeles DVB-C tuner is benne van. Persze lehet hogy még ez sem elég, gondoljunk csak az U-betűvel kezdődő és C-vel végződő kábelszolgáltatóra... Ő fogja magát, és ad egy Conax modult és egy kártyát -amit szépen a TV oldalában lévő CI-modul foglalatba kell becsúsztatni-amivel az ő kódolt digitális jelüket láthatóvá tudja tenni a tuner. Ez a D-s szolgáltatónál nincs.... Ő csak simán kábelen keresztül kódolatlanul továbbítja a jelet.
Toflehi!
Tudsz hozzá is venni Magic Remote távirányítót, vagy ha van otthon vezeték nélküli billentyűzeted+ ahhoz egered, akkor azt is használhatod vele,persze ennek csak a böngészőnél van jelentősége.
Mobal!
Smart TV-t, abban a méretben, azon az áron nem fogsz kapni. Egyelőre............ Esetleg kifutó szériaként, vagy használtan... Samsung UE 42 F5000 130.-140.000 Ft körűl mozog jelenleg, LG 42 LN5400 140.-150.000Ft körűl. Mind a 2 50Hz-es, amit feljavít szoftveresen 100Hz-re. (Bár szerintem ennek a szoftveres javítgatásoknak sok értelme/látszatja nincs)
Zsokagi!
Van, sőőőt......
Egyébként remélem tudjátok a Sony szívében Samsung panel dobog....
Egyébként ha esetleg nem tudok jól valamit nyugodtan javítsatok!
Szép estét mindenkinek!
Nightshadow!
Akkor nagyon jól villogtatja mert a 100Hz-es teszt videó úgy megy rajta mint kés a vajban.[ Szerkesztve ]
-
zsokagi
tag
válasz nightshadow #5213 üzenetére
Értem , szerinted Pana vagy sony?? 20e a külömbség a pana javára, de elsődleges szempont a kép minősége, és hát a sport.
-
Gymnova81
tag
válasz nightshadow #5213 üzenetére
Félre ne érts nem vitázni szeretnék, de a W650 200Hz XR Motion Flow, tehát 100Hz interpolál, + 100Hz BFI.
Az IPS paneles Pana-nak elég szép a feketéje. Szerintem.....Legalábbis egy LM6-os szériás LG mellett alázó volt egy Pana ET5-ös.
Akkor a Sony panel váltás ebben az évben volt,de csak részben.... W905? Aktív 3D ergo samu panel. Azt tudtam hogy a w8-asokban LG panel van mivel passzív, ahogy a Philips-ekben (már amelyik passzív 3D) is ami meg China brand lett[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Gymnova81 #5216 üzenetére
Remélem, ezt már elhiszed: [link]
The KDL42W653A is advertised by Sony as featuring Motionflow XR 200Hz, but it’s important to understand that this is simply a figure for marketing purposes (similar to Samsung’s Clear Motion Rate or LG’s TruMotion), rather than the true refresh rate of the TV. Running our reference motion resolution test pattern (Chapter 31 in the FPD Benchmark Software disc) on the Bravia W65 returned a result of 300 which is what we would expect natively from an LCD panel without the help of MCFI (motion-compensated frame interpolation).
Interestingly, the Sony W653 doesn’t have any [Motionflow] control available in its user menu, but does offer an [LED Motion Mode] option which activates backlight scanning on the television. When enabled, motion resolution jumped to 1080 (the maximum value possible in the FPD Benchmark test pattern), but three undesirable side effects ensued: a drop in luminance; increased flicker that was especially noticeable on bright scenes; and double ghosted image on moving objects. In other words, although [LED Motion Mode] significantly reduced motion blur, it came with several shortcomings which made it pretty much unusable in our opinion. Your mileage may vary.
[ Szerkesztve ]
-
zsokagi
tag
köszi
-
Gymnova81
tag
válasz nightshadow #5218 üzenetére
Jó hát én most ha nem haragszol inkább hiszek a saját szememnek. Láttam a W650-est 100Hz-es teszttel, nincs szégyenkezni valója, sőt. Nem a best of, de azért simán jó. Azt már én is vágom hogy a számháború egyik szülöttje a CMR, XR Motion Flow, MCI, PMR, stb..... Melyik gyártó minek hívja....
Ennyi erővel akkor a Samsung UE40F6400, F6500 is 50Hz, max CMR-ben ki lehet írni hogy 400Hz. Érdekes hogy a LED-eket említik vibráló hatásúnak. Nem a led határozza meg a képfrissítést, hanem a folyadékkristály illetve annak egy adott irányú (színhez igazodó) elmozdulása.Ez engedi át a fényt és ez is zárja el. -
nightshadow
veterán
válasz Gymnova81 #5220 üzenetére
Mindenki annak hisz, aminek akar. Én még jóval a teszt megjelenése előtt voltam az egyik Sony Centerben megnézni az idei készülékeket, s ott mondta az eladó, hogy nem interpolál a készülék, hanem csak villogtatja a LED-eket. Interpolálás csak W805-öl van. A tesztek pedig megerősítetek ezt az infót. Ha te ezt nem hiszed el, attól még ez tény.
Az F6400 az meg valódi 100Hz-es (sőt a teljes Samsung 6-os sorozat az, kivéve az F6200-at), szintén tesztek bizonyítják. Ez megint csak tény. Tényekről pedig nehéz vitatkozni.
Érdekes hogy a LED-eket említik vibráló hatásúnak. Nem a led határozza meg a képfrissítést
[ Szerkesztve ]
-
Gymnova81
tag
válasz nightshadow #5221 üzenetére
Szomorú, hogy pont egy eladó mond ilyen balgaságot. LED-eket villogtatja.....Baromság..
Mint azt az előbb írtam, az LCD, ezáltal a LED működési elve is ugyanaz. Az LCD és LED közti külömbség tudod mi? Az hogy az LCD-ben fénycsövek világítják meg a panelt, a LED-nél meg LED diódák,amelyek vagy élből, vagy háttérből adják a fényt.-> EDGE LED- DIRECT LED
Fekete képet pedig a folyadékkristályok elzáródása okozza.Ez a tény.Ha elzárt, onnantól kezdve villogtathatja úgy a LED-eket ahogy akarja, úgysem látszik. A másik fura dolog, hogy állítod, ezt mondta az eladó holott előtte olyan cikket linkelsz be ahol a következőt írják, idézem:
"Napjainkban, bárhogy is hívják, minden 100 Hz-es tévé az interpolációs technológiát használja, azaz a meglévő képkockák közé újakat számol ki és illeszt be az elektronika, a két „szomszédos”, valóban meglévő képkocka alapján."
Akkor most magadnak is ellent mondasz?
Megosztok veled egy titkot: foglalkozási ártalmam a TV-k. Minden idei és régebbi modellt ismerek (SAM., LG,PHIL,SHARP, néhány modellje stb.), nekünk is van SONY bemutató termünk, láttam eleget én is az összes modellt. Most már egyedül a Panasonic-os ismeretem a hézagos mivel kivonult M.O.-ról, így nem forgalmazzuk, netről próbálom követni.
Nem vitatkozni akarok, így ezzel többet nem is foglalkoznék, inkább segítek másoknak ha időm engedi.
Remélem ezt nem veszed zokon.
Jó éjt mindenkinek!U.i: ha már tanítasz : [link] - olvasd el légyszi..
[ Szerkesztve ]
-
nismoka
addikt
válasz Gymnova81 #5222 üzenetére
Ha van bemutató termetek az nem tünt fel hogy a w650ben nincsen motionflow opció mint az interpoláló pld W8, W9 sonykban? Csak led mozgás javítás ki/be lehetőség van ami a képbeállítások / részletes képbeállítások menüben érhető el. (kiemelt módban nem aktív a lehetőség)
[ Szerkesztve ]
-
Warter
addikt
Sziasztok!
Hálóba keresek egy 32"-os TV-t, ha lehet tudjon USB-ről filmeket lejátszani, néha néznék ott sorozatokat, semmi BD25, még az mkv se fontos nagyon. Mi most a "bestbuy" ebben a kategóriában?
Kösz[ Szerkesztve ]
-
vazimódó
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Sony 32W650. A kerdesem az lenne hogy az internetes bongeszo reszeben nem tudom megjeleniteni a flash tartalmakat adobe flash player hianyaban. Letezik okostv-re keszult adobe flash player vagy nagy hulyeseget kerdezek? Koszi a valaszokat elore is.Udv!"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"
-
Warter
addikt
válasz nightshadow #5232 üzenetére
-
nismoka
addikt
válasz Gymnova81 #5236 üzenetére
A Sony-nál az interpolált 100 vagy 200Hz csak abban a tv-ben van amiben megtalálható a Motionflow ki-be kapcsolás/fokozat (normál, egyenletes, tiszta, tiszta plusz, stb...)
A W650-ben nincsen motionflow menü mert nem interpolált a képfrissítés, csak LED mozgás mód ki-be kapcs van. Hiszed nem hiszed ez van, nem is ragozom ezt tovább mert sárga a villamos én meg pesti vagyok...[ Szerkesztve ]
-
marec1122
senior tag
hali újból kérdésem merült fel.
még mindig egy egy toshiba 938-rúl van szóa kérdés: létezik megfelelő billentyűzet amit hozzá lehet kötni a tv-hez a böngésző okán. ha van van oylan is ami nem foglalja le az egyetlen usb-t(bár nem tudom milyen technikával lehet)?
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
cuko
aktív tag
sziasztok!
40-42"-es méretben, filmezni-xboxozni mit érdemes venni?
Nézegettem teszteket, meg olvastam a fórumot, ezek alapján amiket néztem:
Samsung UE40F6100/F6400 esetleg LG 42LA620.
Az F6400 megéri a plusz pénzt? Van jobb vétel ebben a kategóriában?
A keret az elején 120k volt, de belátva, hogy ez elég szűk ebben a méretben, 150k körülre lett belőve. -
HeavyToys
senior tag
Nekem a Samu színei picit túl erőltetettek. Igazából ez a fő ok, illetve a -5 cm, amivel kisebb. És a 10W-al nagyobb fogyasztás. Plusz a Smart rendszere (betöltés, menü gördülékenység, stb) az Lg esetében egy kicsit gördülékenyebb. Illetve, hogy pl ECO módban a Samsung nagyon dimmel. Sötét részeknél zavaróan. Nyilván nem ez a legfontosabb dolog, de azért hosszú távon zavaró lehet.
Előnye, a csinosabb menü és az aktív 3D. Ami bluray-ről hajtva hajszálnyival jobb, mint az LG passzívja. De itt én nem érzek egetverő különbséget. Lg további hátránya, hogy az IPS panelból fakadóan a fekete kevésbé fekete mint a Samu esetében. Viszont !szerintem! a többi színt szebben adja vissza.
De mondom ez szubjektív is, igazából, hogy kinek mi jön be jobban. Nekem az LG, de a Samsung-al sem jár rosszul! Sőt!
[ Szerkesztve ]
-
Pipu
csendes tag
Hát most az LG 42LA660S és a Sony 42W805 a végső páros, a Sonyról azt olvastam,h a feketéje elég gyenge, az LG ilyen téren milyen?
-
Kaltgarn
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában vennék TV-t, de eléggé hezitálok 2 márka között. 150 környékén van a 2 TV amit kinéztem. Az egyik a SONY KDL40R470A a másik pedig Samsung UE40F6400. Nyilván tudásban többet tud a Samu, de ha nem nézzük az internet lehetőséget és a 3D-t, csak simán magára a képminőségre koncentrálunk, ti melyiket ajánlanátok? Személy szerint a minél "folyékonyabb" és szebb képet preferálnám. Playtation3-hoz használnám és természetesen film nézésre.
Köszönöm!
-
krx21
nagyúr
válasz Kaltgarn #5247 üzenetére
"folyékonyabb"???
Akkor biztos, hogy a Samsung F6400 a jobb választás, ugyanis a SONY KDL40R470A csak 50Hz-es panellel rendelkezik de még a W650-es is...
A Sony W805 már 100Hz-es panel ez minden szempontból jobb, mint az F6400 kivéve az igencsak fontos fekete szintet... Mostanában akciós a Sony Központi Szalonokban augusztus 25.ig...(250.000Ft)
Játékhoz kiváló, mert kedvező az input lag-ja...[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
Sziasztok.
ket tv-n gondolkozom, nem tudok donteni melyiket vegyem. Samsung párti vagyok inkabb, de az LG 400Hz-es. melyiket erdemes venni? LG-nek milyen a menuje? PLEX minden megy rajta szepen?
LG - 47LM649S
SAMSUNG UE46F6400AWKoszi a segitseget elore is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest