Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nunder

    őstag

    Üdv,

    Read only módban lézengek itt már egy ideje, de most jött el az idő, hogy kérdezzek tőletek.
    Az évekkel ezelőtt szintén itt ajánlott Genius 1255-A párom kezdi beadni a kulcsot, így ismét keresgélni kezdtem.

    A sok jó hallatán a HitSpace oldalán keresgéltem, így evidens volt, hogy ha találok valami tetszetőset, akkor meg kellene hallgatni.

    A tegnapi nap folyamán sikerült is egy véletlennek köszönhetően útba ejteni a HitSpace-t (Szegedről nem mindig jön össze), bár nem mindent tudtam meghallgatni, mert kb. 30 percem volt betérni sajnos.

    Végül az M-Audio BX5 és Mackie MR524 került az állványra. Tannoy 402/502-t szerettem volna még, de nem került rá sor. Azonban nekem ennyi idő alatt is egyértelművé vált, hogy az MR524 sokkal jobban tetszik. Pontosan azt a hangképet hozza alapjáraton, amit én sok huzavonával állítok elő fejhallgatókon/hangfalakon EQ-val. Én ezt torzított V-nek hívom (magasakat kicsit feljebb veszem), aztán majd kijavítotok ha akartok.

    Eladó srácok segítőkészek voltak, de nem bántottam őket sokat, az idő szűkössége miatt.

    Olvasgatva a hozzászólásokat, látom, hogy kapja a hideget, miszerint csak kiszórni akarják, és nyilván feltűnt, hogy csak az van raktáron. Tannoy 502 ellen talán a zúgás/pukkanás szól, ami orvosolható, de nekem a Genius dettó ugyanezt csinálja, és nagyon de nagyon unom már.

    Amire nekem kell: 95% zenehallgatás és játék (rock-metal, klasszikus, minimális synth wave), emellett meetingek, videó lejátszás és meetingek. Nagyrészt PC-n haszálnám és MAC-en egy Focusrite Scarlet 2i2 1gen-en hajtva, hébe-hóba LG B9-re kötném esetleg filmet nézni.

    Emellett gitározásra és vokál felvételre használnám még a fennmaradó 5%-ban. Nem keverek, nem élek a zenéből, csak szeretem. Asztalomon lennének, monitorokat közrefogva, talpon emelve fejmagasságig, szivacson. Kb 80 cm-re ülnék tőlük. Szoba 6nm, kis dolgozó, eléggé zárt és csendes.

    Így is jobb döntés lenne a Tannoy? Sajnálom, hogy nem tudtam meghallgatni, de elképzelhető, hogy 2-3 héten belül ismét BP-en leszek, és akkor talán össze tudnám hallgatni a kettőt. Kérdés, hogy várjak-e mert most jó áron lehetne rendelni/venni mind a kettőt, és félek hogy kicsúszok az akcióból.

    [ Szerkesztve ]

    “It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

Új hozzászólás Aktív témák