Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dudika10

    veterán

    válasz Speeedfire #4725 üzenetére

    Nem tudom mennyire jó a z-4 erősítője, nem tudom mekkora ellenállású hangfalakat lehet rá kötni, mindenképp nézz utána nehogy leégjen az erősítő.
    A hangfalak hangváltója normális esetben úgy van beállítva, hogy a magas hangszóró csak a magas hangokat kapja, a mély pedig az alacsonyabbakat. Mivel szinte biztos, hogy a ládában van a hangváltó ezért neked nem kell semmit csinálnod a hangfalak hangváltójával.
    Alapból a mélyláda megkapja a 250Hz-nél alacsonyabb frekvenciákat (vagy ahol vágva van neki, pontosan nem tudom) a két satelit meg a 250Hz felettieket, tehát ha rákötsz másik két hangfalat, azok is csak 250Hz felett fognak kapni jelet, amit a bennük lévő hangváltó eloszt majd a mély és magas hangszóró közt.
    Esetleg a mélyládában a hangváltót ki lehetne iktatni a satelitek felé, hogy azok a teljes hangterjedelmet megkapják, hallottam valami olyasmit, hogy az alapból sztereó rendszereknek nem tesz jót a hangkép szempontjából, hogy a mély vágva van tőlük, de erről nem tudok személyes tapasztalatot mondani.

    De mindenképp érdeklődj utána, hogy az erősítő elbírja-e az új hangfalakat, mert könnyen hazavághatod. :U

    Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

Új hozzászólás Aktív témák