Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz zsizsef #46266 üzenetére

    Tökmindegy, az elülső reflexes is ugyanúgy brummog, ha rátolod a falra. Nekem van egy mélyládám (Adam Sub8), ami kb 5 cm-es lábakon áll és az alján van a reflex. Jó, nyilván a hátsó reflexesnél hagyni kell egy minimális helyet (pár cm), különben az igazán mély hangok eltűnnek, s végképp elcseszed a hangzást.

    Az, hogy elöl van a reflex arra jó, hogy a basszust direktben kapod, így ütősebb lehet a hangzás. Viszont nehezebb így dobozt tervezni, mert ugye hely kell neki. Ezért teszik sokszor hátra. Persze annak is van előnye, mivel a portzajt (turbulencia) kevésbé fogod hallani, ha feltekered a hangerőt. De ez is inkább csak elmélet, tökmindegy hol a port, a konkrét implementáció azaz a gyakorlati hang a fontos.

    Annyi a lényeg, hogy ha hátul van luk, akkor legalább akkora helyett hagyj a hangfal és a fal között, amekkora a lyuk átmérője. De leginkább ne tolj rá semmilyen hangfalat a falra, mert zavaros lesz a hangkép. Kivétel, ha az adott fal akusztikailag kezelve van valamilyen módon. Pl egy falvédő is csodákat tesz.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák