- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIPowER
őstag
válasz Degeczi #46901 üzenetére
"Egy sokkal ritkábban kapcsolgatott monitornál érthető, ha ezzel nem foglalkoznak."
Én inkább igénytelenségnek mondanám. Még anno a TDA2005-össel épített erősítőmbe is tettem ilyen "védelmet", mert zavart a ki bekapcsolási "pukk". Persze értem én, spórolnak pár ft-ot darabonként, nekik már megéri kihagyni. Igénytelen világban élünk.
-
Golyobis
aktív tag
Heló,
Én edifier 980t - t vettem, az itteni ajánlások alapján, de kicsit csalódtam benne, valahogy a régi noname (valami J-S) fele ennyibe kerülő hangfalam összességében jobban szólt. Az új hangfal tiszta hangon szól, igen, de valahogy a hangtartomány egy része - hogy pontosan melyik azt nem tudom megállapítani így laikusként - meglehetősen soványan szól. Kicsit olyan ez, mintha a szendvicsre túl kevés margarin/vaj került volna, és olyan száraz lessz az egész. Valahogy még a mobilom recsegős hangszórója is képes normális arányban megszólaltatni a hangokat (csak nem a legszebb módon).
Egy másik, ez előzővel szemben egyértelmű jellegű hibája, hogy nem lehet hardveresen halkra állítani, a közepes hangerő után ugrásszerűen elnémul ahogy tekerem a hengert. Mindig szoftveresen kell állítgatnom.
Ezek normális dolgok ennél a hangfalnál?
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Hangminőségben hogy viszonyul egymáshoz egy Edifier R2000 és egy Sonos Play 5? Tudom, nem egy árkategória, de ha esetleg minőségben sokkal jobb a Sonos, akkor a praktikuma miatt esetleg megfontolandó egy használt levadászása...
Köszi!
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Alabástrom #46907 üzenetére
Sonost nem ismerem.
Edifier 2000-em van, nagyon kényes az elhelyezésre, de kitartással jó hang érhető el vele. -
Degeczi
nagyúr
válasz OPiiPO #46906 üzenetére
Inkább tévhit, abból eredően, h a legtöbb cucc a feszültség alá helyezéskor megy tönkre.
De egyébként persze a folyamatos üzem csökkenti az élettartamot.
Mondjuk aktív hangszóróknál nincs igazán jelentősége, ezeknek nagyjából mindegy, hosszú életűek (a gagyi kínai kondenzátoroknak meg kevés használattal is könnyen tönkre tudnak menni - de javítani is egyszerű, olcsó)[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Genius 1250B-t, de sajnos az egyik oldala halkabb és tompábban szól, mint a másik.
A hangerőkülönbségre még fel voltam készülve, de az elég zavaró, hogy a másik oldalon több a magas
Ha kicseréltetem, akkor van esélye hogy az új már jó lesz? Vagy zsákbamacska?[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz lowzor #46913 üzenetére
Szól egyáltalán a jobb oldaliban?
Ha nem, valszeg csak belül leszakadt vezeték, tönkrement kondenzátor (az ilyen egyszerű típusokban egy kondenzátort szoktak sorbakötni a magassugárzóval keresztváltó helyett)
Ha igen, akkor még mindig lehet az előbb említett kondi, vagy rossz magassugárzó.
De semmiképp nem normális, persze, cseréltesd ki. -
Eletke
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tudnátok olyan aktív hangfalakat ajánlani ami nem sziszeg nem zúg-búg (kicsit sem) és nem pattog ki-be kapcsolásnál? Továbbá legalább 16cm-es mélyközepe legyen és feltétlenül rendelkezzen 1db kimenettel, hogy legalább meglegyen a lehetőségem egy plusz mélyláda csatlakoztatására. Ja és persze mondanom sem kell ugye, hogy nagyon jól kell szolnia. Látszólag túl sok az igenyem tudom, de azt vettem észre, hogy az ajánlott hangfalaknak is csak a bajait soroljátok. Jelenleg elég gagyik a hangszóróim, ezért akarok valami valóban tisztességes, minőségi dolgot venni. Ezért hajlandó is vagyok áldozni rá. De "kissé" tanácstalan vagyok, mivel eggyikkel sincs tapasztalatom. No de hát ezért vagyok itt!
Előre is köszönöm mindenki tanácsát!Van annak egy neve, aminek azt hívják.
-
BalaG
aktív tag
hy all
Hasonlo érdeklodesem van mint az elottem szolonak.
Vasarolnek lassan egy uj hangfalat pc-hez.
Csak jatekra kellene. (Most egy régi 5.1-em van de nem feltetlen szeretnek ilyet.)
Jo a 2.1 is ha jol szol. Szeretem a szep magasat es sok mélyet. Taviranyito nem szukseges.
Kis szobaba kell nem kell 200watt de nem szeretnek 5-ezres kategoriat venni, de a 100-ezer is sok valahol ketto kozott keresnek.
Melyik markat erdemes venni? Mit ajanlotok? muanyag vagy fa vagy mind1?[ Szerkesztve ]
-
HThomas
senior tag
válasz Eletke #46916 üzenetére
Hát a pukkanást és az alapzajt leszámítva nekem még mindig ez a két Tannoy az eddigi legjobb hangfalam, a hangminőséget és az ár-érték arányt is beleértve (a muziker akcióval). Csak, hogy jót is mondjak
feltétlenül rendelkezzen 1db kimenettel, hogy legalább meglegyen a lehetőségem egy plusz mélyláda csatlakoztatására
Ezt nem pont fordítva szokták? dac -> aktív mélynyomó -> aktív szatellitek? -
Degeczi
nagyúr
válasz Eletke #46916 üzenetére
Ha van távvezérlő, azzal ki/be kapcsolva biztosan nincs pukkanás, mert az készenléti mód, nem áramtalanítás.
Mélynyomó kimenet már ritka - de nagyon nem is indokolt, elég nehéz úgy összelőni, h valóban hasznos kiegészítés legyen (pláne így, h viszonylag nagy hangszórókat keresel, melyek maguk is dolgoznak a mélytartományban...)
A mechanikai zúgásmentességet senki nem garantálhatja sajnos, minden típusba kerülhet picit hangosabb trafó.
-
Eletke
csendes tag
válasz HThomas #46918 üzenetére
A mélynyomó kimenettel igazad lehet, még nagyon kezdő vagyok a témában.
Én is néztem a Tannoyt, már majdnem meg is rendeltem mikor olvastam, hogy van egy jól hallható alapzaja. Mivel a mostani erősítőmnek is van nem is kevés, ezért gondoltam meg magam. Pc illetve monitor mellé szeretném tenni a hanfalakat épp ezert minden kis zaj zavaró. Igazából ebből van elegem, mert egy idő után már idegesít. Viszont valaki irta, hogy nagyon meg van elégedve a Mackie mr524-el. Kíváncsi lennék annak van-e kb70cm-ről hallható zaja? Mert a 624re lehet beneveznék.Van annak egy neve, aminek azt hívják.
-
Eletke
csendes tag
válasz Adames #46922 üzenetére
Akkor azt mondod a Mackie-nek is van egy pici zaja amivel talán meg lehet békélni, de gyengén szólna és hangzása se tul jó? Lassan kezdek összezavarodni, mert akkor minek hívják "stúdió monitor" - oknak ezeket?
Lehet nem is ebben a kategóriában kell keresgélnem, hanem erősítő plusz pssziv hangfalak közt?Van annak egy neve, aminek azt hívják.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Eletke #46924 üzenetére
Azt látod, jó ötlet a szempontjaidhoz, mert az erősítőkben többnyire van védelem a számodra zavaró ki-be kapcsolási tranziensek ellen, a zajuk jellemzően kicsi (mind elektronikusan, mind mechanikusan, ahol egy aktív hangfal eleve hátrányból indul, hiszen hangdobozként fölerősíti a benne csak egy picit is zúgó trafó hangját is) és nagy választékból tetszés szerint válogathatod össze a neked szimpatikus erősítőt, hangdobozt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Toncsi
aktív tag
Melyik volt az többször is említett kis méretű, olcsó hf, aminek meglepően jók a közepei?
-
AMDFan
addikt
-
BalaG
aktív tag
hali
Vannak tippek melyiket erdemes venni??
Csak pc jatekra kene 20-30-40-50 ezres 2.1 kategoriaban gondolkodom.M-Audio
Edifier
Logitech Z szeriak
Thonet & Vander
Microlab[ Szerkesztve ]
-
BalaG
aktív tag
válasz Degeczi #46942 üzenetére
Bl@tty:
Igen van mar egy fejhallgatom, de csak szeretnek venni valamit ami itt elzorog a gep mellett ha eppen nincs kedvem fejhallgatozni.dzsi23:
...bocs igen kihagytam par jelet. csak 80 korul van ertelmes 2.1?Degeczi:
...kár ,akkor lehet inkabb 2.0 veszek de akkor ismet felmerul a kerdes hogy ilyen 50 ezer alatt legyen de nem kell ez a 5 ezer forintos 1wattos "kaka" de nem is kell valami studio minoseg a szobaba de azert na.. ertitek valami szepen szolo megbizhato minosegu cucc! Amire meg erdemes kolteni.[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
Mennyi helyed van elhelyezni?
Nálam a csak szóljon valami igényre a GENIUS SP-HF 160 van betéve.
A konyhában az asszonynak a telefonjáról a zenét a GENIUS SP-HF 1250B biztosítja főzéshez.
A szobámban a tv mellett volt Solo 6C, de annak már hely kell, viszont kellemes, egész szobát betöltő mélyei vannak.
Jelenleg a csak szóljon valami a melós szobában kezd kevés lenni a megnövekedett igényeimhez, ezért szemezek egy Tascam VL-S3-mmal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.