Hirdetés

Apró Zotac PC-k izmos GTX 1060/1070 grafikus vezérlőkkel

A ZBox Magnus sorozatba belepréselték az NVIDIA legújabb "mobil" grafikus vezérlőit.

Nemrégiben az NVIDIA elérhetővé tette a Pascal-alapú GeFroce 10 GPU-k mobil kiadását, melyeket természetesen nem csak a hordozható gépekben, hanem apró asztali PC-kben, multimédiára szánt masinákban (HTPC) is otthonra találhat, pláne, hogy teljesítményben nem állnak messze asztali társaiktól. A Zotac nem sokat késlekedett, hiszen már közvetlenül az NVIDIA bejelentése után hírül adták, hogy készülnek a ZBox családon belül a Magnus EN széria legújabb kiadásával, ami az új chipeket fogja hasznosítani, most pedig a kész termékspecifikációt is közölték.


[+]

A cég egyelőre csak a 6 GB GDDR5 memóriával ellátott GeForce GTX 1060-ra és a 8 GB-os GTX 1070-re épülő EN1060-at és EN1070-et mutatta be, de azokból három-három kiadást. A 210 x 203 x 62,2 milliméteres mini PC-kben még nem a tegnap bemutatott hetedik generációs Kaby Lake családba tartozó Intel Core i processzorok valamelyike, hanem a négymagos, legfeljebb 2,8 GHz-re képes, alapból 2,2 GHz-es, Skylake alapú Core i5-6400T dolgozik. Emellé két darab DDR4 SO-DIMM memóriamodul, egy darab M.2 foglalatba illeszkedő PCIe x4 vagy SATA alapú SSD, továbbá egy hagyományos 2,5 hüvelykes SATA tároló társítható.


[+]

Az alapfelszereltséghez tartozik az IEEE 802.11ac-s szabványú Wi-Fi és Bluetooth 4.0 kombó vezérlő, a dupla Gigabit Ethernet, a három az egyben kártyaolvasó is. Csatlakozókból is szép számmal került a fekete dobozra. USB 2.0-s és USB 3.0-s portok mellett USB 3.1 Type-C sorakozik, továbbá két HDMI 2.0 és két darab DisplayPort 1.3 is fellelhető a ház hátoldalán a külső antennacsatlakozók társasában.


[+]

Mint említettük, 3-3 kiadás lesz az EN1060 és EN1070 névre hallgató Magnus dobozokból. Alapkiszerelésben az imént felsorolt hardvert, azaz egy barebone-t kapunk, míg a Plus változatokba gyárilag 120 GB SSD, 1 TB HDD és 8 GB RAM kerül, a legdrágább, Windows 10 verzióban a névadó operációs rendszer is benne foglaltatik, tehát egy használatra teljes mértékben kész PC-t kapunk a pénzünkért. Hogy mennyi lesz ez az összeg, azt egyelőre a gyártó nem árulta el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés