Hirdetés

A Zalman Z11 Neo háza nyugdíjazza a Darth Vader beütést

Az egykor meghatározó gyártó nevét egyre kevesebbszer lehet hallani, látni vagy éppen olvasni, de persze szó sincs róla, hogy eltűntek volna. Sőt portfóliójuk alaposan kibővült az utóbbi időben, de az tény, hogy olyan egyedi újdonságokat, amelyeken a Zalman felkapaszkodott korábban, nem igazán látni a kínálatban. Ám úgy tűnik, hogy a gyártó a PC-házak terén alaposan belehúzott egy ideje, így ma már egészen nagy kínálattal rendelkezik, és jól láthatóan folyamatosan bővül a felhozatal. Erre példa a Darth Vader maszk beütésű Z11 Plus némileg visszafogottabb, nemrégiben prezentált Neo elnevezésű változata, ami a mutatós, figyelemfelkeltő külső és a letisztultság között egyensúlyozva (bár kicsit előbbi felé húzva) próbálja felkelteni a vásárlók figyelmét.


[+]

A kívül-belül matt feketére festett, 205 mm széles, 465 mm magas és 515 mm mélységű acélból és műanyagból készülő miditorony szálcsiszolt előlapja ugyanis visszafogottságot sugároz, de az oldalsó légbeömlők és a fedél ezzel az irányzattal szembe mennek, és próbálnak próbálnak valamit visszacsempészni a régi időkből gamer házaiból a modern korba. Mindezt megfejelték egy formás ablakkal is az oldallapon, illetve egy tetszőlegesen használható kisebb rekesszel a ház tetején, amit az I/O csatlakozók (mint USB portok és 3,5 mm-es jack aljzatok) fognak közre.

Ami a legfeljebb normál ATX méretű alaplapot fogadó belsőt illeti, itt kevésbé próbálták a múltat idézni, igaz van egy kívülről hozzáférhető és két belső 5,25"-es meghajtórekesz, de előbbi is elrejthető. 2,5/3,5"-es tárolókból összesen hat darabot fogad két darab hármas rekeszre osztva, amiből az egyik kivehető, így akár 400 milliméter hosszú VGA-k befogadására is alkalmas (rekesszel együtt ez 270 milliméterre korlátozódik). A tápegység alul kapott helyet és legfeljebb 250 milliméterig nyújtózhat.


[+]

A szellőzést összesen nyolc darab ventilátor végezheti: 2 db 120/140 mm-es a ház tetején (ide egyébként vízhűtés radiátora is erősíthető), egy darab 120/140 mm-es a ház aljában, továbbá 2 darab 120 mm-es a ház előlapja mögött, 1 db 120 mm-es a ház hátuljában, valamint két darab 80 mm-es az oldallapokon. A gyártó három darab 120 milliméteres ventilátort is mellékel, ezekből kettő kék LED-del van ellátva. Természetesen a szívó ventilátorok és a táp is porszűrővel rendelkezik, illetve nem hiányoznak a szerelőnyílások és kábelbújtató rések sem.

Előzetes információk szerint a Zalman Z11 Neo nagyjából 20 000 forintba fog kerülni idehaza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés