Hirdetés

Új XFX táp érkezik – a jobb fajtából

Az XTI a kilowattos kategóriában indul, de most is neves gyártó áll mögötte.

Az XFX is azon cégek közé tartozik, amelyeknek volt már tápegység portfóliója, de sok más vállalathoz hasonlóan nem saját tervezésű megoldásokkal dolgoztak, hanem csak új külsőbe bújtatták az OEM beszállítók termékeit. Tulajdonképpen most is erről van szó, hiszen az XFX még 2016 őszén jelentette be, hogy a Seasonic Prime platformjait fogja felhasználni a saját márkajelzés alatt futó XTR2, XTS2 és XTI sorozatban. Az előbbi kettő széria tagjai elérhetőek voltak a piacon korábban, de az első XTI modellt csak most jelentették be. Ez 1000 wattos összteljesítményt kínál 80 Plus Titanium hatásfok-besorolás mellett, ebből pedig lehet tudni, hogy a lelkét a Prime Titanium (nem Ultra) tápegység adja.


[+]

A külsőt persze átszabták, így a feliratozáson kívül feltűnő még módosított kasztni, illetve a moduláris kábelezése csatlakozópanelje is eltér valamelyest, így a hozzá illeszthető eszközök száma is másképp alakul a két cég termékeinek esetében. Ugyanakkor a ventilátor maradt folyadékcsapágyas, 135 milliméter átmérőjű, valamint hibrid működésű, azaz 50% terhelés vagy 25°C fok alatt nem kapcsol be, de úgy tűnik, hogy ennek az üzemmódnak a ki-bekapcsolhatóságáról le kell mondani, vagy legalábbis nem tesz róla említést a gyártó.


[+]

Az egy darab 12 voltos ágra épülő XTI 1000 terhelhetőség az alábbi táblázat részletezi.

XFX XTi 1000 (XPS-1000W-XTi)
Kimenet +5 V +3,3 V +12 V -12 V +5 Vsb
Max. terhelés 25 A 25 A 83 A 0,3 A 3 A
Max. kombinált terhelés 125 W 996 W
3,6 W 15 W
1000 W

Az OCP, OPP, SCP és OVP védelemmel ellátott, DC-DC kapcsolású táp moduláris csatlakozókiosztását az alábbi táblázatban gyűjtöttük össze:

Tápegység típusa: XPS-1000W-XTi
Főcsatlakozó 24 tűs
ATX 12V 4+4 tűs
Periféria 6
SATA 10
PCI Express (6+2 tűs) 8

A jövőben minden bizonnyal várható az XTI sorozat bővülése, de a Seasonic tápjaival szemben az XFX 12 helyett csak 5 év garanciát vállal, cserébe kedvezőbb lehet az árcédula.

  • Kapcsolódó cégek:
  • XFX

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés