Részletek a "magyar", szemüveg nélküli 3D tévéről

Már beszámoltunk arról, hogy egy magyar cég, az Xtreme Electronics 3D System Kft szemüveg nélküli 3D televíziókkal tervez komoly eredményeket elérni világszerte. Az elméletileg a nyár elején-közepén a boltokba kerülő modellről sikerült a közelmúltban megtudtunk néhány új részletet.

XES3D TV
XES3D TV [+]

Az 55 hüvelykes XES3D TV-be Ultra High Definition felbontású, LED háttérvilágítású LCD panelt építettek, amely a 3D mellett 2D módban is használható. A HDR tartalmak megjelenítését nem támogatja, a maximális (dinamikus) kontrasztaránya 5000:1, a legnagyobb fénysűrűsége 450 cd/m². A betekintési szög horizontálisan és vertikálisan is 178 fok, az ajánlott nézési szög 45-től 133 fokig terjed.

A nézési pontok konkrét számát nem adták meg, mert gyakorlatilag bárhonnan nézhető a képernyő, legalábbis állításuk szerint. Az okostévé rendszer a jelek szerint hiányzik, de a médialejátszó alkalmazás nem, amely a videók (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, VC1, AVS, VC-1, RV) és képek ( JPEG, BMP, GIF, PNG) megjelenítése mellett zeneszámok megszólaltatását (WMA, APE, FLAC, AAC, OGG) is lehetővé teszi. A javasolt fogyasztói árát továbbra sem sikerült megtudni, pedig ez kulcstényező lehet a jövőbeni sikereket tekintve.

Azóta történt

  • 3D lézernyomtató lehet az új őrület

    A Glowforge képes bőrre, fára, papírra, kartonra nyomtatni, és az alapanyagot a megfelelő formára kivágni. A videóból kiderül, hogy milyen elképesztő lehetőségek rejlenek ebben.

Előzmények

Hirdetés