Xbox Series X néven jön a Microsoft új generációs konzolja

A korábban Project Scarlett futó fejlesztés bezsákolta az első exkluzív címét is.

A Microsoft az év közepén leplezte le az új Xbox konzolt, amely akkor még Project Scarlett néven fut, nemrég pedig kiderült, hogy a visszafelé kompatibilitás tekintetében a maximumot kínálja majd. A vállalat most leleplezte a rendszer hivatalos nevét is, így az új generációs gép Xbox Series X jelzéssel érkezik majd a következő év vége felé.

A friss fejlesztés dizájnja egészen elüt a korábbi modellekétől, de nem lehet azt mondani rá, hogy ne mutatna majd jól a polcokon. Természetesen a Microsoft új gamepadet is tervezet, aminek a pontos képességei még nem ismertek, de idővel úgyis kiderülnek a titkok.

Az új Xboxba ismét az AMD szállítja majd a hardvert, erre vonatkozóan a Microsoft korábban már megerősítette az egyedi tervezésű Zen 2 processzormagokat, illetve a szintén egyedi, RDNA architektúrára épülő Radeon grafikus vezérlőt, és a sugárkövetés hardveres gyorsítása, valamint a variable rate shading támogatása, illetve az új generációs SSD alkalmazása sem lehet meglepetés. Ami új bejelentés az a Dynamic Latency Input (DLI), erről konkrétumok még nincsenek, azt leszámítva, hogy ez a technológia minimalizálja a bemeneti késleltetést, így a Microsoft szerint a reszponzivitás tekintetében az új Xbox lesz az eddig legjobb konzol. Mivel a hardvert az AMD tervezte, így elképzelhető, hogy a Microsoft lemásolta a Radeon Chillt működtető alapokat, elvégre az ezzel kapcsolatos licencekhez hozzáférnek.

Az Xbox Series X behúzta az első exkluzív címét is, amely a Senua’s Saga: Hellblade II. Ez a Hellblade: Senua's Sacrifice folytatásának tekinthető, és a vállalat ki is adott egy videót, amely kapcsán elmondták, hogy a játék motorján belül készült, a felvázolt minőség pedig megfelel annak, amit a konzol valós időben tudni fog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés