Összefog a Sony és a Microsoft a jobb AI és felhős technológiákért

Ez persze nem jelenti azt, hogy a tartalmaik tekintetében átjárás nyílik, de a fejlesztési hátteret részben megosztják majd egymással.

Furcsa bejelentést tett a Sony és a Microsoft, a két cég ugyanis összedolgozna a jövőben az AI technológiák, illetve az adatközpontok által kínált felhős szolgáltatások területén. Mindez csak azért fura, mert a két vállalat a konzolpiacon egymás ellenfelének tekinthető, bár az való igaz, hogy a felhasznált hardver tekintetében azért nagyon sok a hasonlóság is.

Kenichiro Yoshida (Sony) és Satya Nadella (Microsoft)

Az érintettek bizonyos területeken való együttműködése abból a szempontból célszerű, hogy egymás technológiáit jól ki tudják egészíteni. A Microsoftnak például igen kellemes háttere van az AI-ra szoftveres szempontból, míg a Sony elsődlegesen a képfeldolgozó szenzorok tekintetében számít erősnek. És ezek nem csak a játékpiac tekintetében hasznosak, hanem a nagyvállalati szinten is, utóbbit pedig érdemes megcélozni.

Ezek mellett az Sony és a Microsoft együtt fejleszti majd a felhőben futtatott játékok és szolgáltatások hátterét a Microsoft Azure adatközpontokra építve, illetve utóbbira a Sony építeni is fog a későbbiekben. A pontos részletekről még egyik cég sem beszélt, de alighanem ez csak idő kérdése.

Elképzelhető, hogy az összefogás a Google Stadia jelentette veszély miatt történt meg, ugyanis a keresőóriás nagyon erős technológiai hátteret mutatott be, ami veszélyeztetheti a Sony és a Microsoft érdekeit a játékpiacot tekintve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés