Megkapta a legújabb szuperfrissítését az Xbox One

A Microsoft konzolcsaládja tényleg hasznos újításokkal egészül ki. Egyértelműen látszik, hogy mindent megtesznek a sikeréért.

Az Xbox One termékcsalád számára az idei év rendkívül fontos. Nem csak az érkező Xbox One X konzol miatt, hanem a szoftveres újítás szempontjából is, ugyanis a Microsoft egy ideje már ígéri a Fall Update nevű frissítést, amely most meg is érkezett. A konzolhoz való legújabb firmware mindegyik Xbox One verzióra használható, és tényleg igen hasznos újításokat hoz.

A legszembetűnőbb változás a felhasználói felület módosítása, amely két éve kapott egy nagyobb frissítést, és most újra ráncfelvarráson esett át. Az újítás az átláthatóság mellett a jobb konfigurálhatóságot célozta, aminek hála a felhasználó a kedvenc alkalmazásait hamarabb el tudja érni. Ez mondhatni egy elvárható szolgáltatás, így ennél érdekesebb az, ami a Guide menüvel történt. Utóbbit akkor érhető el, ha a játékos lenyomja a gamepaden az Xbox gombot, és ez a funkció régóta létezik, ugyanakkor az utóbbi frissítésekben valamiért lassan működött. Az új frissítés ezt korrigálja, valamint a továbbfejlesztés érte a kezelőfelületet, amivel immáron gyorsabban érhetők el a kívánt szolgáltatások.

A fentiek mellett még van pár kinézetre vonatkozó újítás, külön kiemelve a sötét melletti világos téma megjelenését, de valószínűleg a felhasználókat sokkal jobban érdeklik a funkcionális frissítések, amiből szintén van egy pár. Az egyik legfontosabb a konfigurációk menedzselésének biztosítása, ugyanis az Xbox One X érkezésével reális lehet az is, hogy egy háztartásban két Xbox One lesz. Ezek között ma még nem túl egyszerű a beállításokat és a tartalmat mozgatni, ugyanakkor a Fall Update gondoskodik ennek a problémának a kezeléséről, mivel az egyik aktivált konzolról lementhető az összes konfiguráció és játék, amelyeket egy külső adattárolót felhasználva át lehet szállítani a másik aktivált otthoni konzolra. Ráadásul a játékok tekintetében akár a helyi hálózat is használható a két konzol közötti adatmásolásra, ami egy lényeges újítás, mivel ma már nem ritka, hogy 60-90 GB-os programokat szed le a gép az áruházból, és ha az adott alkalmazás egy másik otthoni konzolon már megvan, akkor elég csak onnan átmásolni.

Újítás még az USB-s webkamerák támogatása a Mixel vagy a Skype alkalmazások esetében, továbbá a GameDVR szolgáltatás is továbbfejlődött, mivel az Xbox One X konzolon lehetővé teszi a 4K-s, HDR-es tartalom felvételét, amit aztán egy PC-re is át lehet másolni a további szerkesztés érdekében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés