Wizcom SuperPen - a zsebes mindenes

A Wizcom SuperPen tényleg egy "szupertoll". Használhatjuk mobil szótárként, de mini lapolvasóként is jól funkcionál. Körülbelül háromezer oldalnyi szöveget tárolhatunk el benne. Mindezeket az információkat - legyen szó egyszerű fordításról vagy egy tárolt szöveg elolvasásáról - megtekinthetjük az eszköz beépített kijelzőjén.

A toll végében lévő beolvasó fejet a kívánt szövegrész fölött kell elhúznunk, a többit elvégzi a készülék. A termék felismeri a különböző írásmódokat és betűméreteket (6 és 22 pont között). A felismerési sebesség a gyártó szerint 90 karakter másodpercenként. A beépített karakterfelismerő azonosítja az amerikai és a brit angol, a német, a francia, az olasz, a portugál, a spanyol és a svéd nyelvet.


Forrás: www.golem.de

A SuperPent használhatjuk jegyzetek, címek, weboldalak és táblázatok tárolására is. A táblázatokat Excellel, míg az internetoldalakat az Internet Explorerrel tekinthetjük meg. De beolvashatjuk a termékkel az Outlook Expressben lévő e-mail címeket is. A Scan-to-PC funkció segítségével pedig a beolvasott adatokat azonnal át is "lőhetjük" egy PC-re.

A SuperPen tartalmaz egy több, mint 30 nyelvet támogató szótárat is. Örömünkre szolgál, hogy a szótár-CD-n a kétirányú német-angol, angol-német; német-francia, francia-német; illetve német-spanyol, spanyol-német "viszonylatokon túl" találunk angol-magyar szótárat is! Az angol-japán, angol-kínai, angol-dán, angol-finn, angol-svéd, angol-héber, angol-cseh, angol-arab szótár már csak hab a tortán. Külön öröm, hogy a PC-nkről akár más szótárakat is feltehetünk a tollra egy szimpla soros kábel vagy egy IrDA-port segítségével. A Wizcom jelenleg 199 euróért kínálja a SuperPent. A csomag részei a készüléken kívül a szótárakat tartalmazó CD-k, valamint egy PC-s alkalmazás is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés