Hirdetés

Nextway MP3-lejátszó USB-tárolókkal

A Nextway nevű vállalat a berlini IFA-kiállításon mutatta be azt az MP3-lejátszóját, amihez USB-tollakat lehet tárolóegységként használni. A koreai vállalat az úgynevezett Host-Player technológiát használja legújabb termékénél, ami annyit jelent, hogy az MP3-lejátszó bármilyen USB-s tollhoz, vagy mini merevlemezhez illeszthető.


Forrás: www.golem.de

A technológia előnye a Nextway szerint, hogy jelentősen csökkennek a gyártási költségek, hiszen nem kell készítenie USB tárolóeszközt, másfelől pedig a felhasználó döntheti el, hogy milyen adattárolóval használja a lejátszót, illetve, hogy kibővíti-e az általa alkalmazott USB-drive képességeit például az MP3 formátumú zenei fájlok lejátszásával.

A termék az MP3 formátum mellett támogatja a WMA fájlokat is, illetve firmware-frissítés után már az OGG fájlokkal is elboldogul. További jellemzők: ID3 Tag-ek támogatása, beszédfelvétel, beépített rádió. Az első Host-Player-ek októberben jelennek meg; árat a koreai cég egyelőre még nem közölt. A Nextway nem bíz semmit sem a véletlenre, az Egyesült Államokban például már meg is állapodott a Lexar Media nevű vállalattal a forgalmazásról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés