Hirdetés

2017. október 19., csütörtök

Útvonal

Hírek » Modding rovat

Veletech Moddingverseny előzetes: Pip-Boy

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Három hét múlva startol a Veletech, sok érdekes mod mellett a Fallout játékok jellegzetes kézi számítógépét is meg lehet majd nézni.

Hirdetés

A TommyLion nicknév ismerős lehet azoknak, akik járta a Veletech Moddingverseny standján a tavaly tavaszi rendezvényünkön. Akkor egy nagyon szépen felújított és számítógéppel megtöltött Videoton Munkácsi tévét, és hasonlóan érdekes kiegészítőket hozott magával. Idén egy klasszikus játék, a Fallout világa által ihletet modot láthatunk majd tőle, aminek ez egyik különlegessége egy működő Pip-Boy 4000 lesz. Aki nem ismerné a Falloutot, a Pip-Boy egy alkarra csatlakoztatható, posztapokaliptikus miniszámítógép, ami központi szerepet kap a játék irányításában. Annyira, hogy a tavaly megjelent Fallout 4-ben már külön mobil alkalmazáson lehetett futtatni iOS és és Android alapú készülékeken.

A modban viszont még inkább speciális szerepet kap majd, ugyanis egy 3D nyomtató távirányító eszköze lesz, amit szintén saját maga épített TommyLion. Sőt a Pip-Boy váza is 3D nyomtatóban született egy interneten fellelhető tervrajzból. Persze, itt nem arra kell gondolni, hogy fogja az ember a printert, ami aztán a modell alapján egy kész eszközt ad ki magából.

Rengeteg munka volt a nyers alapon, meg kellett oldani a részek összeillesztését, a mozgó alkatrészeket, a kezelőszerveket, a telefon integrálását és sok minden mást. Végül, mint minden modnál, ezúttal is a nagyszerű festés tette fel az i-re a pontot. Kíváncsian várjuk, milyen lesz élőben a Pip-Boy és a Fallout stílusban épített számítógép. Aki kíváncsi rá, jöjjön el április 9-én a Veletechre!

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.