Hirdetés

Vissza a jövőbe: XFX GF4 Ti4200 Platinum

A nagy választék ellenére nem könnyű manapság a piacon a számunkra megfelelő grafikus kártyára rátalálni. Az nVidia méltán szerzett magának hírnevet az elmúlt években, így sokan várták a GeForce FX megjelenését. Ha másért nem, hát azért, hogy őrült árverseny alakulhasson ki az nVidia és az ATi között, lejjebb szorítva az árakat mindkét oldalon. A high-end fronton a piaci helyzet azonban nem egészen úgy alakult, ahogy azt a legtöbben várták.

A GeForce FX család több tagja nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, a Radeon 9700/9800 meg nem éppen pénztárca barát (bár az előbbi nem-Pro kivitelben kezd egyre elérhetőbbé válni). Marad a középkategória, márpedig az egyrészt a Radeon 9500, másrészt a GeForce4 Ti különböző inkarnációinak terepe. Ez utóbbi szegmensben erősít most az XFX.

Az XFX – egy videokártyák és alaplapok gyártására specializálódott, viszonylag új cég – piacra dobott egy igen jól húzható, valamint számos extrával felvértezett GeForce4 Ti4200-at. A "Platinum Gamer's Edition"-t – ahogy ők hívják - impozáns hűtőrendszerének köszönhetően 290/675 MHz-es órajeleken tudta járatni a 3DVelocity csapata. A dobozban a kártya mellett egy masszív, 12 gombos dual shock kontrollert és 2 teljes játékot is találunk.

A teljes csomag ajánlott végfelhasználói bruttó ára 40.000 Ft. A hazai forgalmazó a Narba Hungaria.

Azóta történt

  • Három GeForce FX 5600 gyorstesztje

    AOpen Aeolus, Albatron Gigi és XFX a kínálat, már ami az FX 5600-asokat illeti. Bedobtunk egy GigaCube Radeon 9600 Pro és egy XFX GeForce4 Ti4200 kártyát is.

  • GeForce FX 5600 Ultra v2.0

    Szerkesztőségünkben járt az nVidia második generációs, turbózott GeForce FX 5600 Ultrája, egy Albatron Gigi kártya személyében.

Előzmények

Hirdetés