Athlon 64-pletykák

Hirdetés

A múlt héten a dél-koreai DarkCrow beszámolót közölt az AMD egy helyi viszonteladói szemináriumáról. A rendezvényen számos útitervet mutattak be a processzorgyártó helyi képviselői (köztük azt a lapkakészlet-útitervet is, melynek alapján beszámoltunk az Athlon 64-hez szánt ATI-chipsetről), melyeket a lap munkatársai le is közöltek. Később a fotókat az AMD kérésére eltávolítottak az oldalról.

A Dark Crow oldalán néhány napig hozzáférhető, itt látható útiterv kapcsán megindult a találgatás az AMD K8 architektúrájának következő generációiról. Azt nem tudni, hogy a pletykák alapját a szemináriumon elhangzott információk alkotják-e, vagy csupán a roadmap inventív értelmezéséről van-e szó.


Forrás: Dark Crow

A híresztelések szerint tehát az utolsó Socket 940 foglalatba illeszkedő Athlon 64 FX processzor az Athlon 64 FX-53 lesz. Ez a modell még regiszteres DDR400 memóriamodulokat és hatrétegű alaplapi nyákot igényel. Ezt követően az Athlon FX sorozat már 939 tűs tokozásban kerül forgalomba.

Szintén ezt a tokozást használja majd az Athlon 64 processzorok egy része is (Newcastle). E változatok kétcsatornás DDR400 memóriavezérlőt kapnak, akárcsak nagyobb testvéreik, ám másodszintű gyorsítótáruk mérete 512 kbyte-ra csökken. Azonban a Socket 754 sem tűnik el, az Athlon 64 processzorok másik része (szintén Newcastle) ezt a tokozást viszi tovább. E modellek szintén 512 kbyte másodlagos gyorsítótárat kapnak, de csak egycsatornás DDR400 memóriavezérlővel lesznek felvértezve.

A Paris kódnevű processzorok esetében az amúgy igen fantáziadús értelmezők is zavarba jöttek. Hihetetlenül hangzik ugyan, de az látszik a legvalószínűbbnek, hogy Paris kódnéven klasszikus Athlon XP processzorokat látunk majd viszont Socket 754 tokozásban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés