Huawei MediaPad 10 FHD tablet – nyerő lehet

Lévén éppen a napokban folyik Barcelonában az idei MWC (Mobile World Congress), csak úgy ömlenek az újabbnál újabb telefonok, tabletek és egyéb mobil berendezések. Az áradat márkásabb tagjairól már szót ejtettünk, azonban van itt egy olyan szereplő is, aki hazánkban és világszerte is egyre jelentősebben részt kíván venni. Ez a gyártó pedig nem más, mint a kínai Huawei.


[+]

Természetesen tisztában vannak vele, hogy az Európában jól bejáratott nevek mellett nem lesz könnyű labdába rúgni, ezért az ilyenkor szokásos taktikát választották: kiváló ár/teljesítmény kategóriás készülékekkel kívánják felkelteni a vásárlók figyelmét. Ennek újabb példája a MediaPad 10 FHD tablet, mely szintén a napokban látott napvilágot. A 10 hüvelykes képátlóval rendelkező szerkezet IPS panelje 1920x1200 pixel felbontású, ebből a szempontból tehát élvonalbeli, azonban a nagy többséggel ellentétben nem NVIDIA vagy Qualcomm SoC-re épít, hanem saját fejlesztésű, négymagos központi egységüket, a K3V2-t használták fel. Ez a SoC 1,5 GHz-es órajelen jár, valamint és a gyártó állítása szerint a beágyazott GPU teljesítménye is megfelel a kor elvárásainak.

Rendszermemóriája 2 GB, az adatok tárolása szempontjából 8, 16 és 32 GB-os modellek közül választhatunk, de szerencsére a microSD kártyás bővítési lehetőség is adott. Adatkommunikáció terén sem lesz hiány, HSPA+ (21/42/84Mbps) mellett LTE kompatibilitással is rendelkezik. A mindössze 8,8 mm vastag és 598 gramm tömegű tablet hátoldalán egy 8 MP-es autófókuszos, előlapján pedig egy 1,3 megapixeles kamera helyezkedik el.

Papíron tehát egészen jól fest a Huawei MediaPad 10 FHD tablet, az árcédula ismerete nélkül azonban nem igazán lehet megítélni. A vételárra viszont még várni kell egy kicsit, mert megjelenése csak 2012 harmadik negyedévében esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés