A ViewSonic megkezdi fura dizájnú zsebprojektorának árusítását

Az akkumulátoros M1 korrekt fényerőt és elfogadható felbontást produkál.

A ViewSonic egy hivatalos közleményben erősítette meg, hogy végre megkezdi hivatalosan is a korábban már bejelentett új, hordozható miniprojektorának árusítását. A DLP képalkotási eljárásra épülő M1 típusszámú modell LED fényforrást alkalmaz, amelynek üzemideje a hivatalos specifikációk szerint 30 000 óra. Akkumulátora hat órányi működéshez szükséges energia eltárolását szavatolja, és természetesen a hálózati áramforráshoz csatlakoztatva is bevethető.

ViewSonic M1
ViewSonic M1 [+]

Az M1 legnagyobb felbontása 854 x 480 képpont, csúcs dinamikus kontrasztaránya 120 000:1, a megjeleníthető színárnyalatok száma 1,07 milliárd, maximális fényárama pedig 250 ANSI lumen. Ez utóbbi érték a mobil projektorok szegmensében egészen jónak mondható, de azért jelentősen elmarad attól, amelyet a hagyományos otthoni vagy üzleti eszközök produkálnak. A közepes vetítési távolságú termék egy méteres távolságból 40 hüvelykes kép létrehozására képes, és támogatja a 3D tartalmak megjelenítését, amihez az aktív technológiát használja (a szükséges szemüveget külön kell megvásárolni hozzá).  Rendelkezik két darab 3 wattos hangsugárzóból álló integrált hangrendszerrel, és található rajta egy-egy USB 3.1 Type C, USB 2.0, HDMI 1.4, valamint 3,5 mm analóg audió csatlakozó, illetve egy microSD kártyaolvasó.  Kapott egy különleges állványt, ami a Smart Stand névre hallgat, és megengedi, hogy a projektort 360 fokban körbeforgassák. Ez a megoldás egyben a dizájnját is alapvetően meghatározza, és nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a különleges külseje kiemeli a termékóceánból.

ViewSonic M1
ViewSonic M1 [+]

A modell rendelkezik előre telepített médialejátszó alkalmazással, és 16 GB, adattárolásra szolgáló belső memóriával is, amelyre felmásolhatóak előzetesen a különféle állományok. A ViewSonic M1 ára 300 dollár, azaz kb. 81 000 forint.

Előzmények

Hirdetés