2019. január 21., hétfő

Xtrfy XG-M1 NiP edition egér: teljesen lecsupaszítva

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Csicsák nélküli, csak a lényegre koncentrál svéd gamer csapat új egere.

Bezető és dizájn

Múlt ősszel már teszteltük az Xtrfy XG-M2 egerét – a cég a svéd Ninjas in Pyjamas nevű e-sport csapatra támaszkodva tervezi eszközeit, ennek ellenére az M2-vel nem voltunk maximálisan elégedettek. Kérdés, hogy javít-e ezen a nagyobb testvér M1, melynek most speciális, "NiP edition" változatát vizsgáltuk meg.

Hirdetés

Külső

Egymás mellé téve az előző és az új modellt, egyből szemet szúr a rokonság: burkolatuk fő elemei ugyanabból a selyemfényű, kicsit puha érzést keltő műanyagból készült, aljukon pedig ugyanaz a méhsejtes minta látható. Nem változtattak a kábelezésen sem, az M1 is egy viszonylag vékony, merev, sárga-fekete szövetburkolatú vezetéket kapott, amelyet könnyű úgy hajtogatni, hogy minél kevésbé érintkezzen az asztallal. Ismerős lehet még a lekérdezési frekvenciához tartozó kapcsoló és a görgő is.


[+]

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a két egér nagyon hasonló lenne: míg az M2 alapvetően szimmetrikus (bár oldalsó gombjai miatt csak jobb kézzel lehet rendesen használni), addig az M1 már határozottan jobbkezes formájú. Bár első ránézésre jóval nagyobbnak is tűnik, ez csak optikai csalódás, méretükben valójában kicsi a különbség, mégis az M1 sokkal inkább tenyeres fogású, mint az M2.


[+]

A formán kívül a gombok elhelyezkedése is változott, hiszen a nagyobb testvérről hiányoznak a dpi gyors beállítására szolgáló billentyűk, így itt hét helyett csak öt gombot kapunk (a felbontás állítását az egér alján található apró, süllyesztett gombbal végezhetjük). A gombok alakjának változása magával hozta a sárga világítást kínáló áttetsző részek módosulását is, a hüvelykujjunk alól pedig eltűnt a tapadást segítő, puhább, érdesebb gumibetét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.