Mobil lapkakészlet a SiS-től

A Silicon Integrated Systems (SiS) tegnap jelentette be kifejezetten mobil Athlon XP processzorokhoz szánt lapkakészletét, az M741-et. Az északi híd támogatja a 333 MHz-es rendszerbuszt használó mobil Athlon XP chipeket és a DDR400 memóriamodulokat.

Az M741 DirectX 7-kompatibilis grafikus magot tartalmaz, de képes AGP8X felületre illeszkedő önálló grafikus kártyák kezelésére is. Az integrált megoldás akár 1920 x 1600 pixel felbontású UXGA kijelzőket is támogat. A SiS162 lapkával kombinálva a lapkakészletet, vezeték nélküli hálózati képességekkel is felvértezhetik a gyártók athlonos noteszgépeiket.

A SiS M741 a maximálisan 1 Gbyte/sec sávszélességet biztosító MuTIOL 1G interfészen keresztül kapcsolódik a déli híd chiphez, és támogatja a HyperStreaming technológiát, amely a perifériáktól érkező kérések intelligens kezeléséért és a memóriakésleltetés csökkentéséért felelős logika hangzatos neve. A lapka mellé a SiS963 déli hidat ajánlja a gyártó, amely támogatja a Serial ATA meghajtókat, és USB2.0-vezérlővel, valamint Dolby Digital-kompatibilis hangprocesszorral rendelkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés