A Velocity Micro kész harcolni a Samsung ellen

A tegnapi nap számoltunk be arról, hogy a Samsung viszontkeresetet nyújtott be az NVIDIA ellen, és emellett még megtámadta a Velocity Micro néven ismert céget is. Utóbbi minden elemző számára meglepetés volt, és az NVIDIA is sportszerűtlennek nevezte a dél-koreai óriáscég húzását. Mára a Velocity Micro vezetője, Randy Copeland is megszólalt az ügyben, hogy tolmácsolja a világ felé a privát cége álláspontját.

Hirdetés

Randy Copeland úgy gondolja, hogy a Velocity Micro a Samsung és az NVIDIA harcának stratégiai áldozata lesz. Elmondása alapján a két óriás a saját céljaik elérése érdekében egy megállíthatatlan busz alá dob egy privát vállalatot. Velocity Micro vezetője szerint ez ragyogó példa arra, hogy miért hibás az Egyesült Államok szabadalmi rendszere.

Randy Copeland azt is elmondta, hogy harcolni fognak a Samsung ellen, de ez a cég erőforrásait el fogja vonni a tényleges üzlettől. A vállalat ezért igazságtalannak tartja, hogy erre kell pazarolniuk energiáikat, azért mert a Samsung és az NVIDIA szabadalmi játékokat akar lefolytatni a bíróságon. A vállalat vezetője szerint ez egyáltalán nem a Velocity Micro harca, és úgy gondolja, hogy minden lelkiismeretet nélkülöz, ha a Samsung nem veszi számításba, hogy ezzel a szabadalmi perrel milyen financiális katasztrófát idéznek elő egy privát tulajdonú cégen belül.

A Velocity Micro vezetője jól látja a helyzetet, hiszen tisztában van vele, hogy a Samsung csak eszköznek választotta ki a cégét. Jó eséllyel nem fogják megérni, hogy a bíróság bármiféle ítéletet kimondjon, mivel sajnos túl kicsik ahhoz, hogy egy ilyen szabadalmi per financiális költségét képesek legyenek kigazdálkodni. Ráadásul emellett még az erőforrásaikat is meg kell osztani a per és a tényleges üzlet között, ami utóbbi lassú leépüléséhez vezet.

Nagyon valószínű az is, hogy a Samsung a Velocity Micro eltaposásával nem fog megelégedni. Sorra előveszik majd az NVIDIA többi, könnyen sebezhető partnerét, ami egyértelmű üzenet az Egyesült Államoknak is, hogy valamit tennie kell ezzel az alapjaiban hibásan működő szabadalmi rendszerrel. Ezeknek a kisebb vállalatoknak esélyük sincs megvédeni magukat egy Samsung kaliberű óriással szemben. Pusztán a perrel járó költségekbe és az erőforrások megosztásába beleroppannak, nem beszélve a potenciális befektetők elvesztéséről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés