Veletech blog: H.a.c.k. workshop

Volt a hétvégén a Symában, a Veletech kiállítói terében egy zug, ahonnét nem csak akkor szállt a füst, ha sárkány okádta: szombaton és vasárnap egyaránt teljes létszámmal pörgött a H.A.C.K. workshop. Égett a kezek alatt a munka. Olyannyira, hogy szabad forrasztópákát, de még csípőfogót sem nagyon lehetett találni, akkora volt az érdeklődés a stand körül. Szombaton még volt a tavaszi Veletech slágeréből (a látás „tehetetlenségét” kihasználó, programozható LED-sor és egy akkumulátor kombinációjából álló szerkezetből), amit a hétvégén is boldogan szereltek, forrasztottak a fiatalok, hogy vasárnapra már ne is maradjon.


[+]

A másik DIY (do it yourself, csináld magad) eszköz, amiből rengeteg készült a hétvégén, egy távirányító, ami gyakorlatilag minden televíziót ki tud kapcsolni. Az egyik szorgosan forrasztgató fiatalember kérdésünkre azt válaszolta, panelben laknak, a szemben lévő házban lakókat fogja bosszantani azzal, hogy kikapcsolja a tévéjüket. Azért gyorsan hozzátette, hogy csak viccelt.


[+]

Aki nem akart alkotni, az kipróbálhatta a német autópálya egykori információs tábláinak egy-egy darabjából készült, Snake néven elhíresült platformjátékot. Ez a verzió még durvább, mint az, amit az IT café mutatott be a héten, pedig az a billentyűzet sem piskóta. A német hackerspace szerezte be a táblákat, mikor azokat az autópályák mentén modernebbre cserélték. Ezt követően a baráti hackerspace csapatok is kaptak a különleges ajándékból, a magyarok rögtön kettőt. Tőlünk nyugatabbra azonban pazarlóan bánnak az anyagi forrásokkal, az eredeti alkatrészek árának töredékéből készült el a hazai változat, amit természetesen ki is lehetett próbálni.


[+]

Azóta történt

Előzmények