A vártnál hamarabb érkezett meg az új Core i5 CPU

Hirdetés

Az Intel a mai napon két új processzort indított útjára. A Core i5-680 érkezéséről már korábban is lehetett hallani, ám az akkori hírek szerint a termék érkezése májusra volt időzítve. A korai startot persze senki sem bánja, hiszen az új modell az Intel legmagasabb órajelen üzemelő processzorává lépett elő. A Clarkdale kódnevű fejlesztésre épülő megoldás központi lapkája két darab processzormagot tartalmaz, melyek egy-egy 256 kB-os L2, valamint egy 4 MB-os megosztott L3 gyorsítótárat használnak, és támogatják a Hyper-Threading, illetve a Turbo Boost technológiát. A magórajel 3,6 GHz lesz, amit a Turbo Boost funkció a lehetőségekhez mérten 3,86 GHz-re képes emelni.

Az LGA1156-os tokozású processzor természetesen tartalmazza a HD Graphics jelzésű integrált grafikus vezérlőt is, mely 733 MHz-es órajelen ketyeg. A 73 wattos TDP osztályba sorolt Core i5-680 a kétcsatornás módban üzemelő DDR3 memóriákat támogatja. A termék listaára 294 dollár.

Az Intel az új Core i5-ös modell mellett egy meglepetéssel is szolgált, ugyanis a vállalat megkezdte a Pentium E5500 forgalmazását is. A Wolfdale lapkára épülő termék bevetése nem véletlen, mivel a Pentium még mindig a legnagyobb márkanévnek számít, függetlenül attól, hogy az Intel már a Core jelzést terjeszti. Az új kétmagos processzor 2,8 GHz-es órajelen üzemel, a megosztott másodlagos gyorsítótár mérete pedig 2 MB lesz. Az effektív 800 MHz-es rendszerbuszt használó termék a lassan kiöregedő LGA775-ös tokozást használja, így azoknak a felhasználóknak vagy vállalatoknak lehet alternatíva, akik gyorsabb feldolgozásra vágynak, de nem szeretnék a meglévő platformot leváltani. A Pentium E5500 listaára 75 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés