Komolyabbat vágtak a HTC Vive VR-szett árán

A gyártó tagadja, hogy a jelentősnek is mondható csökkentéssel az Oculus Rift agresszív árazásra reagáltak.

Jelentősen csökkentette a HTC a Vive árát, így a korábban 899 euróba kerülő headset most 699 euróért vihető haza a csomagban a headset, a két kontroller és a két érzékelő mellett egy hónapos próba-előfizetést is kínál a Viveport szolgáltatáshoz.


[+]

Első látásra könnyen úgy tűnhet, hogy a HTC mindezzel az Oculus Rift aktuális akciójára, a Summer of Riftre próbál reagálni, aminek keretében korlátozott ideig 449 euróért lehet megvásárolni a headsetet a Touch kontrollerekkel. Bár az Oculus szerint ez az akció csak a készlet erejéig érvényes, már több hete tart, így egyelőre nem tudni, mikor ér véget, viszont a Rift most már alapesetben is olcsóbb a Vive-nál, az említett készlet standard ára ugyanis 600 euró alatt van.

Mindenesetre a HTC, akik a magasabb árat azzal indokolják, hogy az ő termékük jobb minőségű és jobb élményt nyújt, tagadja, hogy az árcsökkentésben szerepet játszana az Oculus: a Vive részleg amerikai piacáért felelős vezetője, Dan O’Brian egy interjúban azt mondta, hogy több, mint egy évre előre dolgoznak az árazáson.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

Hirdetés