Rádupláz a sebességre az USB 3.2

Az aktuális USB Type-C SuperSpeed kábelekkel válhat elérhetővé a 20 Gbps-os tempó.

Az USB 3.0 Promoter Group bejelentette, hogy érkezik az USB 3.2-es specifikáció, amely bevezeti a többsávos működést, ami a korábban végrehajtott változásokkal kifejezetten egyszerű váltást jelent. Bár az aktuális USB specifikációk egysávosnak tekinthetők, az USB Type-C SuperSpeed kábelekre vonatkozó specifikációt már eleve úgy tervezték, hogy a későbbi fejlesztésekhez skálázódjon.

Az USB 3.2-ben egy sáv helyett kettő kerül bevetésre, így az adott eszköz vagy vezérlő által támogatott SuperSpeed módban két 5, vagy két 10 Gbps-os kapcsolat építhető ki. Ez effektíve 20 Gbps-ra növeli a legjobb konfigurációval elérhető információátviteli teljesítményt, amiből a kódolásra vonatkozó információkat kivonva maximum 2 GB/s-os adatátviteli tempó realizálható.

Ahogy fentebb már említettük, a USB Type-C SuperSpeed kábelek mindegyike kétsávos működésre van tervezve, így ezek teljes mértékben támogatják majd az új USB 3.2-es implementációt, amely természetesen visszafelé is kompatibilis a korábbi specifikációkkal.

Az USB 3.2-t még nem véglegesítette az USB 3.0 Promoter Group, így ez a bejelentés egyelőre a partnereknek szól. A véglegesnek ítélt specifikáció előreláthatólag szeptemberre készül el az Észak-Amerikában megrendezendő USB fejlesztői napok nevű rendezvényre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés